HIRDETÉS
Vásárhelyi-Nyemec Réka 2018. november 16., péntek

Parkfelújítás a barokk kalandban – megszépül a restaurálás alatt álló nagyváradi püspöki palota kertje is

Felújított kertben sétálhatnak két év múlva a püspöki palotához ellátogató nagyváradiak, ugyanis a barokk palota tatarozásával párhuzamosan az épületet körülvevő parkot is kicsinosítja a római katolikus egyház. 

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2018. november 13., kedd

Kovács István: álmodozni nem kerül semmibe – immár az elitkategóriát célozza meg a BL-ben bemutatkozott nagykárolyi futballbíró

Álmodozni nem kerül semmibe – véli Kovács István. A nagykárolyi futballbírónak már valóra is vált egy álma, amikor a Valencia–Young Boys mérkőzésen bemutatkozhatott a Bajnokok Ligájában. Vasárnap este ő fújhatta a sípot a Dinamo–FCSB Liga 1-es örökrangadón is.

HIRDETÉS
Vásárhelyi-Nyemec Réka 2018. november 08., csütörtök

„Ráktalanítás” olimpiai reménnyel: a szerbek elleni meccsre még Cristian Iordache hívja össze Románia pólóválogatottját

Ismét a szövetségi edző, Cristian Iordache vezényli majd Románia férfi vízilabda-válogatottját a soron következő világliga-selejtezőn, de már előrehaladott tárgyalások zajlanak az új szövetségi kapitány kinevezéséhez. 

Hallgassa online rádióinkat
Vásárhelyi-Nyemec Réka 2018. november 06., kedd

Új KTM-mel készül Mani a Dakarra: a szatmárnémeti terepmotoros kilencedjére versenyez a világ legnehezebb raliján

Ha Dakar, akkor Gyenes Emánuel „Mani”. A szatmárnémeti terepmotoros a 2019-es ralin is részt vesz, ráadásul egy új fejlesztésű KTM nyergében vág neki Peru homokdűnéinek.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2018. október 25., csütörtök

Kemény csatára számít a Sepsi SIC: a háromszékiek menedzsere szerint bármi megtörténhet az Európa-kupa csoportkörében

Kemény meccsekre készül a Sepsi SIC női kosárlabdacsapata az Európa-kupában. Az orosz és török együttesekkel összesorsolt háromszéki együttes csütörtökön hazai pályán kezdi a nemzetközi tornát.

HIRDETÉS
Vásárhelyi-Nyemec Réka 2018. október 12., péntek

Új idénybe „csobbannak” a pólósok – a címvédő „nyakába” kapaszkodna a Várad, bemutatkoznak a vásárhelyiek

Változatlanul a Steaua férfi vízilabdacsapata számít fő bajnokesélyesnek a hétvégén rajtoló 2018–2019-es hazai pontvadászatban, de a Nagyváradi VSK és a Corona Sportul Studenţesc felzárkózna a bukaresti címvédőhöz.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2018. október 05., péntek

Címvédésre törekszenek a bajnokok: a Nagyváradi VSK és a Sepsi SIC is elszántan kezdi az új kosárlabdaidényt

A Nagyváradi VSK a férfimezőnyben, a Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC pedig a női pontvadászatban akarja megvédeni címét a kosárlabda-bajnokság hétvégén kezdődő 2018–2019-es szezonjában.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2018. szeptember 06., csütörtök

Edzések magyarul: nagyváradiakkal bővült a Székelyföldi Labdarúgó Akadémia

A Nagyváradi AC is csatlakozott a Székelyföldi Labdarúgó Akadémiához. Magyar nyelvű edzéseiket a Puskás Akadémia által koordinált, egységes szakmai irányelvek mentén tartják a gyermekeknek.

HIRDETÉS
Vásárhelyi-Nyemec Réka 2018. augusztus 16., csütörtök

Közönyös főnökök

Az országos sport- és ifjúsági minisztérium alegységeinek többtucatnyi elégedetlen alkalmazottja sztrájkol napok óta méltányosabb bérezés reményében, de a szaktárca szerint az intézményeikben normális körülmények között zajlik a tevékenység.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2018. augusztus 13., hétfő

Rendfenntartó anormalitás

Százak sérültek meg pénteken Bukarestben, amikor a román diaszpóra kormányellenes tüntetését vízágyúval, könnygázzal és gumibotos ütlegeléssel verte szét a felfegyverzett csendőrség.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2018. augusztus 08., szerda

Méltányos bérezésért sztrájkol a romániai sportélet

Megállt szerdán az élet a romániai sport- és ifjúsági minisztérium több alegységében, mert az alacsony béreket megelégelő alkalmazottak többszöri eredménytelen tiltakozás után általános sztrájkba léptek. Több százan szüntették be a munkát meghatározatlan időre.

HIRDETÉS
Vásárhelyi-Nyemec Réka 2018. augusztus 08., szerda

Előrelépést remélnek a váradiak: a VSK férfi vízilabdacsapata megkezdte a felkészülést a 2018–2019-es szezonra

Az építkezésre szánt tavalyi szezon után újfent országos bajnoki címért akar harcolni a Nagyváradi VSK férfi vízilabdacsapata. A felkészülést kedden elkezdő együttes edzője, Dorin Costrăș ösztönzőnek tartja a keretlétszám bővítését.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2018. augusztus 03., péntek

Hagyományélesztő szezonrajt a Liga 2-ben: nagy múltú csapatokkal rajtol a másodosztályos labdarúgó-bajnokság

Az elmúlt évek egyik legizgalmasabb szezonrajtjára készül hétvégén a hazai másodosztályos labdarúgó-bajnokság, ahol több nagy múltú futballcsapat visszatérése bővíti a rangadók számát. 

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2018. július 26., csütörtök

Hivatalos: a Kolozsvári CFR három meccs után menesztette Edi Iordănescut

Leváltotta élvonalbeli labdarúgócsapatának vezetőedzőjét a Kolozsvári CFR. A román bajnokcsapat csütörtökön közleményben jelentette be, hogy „az ügyvezetés struktúrájának módosítása miatt” közös megegyezéssel szerződést bontottak a „régi projekt” részét képező Edward Iordănescuval.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2018. július 26., csütörtök

Káoszba fulladhat a kosárlabdaszezon: elhalasztották a hazai bajnokságok szerdára tervezett sorsolását

Elhalasztották a hazai kosárlabda-bajnokság 2018–2019-es szezonjának szerdára tervezett sorsolását. A kluboknak ellenvetései vannak a magas letéti díj miatt.

HIRDETÉS
Vásárhelyi-Nyemec Réka 2018. július 20., péntek

Címvédésre készül a Kolozsvári CFR a pénteken rajtoló Liga 1-ben – a Sepsi OSK a felsőházat célozza meg

A címvédő Kolozsvári CFR hazai pályás mérkőzésével rajtol pénteken az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2018–2019-es szezonja. Az eddigi átigazolások alapján a fellegváriak idén is főesélyesként kezdenek, de a Sepsi OSK is beférkőzne a legjobb hat közé.