Krónika 2019. március 20., szerda

Orbán Viktor: egyoldalúan felfüggesztette jogai gyakorlását az Európai Néppártban a Fidesz

Meghatározatlan időre felfüggesztette a Fidesz tagságát az Európai Néppárt (EPP) az EU jobbközép erőit összefogó pártcsalád szerdán Brüsszelben ülésező politikai közgyűlésén. Orbán Viktor szerint egyoldalúan a Fidesz függesztette fel a tagságát.
 

Krónika 2019. március 20., szerda

A PSD megakadályozta Tudorel Toader igazságügy-miniszter parlamenti „fejmosását”

A balliberális kormánykoalíció ellenszavazataival a képviselőház elvetette szerdán a Tudorel Toader igazságügy-miniszter elmarasztalását célzó ellenzéki indítványt.

Krónika 2019. március 20., szerda

A Limp Bizkit is fellép Bonchidán az Electric Castle fesztiválon

Az Electric Castle színpadán lép fel az amerikai Limp Bizkit zenekar, amely az elsők között ötvözte a rock és rap stílusát. A közönség a Rollin, Break Stuff vagy MyGeneration slágereken kívül várhatóan újdonságokra is számíthat – közölték kedden a szervezők.

Hallgassa online rádióinkat
Krónika 2019. március 20., szerda

Szélmalomharc a kábelrengetegek ellen – a föld alá száműznék a vezetékeket, de még messze állnak ettől az erdélyi városok

Valóságos szélmalomharcot vívnak az erdélyi és partiumi önkormányzatok a szolgáltatókkal, mert nem a várt ütemben halad a vezetékek föld alá költöztetése. Temesvár polgármestere az első, akinél „elszakadt a cérna”, és saját kezével kezdte meg a kábelek levágását.

Krónika 2019. március 19., kedd

Vonattal utazott Bukarestből Budapestre az új-zélandi terrortámadás elkövetője

Csak néhány órát tartózkodott Budapesten az új-zélandi terrorcselekmény elkövetője, és a Terrorelhárítási Központ (TEK) eddigi ismeretei szerint ezalatt nem lépett kapcsolatba senkivel.

Krónika 2019. március 19., kedd

Több mint harminc romániai kórházban használtak nem megfelelő fertőtlenítőszert

Kórházi fertőtlenítőszerek előállításával, importálásával és forgalmazásával foglalkozó cégek székhelyén és magánszemélyeknél tart házkutatást a rendőrség gazdasági bűncselekményeket vizsgáló osztálya Bukarestben, valamint Ilfov és Prahova megyében.

Krónika 2019. március 18., hétfő

Tőkés sajnálatosnak tartja, hogy Semjén Zsolt az RMDSZ „pártos és minimalista kampánycéljait szolgálta” Nagyváradon

Sajnálatát fejezte ki Tőkés László európai parlamenti képviselő hétfői nyilatkozatában, hogy az RMDSZ március 15-i központi ünnepségére meghívott Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerinte „pártos és minimalista kampánycélokat” szolgált Nagyváradon.

Krónika 2019. március 18., hétfő

Kettős mérce: kevesebb végkielégítést kapnak a Nestlé bánsági alkalmazottai nyugat-európai kollégáikhoz képest

Tiltakozásba kezdtek hétfő délután a Nestlé vállalat temesvári gyárának alkalmazottai, miután a vezetőség bejelentette a kirendeltség felszámolását, és legtöbb 13 havi fizetésnek megfelelő végkielégítést ajánlott fel az elbocsátandó munkatársaknak.

Krónika 2019. március 18., hétfő

Megszűnt a 2016-os székely szabadság napján indokolatlanul bírságoló csendőrök elleni eljárás

A kolozsvári katonai ügyészség megszüntette az eljárást a marosvásárhelyi csendőrök ellen, akik a Székely szabadság napján 2016-ban tartott felvonulás után megalapozatlanul állítottak ki bírságolási jegyzőkönyveket a felvonulás résztvevői nevére.

Krónika 2019. március 15., péntek

Romániában és Magyarországon is megfordult tavaly az új-zélandi mészárlás elkövetője

Romániában és Magyarországon is megfordult az új-zélandi mecsetek elleni támadásokat végrehajtó ausztrál férfi, akinek fegyverein a törökök ellen küzdő történelmi személyiségek nevei és muszlim vereségeket jelző történelmi dátumok is fel voltak tüntetve.

Krónika 2019. március 15., péntek

Orbán Viktor: március 15. a nemzeti egység ígérete, látványos közép-európai felemelkedésre készülünk

Azt kívánjuk Európa népeinek, hogy „hulljon le szemükről a hályog, hogy lássák és értsék; keresztény kultúra nélkül nem lesz szabad élet Európában, keresztény kultúránk megvédése nélkül elveszítjük Európát, és Európa nem lesz többé az európaiaké” – mondta&

Krónika 2019. március 15., péntek

Március 15. – Szijjártó Péter videóüzenete a határon túli magyarságnak

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hősei példát mutattak hazaszeretetből. Tetteikből erőt is kell meríteni, mivel „biztonságunkat, keresztény kultúránkat, nemzeti identitásunkat veszély fenyegeti” – hangsúlyozta a határon túli magyarságnak küldött videóüzenetében Szijjártó Péter.

Krónika , MTI 2019. március 15., péntek

Véres merényletet követtek el két mecsetnél Új-Zélandon, negyvenkilencre emelkedett a halottak száma

Két mecsetnél összesen negyvenkilenc ember vesztette életét fegyveres merényletben az új-zélandi Christchurchben. Négy embert őrizetbe vettek, egyikük, egy ausztrál férfi élőben közvetítette a támadást a világhálón.

PNL
Krónika 2019. március 14., csütörtök

Magyarellenes újságíró-műsorvezető nyitja a román liberálisok EP-jelöltlistáját

Rareş Bogdan televíziós műsorvezetőt rangsorolta a román Nemzeti Liberális Párt (PNL) vezetősége az alakulat európai parlamenti jelöltlistája élére.

Páva Adorján , Krónika 2019. március 14., csütörtök

Kicserélték a horogkereszttel meggyalázott Márton Áron-portrét Kolozsváron, keresik a tettest

Kicserélték a horogkeresztes Márton Áron-portrét a kolozsvári Deák Ferenc utcában, új került annak helyébe, amelyet ismeretlen tettesek telefirkáltak a náci jelképpel – adta hírül a Romkat.ro portál.

Krónika 2019. március 14., csütörtök

EMNP: az RMDSZ felelőssége lesz, ha nem sikerül átlépni a küszöböt az EP-választáson

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) sajnálattal állapította meg, hogy az RMDSZ válasz nélkül hagyta a kisebb erdélyi magyar pártok által szorgalmazott választási koalíció létrehozását az európai parlamenti választások esetében.

Hallgassa online rádióinkat