Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. március 16., szombat

Gyászolva rajtol a száguldó cirkusz a hétvégi Ausztrál Nagydíjjal

A versenyigazgató Charlie Whiting tragikus halála árnyékolja be a Forma–1 hétvégi szezonnyitóját. Az idei szabálymódosítások közül a leggyorsabb versenykörért járó pluszpont tűnik a legérdekesebbnek, miközben a Ferrari immár komoly riválisa lehet a címvédő Mercedesnek.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. március 10., vasárnap

Női kézilabda BL: a Ferencváros megelőzte csoportjában a Bukaresti CSM-et, és orosz csapattal csatázik

A Ferencváros 31-27-re legyőzte vasárnap a szlovén Krim Mercator Ljubljana csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének hatodik, utolsó fordulójában, ezáltal a Bukaresti CSM-et megelőzve csoportja harmadik helyén zárta a középdöntőt.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. március 08., péntek

Nagyváradra is kellene akadémia – a székelyföldi régiók után a Partiumban is fejlesztené a labdarúgást a magyar kormány

Sportügyekben ad tanácsot Jenei Imre a magyar kormánynak, amely a székely régiók után a partiumi térségben is hozzájárulna a labdarúgás fejlesztéséhez. Egy esetleges akadémia létrehozását is számításba vették.

Hallgassa online rádióinkat
Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. február 24., vasárnap

Gyenes Emánuel: nem fogom elfelejteni – beszélgetés az idei Dakar ralin sérülten versenyző szatmárnémeti motorossal

Kevéssel az idei Dakar Rali előtt tört el Gyenes Emánuel karja, de a szatmárnémeti motoros a sérülése ellenére nekivágott a perui seregszemlének. A rutinos versenyző – leküzdve a fájdalmait – közel járt ahhoz, hogy ilyen körülmények között is teljesítse a világ egyik legnehezebb terepraliját, de a nyolcadik szakaszban elszenvedett esése felad&

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. február 18., hétfő

Hullámvölgyben „zakatol” a CFR – a kolozsvári bajnokcsapat továbbra is nyeretlen a 2019-es esztendő Liga 1-es meccsein

Hazai pályás döntetlennel vigasztalódhatott a Kolozsvári CFR az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában, ám emiatt a fellegvári csapat előnye tovább apadt az üldözőivel szemben. 

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. február 16., szombat

„Kisakkoznák” az olimpiai részvételt 2024-re – Fleisz János sakkbíró: van rá esély, hogy a rapid partik bekerüljenek a programba

A 2024-es párizsi olimpia sportágai közé emeltetné a sakkot a FIDE. A lapunk által megkérdezett hazai szakember, Fleisz János nemcsak esélyesnek érzi a kezdeményezés sikerét, hanem szükségesnek is tartja az elmesport „ötkarikás beiktatását”.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. február 11., hétfő

Euro 2020: nincs pánikhangulat – edzőtáborhelyszínként ajánlott három Ilfov megyei sportbázist az UEFA az Eb-re

Nem készült vészforgatókönyvvel az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a bukaresti stadionépítések késése miatt, hanem edzőtáborhelyszínként ajánlott három Ilfov megyei sportbázist a 2020-as labdarúgó-Európa-bajnokságra összeállított katalógusában. 

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. február 08., péntek

Felpörögve csábítanak a pólósok – a junioroknál kezdték az új szabályok bevezetését a hazai vízilabdaéletben

A junior vízilabdázóknál már alkalmazzák, a felnőttbajnokságban viszont csak később vezetik be a vizes sportokat tömörítő világszövetség szabálymódosításait. Călin Găvruș, a hazai pólószövetség elnöke szerint a változtatások dinamikusabbá teszik a játékot.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. február 05., kedd

Légiósszintre emelt Bölények Ligája – nem változtak az erőviszonyok az élvonalbeli férfi kézilabda-bajnokságban

Kiegyenlített és magasabb színvonalú bajnoksággá tették a külföldi játékosok a Bölények Ligáját. A férfi kézilabdázók hazai pontvadászatában három csapat is hasonló értékerőt képviselve sorolandó a címesélyesek közé.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. január 30., szerda

Etikussá válik a romániai foci – március elsejétől lép hatályba a hazai labdarúgás első magatartási kódexe

Elkészült a Román Labdarúgó-szövetség korábban bejelentett etikai kódexe, amelynek hatálybalépését március elsejére tervezik. A héten elfogadott normatívák zéró toleranciát hirdetnek a korrupcióval szemben.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. január 18., péntek

Az FK Csíkszereda vezetőedzője a kupasorsolásról: van némi sansz a győzelemre a címvédő ellen

Bár egyértelmű, hogy a Román Kupát tavaly elhódító Cra­iova főesélyesként érkezik majd a Csíkszeredai FK elleni negyeddöntős összecsapásra, azért van némi sansz a győzelemre – nyilatkozta a Krónikának Valentin Suciu.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. január 16., szerda

Európa felé „araszol” a Minaur – a nagybányaiak női kézilabdacsapata már dobogós helyen verseng a hazai élvonalban

Dobogós helyen áll a hazai élvonal összetettjében az újonc Nagybányai Minaur női kézilabdacsapata, de céljaik változatlanul a bennmaradásra összpontosulnak. Sportmenedzserük, Daniel Kotecz szerint a kiegyensúlyozott mezőnyben könnyen borulhat még a sorrend.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2019. január 15., kedd

Szebené lett az alapszakasz-elsőség – a Kolozsvári U-BT és a Nagyváradi VSK kemény harcra számít a bajnoki folytatásban

Nagyszeben csapata végzett az élen a hazai kosárlabda-bajnokság élvonalának alapszakaszában, de a középszakaszra a címvédő Nagyváradi VSK is erősít, a kolozsváriak pedig kemény csatára számítanak a folytatásban.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2018. december 18., kedd

Felépüléséért küzd Gyenes Mani – a nemrég balesetet szenvedett szatmárnémeti motoros Dakar-rajtja Peruban dől el

Elutazik Peruba Gyenes Emánuel, de a pár hete balesetet szenvedett szatmárnémeti motoros csak a helyszínen dönti el, hogy elrajtol-e januárban a Dakar Ralin. Mani még bizakodó, elmondása szerint felépülése jól halad.

Vásárhelyi-Nyemec Réka , Rostás Szabolcs 2018. december 11., kedd

Újrakezdik a nulláról Kiss Sándor volt bihari tanácselnök és társai korrupciós perét Nagyváradon

Visszautalta a törvényszéknek Kiss Sándor volt tanácselnök és társai korrupciós perét kedden kihirdetett ítéletében a Bihar megyei táblabíróság. A vádlottakat alapfokon letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

Vásárhelyi-Nyemec Réka 2018. december 04., kedd

Új klubtornát indít 2021-től az UEFA – a Sepsi OSK elnöke szerint az elit ligának „vetik meg az ágyát” egy harmadik sorozattal

Jóváhagyta egy harmadik nemzetközi klubtorna létrehozását az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága. Az új sorozat 2021-ben indul.

Hallgassa online rádióinkat