HIRDETÉS

Immunerősítő a csipkebogyó

Krónika 2016. november 06., 12:30

Tél közeledtével és a hidegebb időszakban kevesebb zöldséget, gyümölcsöt fogyasztunk általában, pedig az ezekben található vitaminokra, ásványi anyagokra, és nem utolsósorban a bennük található enzimekre nagy szüksége van a szervezetnek. 

Ebben az időszakban nem vagyunk annyira szomjasak, mint a nyári nagy melegben, így nem is isszuk meg a szervezetünk számára szükséges 1,5-2 liter vizet. Pedig a betegségek megelőzésében a vízfogyasztásnak is nagy szerepe van, hiszen ezzel is segítjük a felhalmozódott méreganyagok kiürülését. A téli megfázásos időszakban ajánlott sok csipkebogyóból készült teát fogyasztani. A csipkebogyó a vadrózsa gyógyhatású áltermése, népies nevei: csipke, hecsedli, hecserli, hecsepecs.

A hideg időszakban inkább kívánjuk a melegebb italokat; a gyógynövényekből készült teák hatékonyak lehetnek mind a megelőzésben, mind a betegségek kezelésében. A csipkebogyóból készült tea tökéletes immunerősítő. Méltán nevezik csodabogyónak, hiszen már az ókorban is ismerték. Kutatások bizonyítják, hogy több C-vitamint tartalmaz, mint sok gyümölcs. A citrom C-vitamin-tartalmának tízszeresét megtaláljuk ezekben a piros bogyókban. Azonban nemcsak a C-vitamin az egyedüli értéke, hiszen sok más olyan anyag is található benne, amelyet a szervezetünk képes hatékonyan hasznosítani. Így például tartalmaz még pektint, vasat, magnéziumot, meszet, illó- és zsíros olajokat, A-, B-, K-vitamint is.

A csipkebogyó immunerősítő hatásán kívül remek vitalizáló tea, jó lehet a vese-, epe- és bélpanaszok esetén is. A boltokban vásárolhatunk tasakos csipkebogyóteát, ám ebben a formában a növény már veszíthet vitamintartalmából. A legjobb hatást akkor érjük el, ha szárított csipkebogyót vásárolunk, és mi magunk készítjük el. Egy csészényihez 1 teáskanálnyi szárított és összetört csipkebogyót áztassunk be egy éjszakára, majd másnap reggel leszűrés után 2-3 percig melegítsük, de ne forraljuk. A legjobb, ha éhgyomorra fogyasztjuk reggelenként, de napközben is kortyolgathatunk belőle 3-4 csészével.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS