HIRDETÉS
Vásárhelyi-Nyemec Réka 2018. augusztus 16., csütörtök

Közönyös főnökök

Az országos sport- és ifjúsági minisztérium alegységeinek többtucatnyi elégedetlen alkalmazottja sztrájkol napok óta méltányosabb bérezés reményében, de a szaktárca szerint az intézményeikben normális körülmények között zajlik a tevékenység.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2018. augusztus 13., hétfő

Rendfenntartó anormalitás

Százak sérültek meg pénteken Bukarestben, amikor a román diaszpóra kormányellenes tüntetését vízágyúval, könnygázzal és gumibotos ütlegeléssel verte szét a felfegyverzett csendőrség.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2018. augusztus 08., szerda

Méltányos bérezésért sztrájkol a romániai sportélet

Megállt szerdán az élet a romániai sport- és ifjúsági minisztérium több alegységében, mert az alacsony béreket megelégelő alkalmazottak többszöri eredménytelen tiltakozás után általános sztrájkba léptek. Több százan szüntették be a munkát meghatározatlan időre.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2018. augusztus 08., szerda

Előrelépést remélnek a váradiak: a VSK férfi vízilabdacsapata megkezdte a felkészülést a 2018–2019-es szezonra

Az építkezésre szánt tavalyi szezon után újfent országos bajnoki címért akar harcolni a Nagyváradi VSK férfi vízilabdacsapata. A felkészülést kedden elkezdő együttes edzője, Dorin Costrăș ösztönzőnek tartja a keretlétszám bővítését.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2018. augusztus 03., péntek

Hagyományélesztő szezonrajt a Liga 2-ben: nagy múltú csapatokkal rajtol a másodosztályos labdarúgó-bajnokság

Az elmúlt évek egyik legizgalmasabb szezonrajtjára készül hétvégén a hazai másodosztályos labdarúgó-bajnokság, ahol több nagy múltú futballcsapat visszatérése bővíti a rangadók számát. 

HIRDETÉS
Vásárhelyi-Nyemec Réka 2018. július 26., csütörtök

Hivatalos: a Kolozsvári CFR három meccs után menesztette Edi Iordănescut

Leváltotta élvonalbeli labdarúgócsapatának vezetőedzőjét a Kolozsvári CFR. A román bajnokcsapat csütörtökön közleményben jelentette be, hogy „az ügyvezetés struktúrájának módosítása miatt” közös megegyezéssel szerződést bontottak a „régi projekt” részét képező Edward Iordănescuval.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2018. július 26., csütörtök

Káoszba fulladhat a kosárlabdaszezon: elhalasztották a hazai bajnokságok szerdára tervezett sorsolását

Elhalasztották a hazai kosárlabda-bajnokság 2018–2019-es szezonjának szerdára tervezett sorsolását. A kluboknak ellenvetései vannak a magas letéti díj miatt.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2018. július 20., péntek

Címvédésre készül a Kolozsvári CFR a pénteken rajtoló Liga 1-ben – a Sepsi OSK a felsőházat célozza meg

A címvédő Kolozsvári CFR hazai pályás mérkőzésével rajtol pénteken az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2018–2019-es szezonja. Az eddigi átigazolások alapján a fellegváriak idén is főesélyesként kezdenek, de a Sepsi OSK is beférkőzne a legjobb hat közé.

HIRDETÉS
Vásárhelyi-Nyemec Réka 2018. július 16., hétfő

Visszatérne Romániába a magyar színekre váltó Olivia Cîmpian

„Visszafordítaná" országváltását Olivia Cîmpian. A válogatott aradi tornász édesapja, Marcel Cîmpian a Krónikának hétfőn megerősítette azon sajtóértesüléseket, amelyek szerint 17 éves lánya visszatérne Magyarországról, és ismét román színekben szeretne versenyezni.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2018. július 15., vasárnap

Nem kényelmesedtek el: a Kolozsvári CFR nyerte az idénynyitó Szuperkupát

Története harmadik Szuperkupa-győzelmét ünnepelte szombaton este a Kolozsvári CFR élvonalbeli labdarúgócsapata Craiován. A Liga 1 bajnoka Culio tizenegyesével győzte le a házigazda Román Kupa-győztest.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2018. július 05., csütörtök

Kisorsolták a Liga 1 menetrendjét: a CFR a Botoșani-t fogadja, a Sepsi OSK Szebenben játszik az első fordulóban

A címvédő Kolozsvári CFR hazai pályán kezd a Botoșani ellen, a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK pedig az újonc Hermannstadt otthonában lép pályára először az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság július 20-án rajtoló, 2018–2019-es idényében.

HIRDETÉS
Vásárhelyi-Nyemec Réka 2018. július 05., csütörtök

Ilyés Ferenc óriási megtiszteltetésnek tartja, hogy erdélyi magyarként segítheti a határon túli kézilabdázást

Ilyés Ferenc a Krónikának elmondta, óriási megtiszteltetésnek tartja, hogy erdélyi, székelyföldi magyarként segítheti a határon túli kézilabdázást. Ennek érdekében már szabadságát is összeköti új megbízatásával.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2018. június 19., kedd

Kedvezett a BL-sorsolás a Kolozsvári CFR-nek és a Videotonnak

A Kolozsvári CFR mellé szegődött Fortuna a labdarúgó-Bajnokok Ligája második selejtezőkörének sorsolásán, de a szezont az első körben kezdő, magyar bajnok Videoton is verhető ellenfél ellen mutatkozik be júliusban.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2018. június 14., csütörtök

Régi nagy esélyesek új focivébéje – csütörtökön kezdődik az oroszországi labdarúgó-világbajnokság

Harminckét válogatott, tizenkét helyszín – csütörtökön délután kezdődik Oroszországban a 21. labdarúgó-világbajnokság. Bölöni László a Krónikának elmondta, szerinte nem lesznek nagy meglepetések, de tippelés helyett elsősorban élvezni akarja a mérkőzéseket.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2018. június 13., szerda

Diószegi szerint álom volt a Sepsi OSK elmúlt idénye – Erősebb kerettel táplálnák a Szentgyörgyön kialakult fociőrületet

Álomként élte meg Diószegi László a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK első élvonalbeli szezonját. A futballklub tulajdonosa szerint a keret erősebb lesz az új idényben, és az a lényeg, hogy az országban egyedülálló fociőrület alakult ki a háromszéki megyeszékhelyen.

HIRDETÉS
Vásárhelyi-Nyemec Réka 2018. június 12., kedd

Csokorba gyűjtött hagyományok: egyéni és csapatsportágakat is befogad majd az új Marosvásárhelyi VSK

A városban hagyományosnak számító sportágakat karolná fel az új Marosvásárhelyi Városi Sportklub, amely az elkövetkező két hónap alatt körvonalazza 2018–2019-es tevékenységét.