HIRDETÉS
psd
Krónika 2017. október 17., kedd

Elutasította a képviselőház a Rovana Plumb elleni DNA-eljárást

Visszaélés eredménye az ellenem összeállított bűnvádi dosszié – jelentette ki az alsóház plénumában kedden Rovana Plumb szociáldemokrata párti képviselő. A képviselők elutasították a volt miniszter ellen kezdeményezett bűnvádi eljárás beindítását.

Krónika 2017. október 17., kedd

Bűnvádi eljárás indult a szászrégeni temetőgyalázás ügyében

Bűnvádi eljárást indított és három személyt hallgat ki a szászrégeni rendőrség a város zsidó temetőjének meggyalázása ügyében. Ismeretlenek a sírkert bejárati kapuját és tíz sírt rongáltak meg.

HIRDETÉS
Krónika 2017. október 17., kedd

Betegközpontú törvényt szorgalmaz az RMDSZ

Betegközpontú törvénymódosító javaslatot nyújtott be Vass Levente képviselő és László Attila szenátor: az RMDSZ politikusai által iktatott dokumentum jogszabályban rögzítené, hogy mindegyik szakorvos adhasson betegszabadságot és orvosi küldő papírt.

Krónika 2017. október 17., kedd

A magyar filmipar idei „gyöngyszemei” a marosvásárhelyi Alter-Native fesztiválon

Izgalmas játékfilmkínálattal rukkol elő idén is az Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivál, amely november 8-a és 12-e között várja a mozirajongókat a marosvásárhelyi Kultúrpalotában.

Krónika 2017. október 16., hétfő

Elvennék a Sepsi OSK pontját – A CFR edzője a szurkolókra panaszkodik

Pontot szerzett a Sepsi OSK, de az Astra megóvta az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban rendezett mérkőzést. Kolozsváron ugyancsak gól nélküli döntetlennel zárt a CFR.
 

HIRDETÉS
Krónika 2017. október 16., hétfő

Sting kedden Kolozsváron csap a húrok közé

Első alkalommal érkezik a kincses városba a többszörös Grammy-díjas Sting: a brit zenész, énekes-dalszövegíró kedden lép fel az új sportcsarnokban 57th & 9th elnevezésű európai turnéja keretében.

Krónika 2017. október 16., hétfő

Egyre merészebben kísérleteznek a néptáncegyüttesek – gálaesttel zárult a váradi találkozó

„Fontos, hogy legyenek hagyományos, tiszta forrásból készült előadások, ugyanakkor ismerkedjünk meg azokkal a korszerű színházi nyelvezetekkel is, amelyekbe ezek a hagyományok beépíthetőek” – mondta Szalay Tamás a vasárnap zárult nagyváradi találkozóról.

Krónika 2017. október 16., hétfő

Hétfőn tárgyalhatja a román szenátus március 15. hivatalos ünneppé nyilvánítását

A bukaresti szenátus hétfői ülésének napirendi pontjai között szerepel a március 15-ét hivatalos ünneppé nyilvánító törvénytervezet; elfogadása esetén a Romániában élő magyar közösség tagjai munkaszüneti napot igényelhetnének munkaadójuktól az ünnepen.

HIRDETÉS
Krónika 2017. október 14., szombat

Balog: ne csak a pénztárca kösse össze a magyarokat, hanem szívük, lelkük is

Jövőtől az Erdélyben született magyar gyermekeket is megilleti a babakötvény, jelentette be szombaton Marosvásárhelyen Balog Zoltán miniszter. Fontosnak tartotta azonban, hogy „ne csak a pénztárca kösse össze a magyarországi és a határon túli magyarokat.

Krónika 2017. október 14., szombat

Újraválasztották Tőkés Lászlót az EMNT elnökének

Újraválasztották elnöknek Tőkés László európai parlamenti képviselőt az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) Kolozsváron rendezett küldöttgyűlésén. A szombati rendezvényen Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke kapta a szervezet Kós Károly-díját.

Krónika 2017. október 14., szombat

Belekóstolt a hajléktalanok sorsába a bukaresti brit nagykövet

Szabad ég alatt, kartonpapírokon és egy régi hálózsákban aludt péntekről szombatra virradó éjszaka Paul Brummell, Nagy-Britannia bukaresti nagykövete. A hajléktalanok nemzetközi napja alkalmából húsz önkéntessel együtt töltötte az éjszakát a diplomata.

HIRDETÉS
Krónika 2017. október 14., szombat

Jogerősen letöltendőt kapott az Iszlám Állammal rokonszenvező craiovai diák

Jogerőre emelte a bukaresti legfelsőbb bíróság annak a craiovai fiatalnak a három év négy hónapos szabadságvesztésről szóló ítéletét, akiről tavaly kiderült: az interneten keresztül radikalizálódott, és az Iszlám Állam öngyilkos merénylője akart lenni.

Krónika 2017. október 14., szombat

Kreatívan közelíti meg az országos diákfesztivál Arany János műveit

Az iskolai kötelező olvasmányok közül szeretné kiszakítani és jobban megismertetni a fiatalokkal Arany János életművét az október és december között zajló országos diákfesztivál. A rendezvény célja élő kapcsolatot teremteni a diákok és az irodalom között.

Krónika 2017. október 13., péntek

Négymillió euró értékben foglaltak le cannabist Temes megyében

Négymillió euró értékben foglaltak le két és fél tonna cannabist a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) ügyészei Temes és Krassó-Szörény megye határán.

DNA
Krónika 2017. október 13., péntek

Kövesi nem tartja pártatlannak az Igazságszolgáltatási Felügyeletnek a DNA-nál lezajlott vizsgálatát

Laura Codruţa Kövesi a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) pénteki ülésén úgy nyilatkozott: az Igazságszolgáltatási Felügyelet célzott ellenőrzést tartott az Országos Korrupcióellenes Ügyészségnél (DNA).

HIRDETÉS
Krónika 2017. október 12., csütörtök

Tăriceanu: ne az ügyészek mondják meg, ki lehet tagja a kormánynak!

Mihai Tudosénak jogában áll kormányátalakítást javasolni, ha szükségesnek tartja – jelentette ki csütörtökön Călin Popescu-Tăriceanu, az ALDE elnöke, leszögezve: alakulata nem fogadja el, hogy a DNA a „kénye-kedve szerint alakítsa a kormányt”.