HIRDETÉS
Krónika 2018. november 12., hétfő

Ügyvéd nem lehet vendégmunkás: átadták a kolozsvári jogászhallgatók Collegium Iuridicum szakkollégiumát

Kolozsváron átadták a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) magyar állami támogatással kialakított Collegium Iuridicum jogász szakkollégiumát, és a benne kialakított Kolosváry Bálint Jogtudományi Kutatókönyvtárat.

Krónika 2018. november 12., hétfő

Drága mulatság Kolozsváron: szerdától lehet bérletet váltani az Untold fesztiválra

A számos külföldi turistát vonzó és több százezer embert megmozgató kolozsvári Untold fesztivál jubileumi kiadására készülnek jövő évben.

HIRDETÉS
Krónika 2018. november 12., hétfő

Szabó K. István debreceni rendezése rangos díjat nyert a brassói drámafesztiválon

Szabó K. István kapta a legjobb rendezés díját a brassói 29. Nemzetközi Kortárs Drámafesztiválon Örkény klasszikusa, a Macskajáték debreceni színreviteléért – közölte a magyarországi színház társulata.

Krónika 2018. november 12., hétfő

Politikai indíttatásúaknak tartja a DNA vádjait Călin Popescu-Tăriceanu

Politikai indíttatásúak az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) vádjai – jelentette ki vasárnap este a România TV műsorában Călin Popescu-Tăriceanu, akit kenőpénz elfogadásával gyanúsít a nyomozó hatóság.

Krónika 2018. november 11., vasárnap

Késelt, gyalogosokat gázolt egy ittas és feltételezhetően drogos fiatal Brăilán

Egy embert megkéselt, több gyalogost elütött, majd egy bevásárlóközpont bejáratának hajtott egy 20 éves fiatalember vasárnap Brăilán.

HIRDETÉS
Krónika 2018. november 10., szombat

Sajtóértesülések szerint benyújtotta lemondását Victor Negrescu uniós elnökségért felelős miniszter

Fenntartom magamnak a jogot, hogy álláspontomat a kormánnyal és a Szociáldemokrata Párttal (PSD) közöljem – nyilatkozta Victor Negrescu európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszter, akiről a sajtóban az a hír járja, hogy lemondott tisztségéről.

Krónika 2018. november 10., szombat

Újdonságok a Szigligetinél – premierekkel várja a közönséget a nagyváradi színház társulata

Új bemutatókkal várja közönségét a nagyváradi Szigligeti Színház társulata: Csehov Apátlanul című darabját, valamint a Kövekkel a zsebben című előadást mutatja be a közeljövőben a társulat, amely hangsúlyt fektet a fiatal alkotókra is.

Krónika 2018. november 09., péntek

Bevezetik a differenciált minimálbért, opcionálissá válik a nők alacsonyabb nyugdíjkorhatára

A végzettség és a munkaviszony időtartama függvényében differenciálja a román kormány a minimálbért, egyúttal opcionálissá válik a nők számára, hogy a férfiakhoz képest korábban vonulnak-e nyugdíjba.

HIRDETÉS
Krónika 2018. november 09., péntek

Életét vesztette a kórházban a melbourne-i késelő, nem kizárt a terrorista indíték

Az ausztráliai Melbourne-ben egy férfi gépkocsijával belerohant egy bevásárlóközpont épületébe, majd megkéselt több embert, egyiküket halálosan, a rendőrök meglőtték és őrizetbe vették – jelentették ausztrál hírportálok pénteken.
 

Krónika 2018. november 09., péntek

Nem csitul a „bűnözőzés”, Dragnea felesel Johannisszal

Folytatódik az egyre durvább hangvételű nyilatkozatháború a szociálliberális kormány és a jobboldali államfő között: ezúttal Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke minősítette bűnözőnek az őt korábban bűnözőnek nevező Klaus Johannist.

Krónika 2018. november 08., csütörtök

A bukaresti legfelsőbb bíróság ismét elhalasztotta az ítélethirdetést a Mikó-ügyben

A román legfelsőbb bíróság ismét elhalasztotta a jogerős ítélet kihirdetését a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium restitúciós perében – közölte az MTI-vel Stelian Bodeanu, a bíróság szóvivője.

HIRDETÉS
Krónika 2018. november 08., csütörtök

Helyére emelték a Temes megyei Igazfalva református templomának vihar által ledöntött toronysüvegét

Helyére került szerdán a Temes megyei Igazfalva református templomának a tavalyi vihar által ledöntött toronysüvege – közölte a Temesvári Rádió magyar adása.

Krónika 2018. november 08., csütörtök

Hivatalos: 800 ezer dollárnak megfelelő anyagi haszonszerzéssel gyanúsítják Tăriceanut

Közvetett úton közel 800 ezer dollárnyi anyagi juttatást kapott 2007-2008-ban, miniszterelnöki tisztsége idején Călin Popescu-Tăriceanu szenátusi elnök egy osztrák cégtől – derül ki az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) állásfoglalásából.

Krónika 2018. november 07., szerda

Nem hivatalos értesülések szerint kenőpénz elfogadásával gyanúsítja Călin Popescu-Tăriceanut a DNA

Bukaresti sajtóértesülések szerint az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) bűnügyi kivizsgálást kér Călin Popescu-Tăriceanu, a szenátus elnöke ellen vesztegetés elfogadásának gyanújával. A kisebbik kormánypárt elnöke tagadja az esetleges vádakat.

Krónika 2018. november 07., szerda

Tizenhárom százalékkal nőtt a nettó átlagbér szeptemberben Romániában

Szeptemberben 13,1 százalékkal volt nagyobb a nettó átlagbér Romániában a tavalyi kilencedik hónaphoz mérten – közölte szerdán a bukaresti statisztikai intézet.

HIRDETÉS
Krónika 2018. november 06., kedd

Csökkenő pénzhígulást jósol a román jegybank elnöke

Az infláció csökkeni fog az év hátralévő részében és kisebb mértékben a következő esztendőben is – jelentette ki keddi sajtóértekezletén Mugur Isărescu, a Román Nemzeti Bank (BNR) kormányzója.