HIRDETÉS

Vásárhelyi-Nyemec Réka

2018. április 20., 10:38

Egy generáció bukása

A romániai labdarúgás fénykorának kulcsszereplői egy emberként álltak ki Ionuţ Lupescu mellett a hazai szövetség elnöki tisztségéért folytatott harcában, de a „Császár” elbukott, és vele együtt egy egész generációnak fordított hátat az a tisztújító közgyűlés, amely Răzvan Burleanut újraválasztotta a sportág élére.

A minifutball „atyja” elsöprő fölénnyel, 168–78-as szavazataránnyal húzta be az újabb mandátumot egy olyan riválissal szemben, akinek népszerűségi indexe megingathatatlanul magasan állt a civilek körében. De nem a szurkolók szavaztak, hanem azok a klubok és egyesületek, amelyek napi kapcsolatban állnak az FRF-fel. A szavazatok alapján pedig a többség elégedett, a megkezdett úton akar továbbhaladni.

A bennfentesek bizonyára jobban átlátják az okokat, hiszen külső szemlélőként a pangó lelátók, az európai topligákba igazoló hazai futballisták számának apadása és a csődbe menő másodosztályos klubok igencsak „homályosítanak”. Az is valószínűsíthető, hogy Lupescu általánosságokkal túlterhelt kampányát az FRF-igazgatói múltjának megszellőztetett visszásságai, a Mircea Sanduhoz fűződő viszonya és vélt politikai hátszele is kompromittálta.

De mégis nehéz elvonatkoztatni attól a ténytől, hogy pártolói csapatában olyan személyek álltak, akik a múltban és a jelenben is hozzájárulnak a sportág sikereihez. Hogy Lupescu megválasztása esetén elvárásaik és reményeik beigazolódtak volna, azt már soha nem fogjuk megtudni, arra viszont választ adott a közgyűlés, hogy milyen irányban akarják fejleszteni a hazai labdarúgást.

Bár Burleanu „békejobbot” nyújtva hívta maga mellé a vesztes oldalon szavazókat, a „legendák” példakövetése leáldozott Romániában.  Mostantól csak abban bízhatunk, hogy a többség által fizetett ár megéri, mert a mondás szerint: akinek nincsenek öregei, az vegyen magának. Csak pár év múlva ne legyen megfizethetetlen.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Vásárhelyi-Nyemec Réka , Zátyi Tibor 2018. április 20., péntek

Răzvan Burleanu fölényes választási győzelme után is marad a megosztottság a romániai labdarúgásban

Megosztotta a romániai labdarúgást a szövetség elnökválasztása, ahol az aranygeneráció képviselője helyett a kisebb klubok által támogatott Răzvan Burleanunak sikerült újráznia.

Krónika 2018. április 18., szerda

Elsüllyesztett olaszok: megvédte címét a Ferencváros a férfi vízilabda Eurokupában

Megvédte címét a férfi vízilabda Eurokupában a Ferencváros, miután a finálé szerda este, Veronában rendezett második mérkőzésén három góllal legyőzte az olasz Banco BPM SM Busto együttesét.

HIRDETÉS
Vásárhelyi-Nyemec Réka 2018. április 17., kedd

Válaszút előtt a romániai futball: két fő esélyese van a szerdai elnökválasztásnak

Răzvan Burleanu és Ionuţ Lupescu a fő esélyese a Román Labdarúgó-szövetség szerdai elnökválasztásának. Előbbi biztosnak érzi újrázását, utóbbi pedig az „aranygenerációból” kikerült szakemberek által remélt változásban bízik.

MTI 2018. április 17., kedd

Női kézilabda BL: visszavághat a Győr az idei Final Fourban a Bukarestnek a 2016-os vereségért

A Bukaresti CSM lesz a címvédő Győri Audi ETO KC ellenfele a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjének első játéknapján az elődöntőben.

HIRDETÉS
MTI 2018. április 16., hétfő

Dani Alves lett minden idők legtöbb trófeát nyerő labdarúgója

A vasárnap elhódított francia bajnoki címével a brazil Dani Alves lett minden idők legtöbb trófeát nyerő labdarúgója.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2018. április 16., hétfő

A Barcelona focilegendáival csábít Kolozsvárra az első romániai sportfesztivál

A romániai labdarúgás aranygenerációjának tekintett időszak sztárjai és a Barcelona legendái lépnek pályára Kolozsváron június 16-án, az első ízben megrendezendő sportfesztivál alkalmával – közölték az eseményt beharangozó hétfői sajtótájékoztatón.

HIRDETÉS
MTI 2018. április 15., vasárnap

Női kézilabda BL: hétgólos vereség is belefért a Bukaresti CSM-nek

A 2016-ban győztes Bukaresti CSM továbbjutásával vált teljessé a budapesti négyes döntő mezőnye a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

MTI 2018. április 15., vasárnap

Miklós Editet választották síszövetségi elnöknek, a régi elnök szerint jogszerűtlenül

Visszahívták a teljes elnökséget, majd az olimpiai hetedik Miklós Editet, a héten visszavonult alpesi sízőt választották meg elnöknek vasárnap a Magyar Sí Szövetség rendkívüli tisztújító közgyűlésén.

MTI 2018. április 14., szombat

Női kézilabda BL: négyes döntőben a címvédő Győr, a Fradi búcsúzott a tornától

A címvédő Győri Audi ETO KC kettős győzelemmel jutott a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjébe, miután az idegenbeli 26-20-as sikert követően a negyeddöntő szombati visszavágóján 30-28-ra legyőzte a montenegrói Buducnost Podgoricát.

MTI 2018. április 14., szombat

Elhódította a Dunaújváros a női vízilabda LEN Kupát

Fennállása legnagyobb sikereként LEN Kupa-győztes lett a Dunaújváros női vízilabdacsapata. A magyar együttes a spanyolországi négycsapatos döntő szombati fináléjában a görög Olympiakosz felett diadalmaskodott két góllal.

HIRDETÉS
Vélemény
Páva Adorján: Egyesített elnyomóerővel

Beteljesülhet a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem rektorának egyik nagyravágyó ...

Kiss Judit: Zöldellő dombok, szeméthegyek

Sokakat zavar, de talán még többeket nem, hogy országszerte rengeteg helyen tonnaszámra hever a szemét a folyók, ...

Rostás Szabolcs: Elterelő hadművelet

Jóformán Dunát lehetne rekeszteni azokkal a szakértőkkel, gazdasági elemzőkkel, akik szerint a bukaresti kormány ...

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS