HIRDETÉS
-- Külsős szerző -- 2018. szeptember 13., csütörtök

Politikai kétszínűség, Sargentini-jelentés a neved

Nem említi a Sargentini-jelentés a magyar kisebbséget sértő román intézkedések tömkelegét, a Benes-dekrétumok mintha nem is léteznének, a katalánokat pedig nem is verte véresre a spanyol állam, hogy aztán antidemokratikus eszközzel blokkolja küzdelmüket.

-- Külsős szerző -- 2018. szeptember 11., kedd

Erdélyi olvasat: mit is mond a Sargentini-jelentés?

Élénk érdeklődés, mondhatni globális érdeklődés kíséri a Sargentini-jelentés néven elhíresült, Judith Sargentini EP-képviselő által készített dokumentum vitáját. A jelentésről kedden rendeznek plenáris vitát az Európai Parlamentben. 

 

HIRDETÉS
-- Külsős szerző -- 2018. szeptember 09., vasárnap

Ünnepel a nagybányai magyarság: gazdag programkínálat a máramarosi megyeszékhelyen hétfőn kezdődő Főtér Fesztiválon

Száznál több ifjúsági és családi programot kínál Nagybánya magyar ünnepe, a hétfőn kezdődő, egy hétig tartó Főtér Fesztivál. A helyi magyar közösséget összefogó rendezvénysorozatról a főszervező, Pintér Zsolt beszélt a Krónikának.

Hallgassa online rádióinkat
-- Külsős szerző -- 2018. szeptember 08., szombat

Románoktatás elemiben: valaki magyarázza meg nekem...

Valaki magyarázza meg nekem, mégis mire tanítsam nyolcéves lányomat hétfőig románul. „Mă doare burta!”, vagy „Vă rog să mă lăsați la toaletă!”, esetleg „Vă rog să mă lăsați la dulăpiorul meu să-mi scot ascuțitoarea!”?

 

-- Külsős szerző -- 2018. április 11., szerda

Búcsú Gábos Zoltán erdélyi fizikustól, a „professzorok professzorától”

Életének 94. évében, április 9-én elhunyt Gábos Zoltán elméleti fizikus, az MTA külső tagja, a Bolyai Egyetem és a Babeș–Bolyai Tudományegyetem professzora, majd professor emeritusa. Alábbiakban egykori tanítványa és kollégája, Néda Zoltán emlékezik rá.

HIRDETÉS
-- Külsős szerző -- , Krónika 2017. július 28., péntek

Szempont – Ne üljünk fel a provokátoroknak!

Az Orbán Viktor miniszterelnök tusványosi beszédét tarkító incidens egyik „főszereplőjeként” szeretném kifejteni a véleményemet. Én vagyok a fehér pólós férfi, aki megakadályozta a kormányfőt kifütyülő lányt abban, hogy tovább sípoljon.