HIRDETÉS
Krónika 2018. március 23., péntek

Van lejjebb? Kikapott a kazahoktól a magyar labdarúgó-válogatott

Magyarország labdarúgó-válogatottja 3-2 arányban kikapott Kazahsztántól pénteken este barátságos mérkőzésen Budapesten, a Groupama Arénában.

Krónika 2018. március 22., csütörtök

Célegyenesbe ért a Minority SafePack – még hetvenezer aláírás hiányzik

„Az utolsó száz méteren”, április 3-áig még 70 ezer támogató aláírást kell összegyűjtenie a FUEN-nek ahhoz, hogy az Európai Bizottság érdemben foglalkozzon a Minority SafePack európai kisebbségvédelmi polgári kezdeményezéssel.

Krónika 2018. március 22., csütörtök

Megérkeztek Erdélybe a szavazólapokat tartalmazó első levélcsomagok

Az elmúlt napokban a Román Posta kézbesítette az első levélcsomagokat, amelyek a magyarországi országgyűlési választásokon leadható szavazólapokat tartalmazzák.

Krónika 2018. március 21., szerda

Mintegy 15 ezer lej gyűlt össze Mága Zoltán marosvásárhelyi jótékonysági koncertjén

Harminc árva gyermeknek nyújtottak segítséget Mága Zoltán 100 templomi jótékonysági koncertsorozatának első, marosvásárhelyi eseményével, ahol mintegy 15 ezer lej gyűlt össze – közölték a szervezők az MTI-vel.

Krónika 2018. március 20., kedd

Az ország egyik legmodernebb kórházává vált a besztercei megyei egészségügyi intézmény

Több mint 17 millió euró értékű európai uniós támogatásból korszerűsítették a besztercei megyei kórházat, ezáltal az ország egyik legmodernebb egészségügyi intézményévé vált.

HIRDETÉS
Krónika 2018. március 20., kedd

Felkerülhet a hungarikumok listájára a csíksomlyói búcsú

Felterjesztette a hungarikumok listájára a csíksomlyói búcsút Hegedüs Csilla, az Erdélyi Magyar Értéktár Bizottság elnöke, az RMDSZ kultúráért felelős ügyvezető alelnöke.

MTI , Krónika 2018. március 20., kedd

Eurostat: tavaly felére csökkent az Unióban menedékkérelmet benyújtók száma, növekedés Romániában

Mintegy 650 ezer új menedékkérelmet nyújtottak be tavaly az Európai Unióban, ami nagyjából fele a 2016-os adatoknak, és megfelel a válság előtti szintnek – derült ki az uniós statisztikai hivatal (Eurostat) kedden közzétett jelentéséből.

Krónika 2018. március 20., kedd

Igazságügyi törvények: megnyirbálta a képviselőház az államfő hatáskörét

Kizárta az államfőt a bírák és ügyészek, valamint a legfelsőbb bíróság elnöke kinevezésének folyamatából a képviselőház, amely kedden megszavazta az igazságügyi törvényeknek a balliberális koalíció és az RMDSZ által támogatott módosítását.

HIRDETÉS
Krónika 2018. március 20., kedd

A Szeku mindent látott – négy erdélyi városban mutatják be a Janus című filmet

Négy erdélyi városban mutatják be a napokban a Gyöngyössy Bence által rendezte Janus című, az 1980-as évek Romániájában játszódó tévéfilmet.

Krónika 2018. március 19., hétfő

Nagybányai iskolaügy: Porcsalmi Bálint szerint a polgármesternek vissza kell vonnia kijelentését

Porcsalmi Bálint, az RMDSZ ügyvezető elnöke szerint március 15-i beszédében Nagybánya polgármestere megalázta a Németh László-iskola közösségét, ezért vissza kell vonnia kijelentését. Immár a városi RMDSZ is károsnak tartja az elöljáró szavait.

 

Krónika 2018. március 19., hétfő

Világnapi időutazás és interaktív séta a kolozsvári Puck Bábszínház szervezésében

Bábszínházi világnapot ünnepel kedden és szerdán a kolozsvári Puck Bábszínház magyar tagozata, amely interaktív játékkal, koncerttel és előadással várja közönségét.

HIRDETÉS
Krónika 2018. március 19., hétfő

HolnapUtán Fesztivál: klasszikus és kortárs színművek Nagyváradon

Tizenkét színházi társulat előadását tekintheti meg a közönség, valamint workshopokon, szakmai beszélgetéseken és koncerteken is részt vehet a hatodik alkalommal rendezendő, keddtől vasárnapig tartó HolnapUtán Fesztiválon.

Krónika 2018. március 17., szombat

CEMO: ne a magyar iskolaigazgatót, hanem Nagybánya polgármesterét oktassa ki az RMDSZ

Elfogadhatatlannak tartja a Civil Elkötelezettség Mozgalom (CEMO), hogy az önálló magyar iskola ellen fellépő nagybányai polgármester helyett az RMDSZ a Németh László Elméleti Líceum igazgatóját próbálta kioktatni.

Krónika 2018. március 17., szombat

Egy kolozsvári kutatás szerint változatlan a fogyatékkal élő erdélyiek helyzete

Két szakaszban végzett kutatást az erdélyi fogyatékkal élő gyermekek és fiatalok lehetőségeiről, élethelyzetéről, jövőképéről a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Magyar Szociológia és Szociális Munka Intézetének docense, Berszán Lídia.

Krónika 2018. március 16., péntek

Öt erdélyi városban koncertezik az Ivan&The Parazol

Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Csíkszeredában, Nagyváradon és Temesváron lép fel márciusban a budapesti beat-rock zenekar, az Ivan&The Parazol.

HIRDETÉS
Krónika 2018. március 15., csütörtök

1848-as témájú filmeket nézhetünk ingyen az ünnepen a Filmarchívum jóvoltából

A magyar filmtörténet négy kiemelkedő jelentőségű, 1848-as témájú filmalkotásának szabadon hozzáférhetővé tételével ünnepli a forradalom és szabadságharc évfordulóját a Magyar Nemzeti Filmalap igazgatósága működtette Filmarchívum.