HIRDETÉS
Bíró Blanka , Molnár Rajmond , Simon Virág 2018. szeptember 28., péntek

„Defektes” az iskolabuszok többsége – Hiába várnak a minisztérium segítségére, egyelőre nincs kiírás új járművek vásárlására

Országos szinten rengeteg gond van az iskolabuszokkal, a régi járművek fenntartása vagyonba kerül, ahol nincs elég busz, kénytelenek többször fordulni, hogy minden diákot beszállítsanak a községközpontba, emellett gépjárművezetőt is nehezen találnak. 

Simon Virág 2018. szeptember 07., péntek

Biró feljelentésre buzdítja a szülőket

A tanügyminiszter bosszújának nevezte csütörtöki marosvásárhelyi sajtótájékoztatóján Biró Zsolt azt a sürgősségi rendeletet, amelynek egyik cikkelye előírja, hogy a magyar tagozatos elemi osztályokban is román szakos tanároknak kell oktatniuk az állam nyelvét.

HIRDETÉS
Simon Virág , Bíró Blanka 2018. augusztus 02., csütörtök

„Államosított” természetvédelem – A civilek attól tartanak, hogy beindul a gazdasági érdekek által vezérelt pusztítás

Tiltakoznak a civilek, miután „egyetlen tollvonással” megfosztották őket a természetvédelmi területek ügykezelésétől, és a gondnokságot egy felkészületlen állami hatóságra bízták. 

Bíró Blanka , Simon Virág 2018. július 19., csütörtök

Pénzre várnak a megemelt fizetések és az elégtelen visszaosztások miatt „kizsebelt” önkormányzatok

A közelmúltban több ízben is emelték a közalkalmazottak bérét – első hallásra ez örömteli hírnek számított, csakhogy emiatt egyes önkormányzatoknál hamarosan a működési költségeket és a fizetéseket sem tudják rendezni. A lapunknak nyilatkozó településvezetők abban bíznak, hogy a nyári országos költs&e

Bíró Blanka , Barabás Hajnal , Gergely Imre , Simon Virág 2018. március 22., csütörtök

Adófizetői rohamra számítanak az erdélyi és partiumi önkormányzatok

A legtöbb erdélyi és partiumi városban az adófizetők rohamára számítanak március végén: lassan bevett szokásnak számít, hogy sokan az utolsó pillanatban élnek az önkormányzatok kínálta kedvezményekkel.

HIRDETÉS
Bálint Eszter , Simon Virág 2018. február 21., szerda

Kevesebb álláshirdetés – a közszférában van az elfoglalásra kínált munkahelyek egyharmada

Valamivel több mint 50 ezer állásra keresnek munkaerőt a romániai állami vállalatok, közintézmények és magáncégek.

Kőrössy Andrea , Simon Virág 2018. február 08., csütörtök

Hatékonyabb hulladékgazdálkodást szorgalmaznak Váradon és Vásárhelyen

Eltüntetik Nagyvárad utcáiról a műanyag-, fém és üveghulladék gyűjtésére szánt harang alakú műanyag szeméttárolókat, mivel ezeket gyakran megrongálták. Marosvásárhelyen a városi rendőrök segítségét kérik a guberálók elleni hatékony fellépéshez.

Szucher Ervin , Simon Virág 2018. január 30., kedd

Nincs közeledés a vásárhelyi iskolaügyben – a főtanfelügyelő szerint nem népszerű a katolikus gimnázium

Ismételten a marosvásárhelyi római katolikus iskola ellen foglalt állást Ioan Macarie főtanfelügyelő, aki szerint kevesen igénylik a tanintézet visszaállítását. A helyi tanács kedden újfent nem tudta elfogadni az iskolahálózatról szóló határozatot.

HIRDETÉS
Bíró Blanka , Kiss Előd-Gergely , Simon Virág , Barabás Hajnal 2017. december 04., hétfő

Életmentő menedékhely: megszorult lakástulajdonosokat is befogadnak az erdélyi hajléktalanszállók

Sepsiszentgyörgyön a hideg éjszakákon azokat is befogadják a hajléktalanszállóra, akiknek amúgy van lakásuk, de nem tudják azt kifűteni, ezzel szemben Kolozsváron el sem tudják képzelni, hogy ilyesmi előfordulhat, ugyanis a fűtéspótlékot „éppen erre találták ki”.

Pap Melinda , Simon Virág 2017. november 28., kedd

Patthelyzet az Unirea és a katolikus gimnázium székhelye körül, perrel fenyegetőzik Florea

Feloldhatatlannak tűnik a nézetkülönbség a marosvásárhelyi Unirea Főgimnázium és a katolikus iskola székhelyének bérleti szerződése ügyében a Státus Alapítvány és a városháza között. A patthelyzet miatt a városvezetés nem tudta kifizetni a bérleti díjat.

Bíró Blanka , Simon Virág 2017. november 23., csütörtök

Egyre forróbb a helyzet a tűzifapiacon

Nehezen és drágábban lehet tűzifához jutni a székelyföldi és erdélyi településeken a megnövekedett kereslet, valamint az illegális kereskedelem visszaszorítása óta. Szakemberek szerint egyáltalán nem meglepő, hogy az árnövekedési tendencia folytatódik.

HIRDETÉS
Bíró Blanka , Bálint Eszter , Simon Virág 2017. november 16., csütörtök

A fekete péntek sötét oldala: óvatosságra intik a vásárlókat

A romániai városi lakosság csaknem háromnegyede készül valamit vásárolni a fekete pénteki akció keretében. A fogyasztóvédők óvatosságra intenek.

Bálint Eszter , Bíró Blanka , Simon Virág 2017. szeptember 17., vasárnap

Drágítja az albérletet a tanévkezdés, sok erdélyi városban nőttek az árak

Nincs könnyű dolguk azoknak az egyetemi hallgatóknak, akik csak most látnak neki albérletet keresni, mivel röviddel a tanév kezdete előtt immár hagyományosan felmentek az árak, és a piac is beszűkült. A kolozsvári albérletpiacot egyenesen az őrület jellemzi, de máshol is szép összegeket elkérnek a diákoktól.

Kiss Előd-Gergely , Simon Virág 2017. július 16., vasárnap

Megszépülnek a zöldövezetek: Kolozsváron a Sétatér, Vásárhelyen a Hősök parkja újul meg

Kolozsváron és Marosvásárhelyen is folyamatosan szépítgetik a zöldövezeteket. Utóbbi helyszínen a polgármesteri hivatal második, kisebb Somostető kialakítását tervezi.

Kőrössy Andrea , Simon Virág 2017. július 02., vasárnap

Szilágyi: az RMDSZ miatt csorbult a magyar képviselet Vásárhelyen

Az RMDSZ-es tanácsosokon múlt, hogy Marosvásárhelynek nem lett két magyar alpolgármestere, a szövetség politikusai ugyanis a másik magyar jelölt he­lyett a PSD által nevesített személyt támogatták – állítja Szilágyi Zsolt EMNP-elnök.