HIRDETÉS
Krónika 2018. május 22., kedd

Facebookozva a halálba: kilenc román állampolgár vesztette életét egy Maros megyei kisbusz magyarországi balesetében

Kilenc román állampolgár vesztette életét a magyarországi Ceglédbercelnél kedden délután történt mikrobuszbalesetben. A járművet Maros megyében íratták forgalomba. A sofőr a közösségi oldalon csevegett a tragédiát megelőzően.

Krónika 2018. május 22., kedd

Elrajtolt a sajtóper: tetemes erkölcsi kártérítést követel Váta Lóránd a Transindextől

Elkezdődött a Váta Lóránd kontra Transindex sajtóper: a kolozsvári színművész 50 ezer euró kártérítést kér, miután a portál szexuális zaklatóként állította be.

Krónika 2018. május 22., kedd

Forradalomper: kiterjesztette az ügyészség a Ion Iliescu exállamfő elleni bűnvádi eljárást

Kiterjesztették a Ion Iliescu ellen a forradalom ügyében indított bűnvádi eljárást az 1989. december 22-e és 27-e közötti időszakra – közölte kedden a bukaresti főügyészség. A volt államfőt emberiesség ellen elkövetett bűncselekményekkel gyanúsítják.

Krónika 2018. május 21., hétfő

Dragnea: nem hagyjuk jogtalanul félreállítani a Dăncilă-kormányt

Liviu Dragnea szerint a PSD nem készül arra, hogy felfüggessze az államfőt tisztségéből, de nem marad tétlen, ha kormányát jogtalan eszközökkel próbálják félreállítani, és minden törvényes eszközzel megvédi a 2016-os választásokon kifejezett népakaratot.

Krónika 2018. május 21., hétfő

Több illetékes cáfolja, hogy megszüntetnék a magánnyugdíjalapba történő befizetést

Nem függesztik fel július 1-jétől a magánnyugdíjalapba történő befizetéseket, ez csak lehetőségként merült fel az egyeztetések során, és tévedésből került nyilvánosságra – nyilatkozta Ion Ghizdeanu, az Országos Előrejelzési Bizottság (CNP) elnöke.

HIRDETÉS
Krónika 2018. május 21., hétfő

Fotózkodott volna a ragadozóval a magyarországi nő, óva intenek a hatóságok a Székelyföldön terjedő medveszelfizéstől

Medveszelfit akart készíteni az a magyar turista, akit a múlt héten megharapott a ragadozó a Szent Anna-tónál. A hatóságok arra figyelmeztetnek, hogy senki ne közeledjen a vadállatokhoz.

Krónika 2018. május 20., vasárnap

Fieszta a Gépész utcában: győzött, és megnyerte a bajnokságot a Kolozsvári CFR

A Liga 1 felsőházi rájátszásának utolsó, vasárnap esti fordulójában legyőzte a Konstancai Viitorul együttesét, ezáltal fennállása során negyedszerre megnyerte a romániai labdarúgó-bajnokságot a Kolozsvári CFR csapata.

Krónika 2018. május 20., vasárnap

Rendszámtábla és forgalmi nélkül marad, aki mostantól lejárt műszaki vizsgájú gépjárművel közlekedik

Május 20-ától rendszámtábla és forgalmi engedély nélkül maradnak a sofőrök, ha lejárt a gépjárművük időszakos műszaki vizsgája (ITP) és tetten érik őket, amint így közlekednek a romániai közutakon.

HIRDETÉS
Krónika 2018. május 20., vasárnap

Nem megy: Simona Halep simán kikapott a római tenisztorna döntőjében

Simona Halepnek nem sikerült megnyernie a 3,3 millió dollár összdíjazású római salakpályás tenisztorna női versenyét, miután a vasárnapi döntőben 6:0, 6:4 arányú sima vereséget szenvedett az ukrán Jelina Szvitolinától.

Krónika 2018. május 19., szombat

Több száz autós követelte a Moldvát Erdéllyel összekötő autópálya megépítését

A moldvai megyéket Bukaresttel, illetve Erdéllyel összekötő A7-es és A8-as autópálya megépítéséért tüntetett szombaton több száz autós, Jászvásártól vonulva Bukarestig.

Krónika 2018. május 19., szombat

Burleanu dicséri, hogy az FK Csíkszereda két válogatottnak is ad fiatal labdarúgókat

Egyedülállónak tartja Răzvan Burleanu, a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) elnöke, hogy az FK Csíkszereda egyesülete két válogatottnak, a románnak és a magyarnak is ad fiatal labdarúgókat.

HIRDETÉS
Krónika 2018. május 19., szombat

Egységes adóbevallás online is virtuális magánszolgáltatási platformon keresztül

A magánszemélyek most már online tölthetik ki és nyújthatják be az egységes adóbevallást, a pénzügyminisztérium által ingyenesen biztosított virtuális magánszolgáltatási platformon keresztül – tájékoztatott György Attila, a szaktárca államtitkára.

Krónika 2018. május 18., péntek

Felemelik szavukat a csíksomlyói búcsúhoz köthető „hamis legendával” szemben az unitáriusok

A csíksomlyói búcsú eredetét János Zsigmond fejedelem 1567-es állítólagos hittérítő hadjáratához kapcsoló „hamis legenda” terjesztésének felhagyására kér mindenkit az unitárius egyház, egyúttal Isten áldását kívánva a búcsú minden résztvevőjére. 

Krónika 2018. május 17., csütörtök

Szoboravatóval kezdődik egy hónap múlva a nagyváradi Szent László Napok

Gróf Rhédey Lajos szobrának várva várt avatása és számos lovas program jelenti az idén június 18. és 24. között zajló nagyváradi Szent László Napok legnagyobb újdonságát.

Krónika 2018. május 17., csütörtök

Dragnea puccskísérletnek tartja a kormányfő és ellene tett bűnvádi feljelentést

Liviu Dragnea PSD-elnök államcsíny-kísérletnek, a kormányzati hatalom törvénytelen megszerzésére irányuló próbálkozásnak minősítette az ellene és Viorica Dăncilă kormányfő ellen megfogalmazott bűnvádi feljelentést.

HIRDETÉS
Krónika 2018. május 17., csütörtök

Életét vesztette négy lány egy zsibói vasúti átjárónál történt balesetben

Vonattal ütközött egy autó a Szilágy megyei Zsibó térségében, a figyelmetlenség miatt történt baleset következtében négy fiatal lány életét vesztette.