HIRDETÉS

Expresszbútor

Balogh Levente 2016. december 11., 12:18

JEGYZET – Azért megnyugtató a tudat, hogy van, ami működik is ebben az országban. Például ott van az a helyzet, amikor az ember új lakásba költözve fokozatosan, az anyagi források függvényében elkezdi berendezni otthonát.

Ilyenkor fölkerekedik, és bútorüzlettől bútorüzletig, lakberendezési bolttól lakberendezési boltig vándorol, felmérendő a kínálatot. Hogy aztán körülbelül a huszadik boltban – miután az előző tizenkilenccel együtt már vagy harmadszor járta végig – lerogyjon egy kanapéra, és a hisztérikus kitörést csupán nagy nehezen visszafojtva közölje az asszonnyal: márpedig most már akkor sem megyünk haza étkezőbútor nélkül, ha kerge műbútorasztalosok potyognak az égből, nem érdekel, hogy a kinézett szetthez kínált asztal mérete nem a legmegfelelőbb, és a színek sem feltétlenül egyeznek meg az előzetes tervekkel.

Az eljárás ilyenkor az, hogy az ember kifizeti a kívánt termékek árát, a bútorüzlet alkalmazottai pedig fejüket bocsánatkérően ingatva közlik: mivel a kereslet rendkívül nagy, először le kell adni a megrendelést, le kell gyártani a kívánt bútorokat, azokat előbb le kell szállítani az üzletbe, majd ezt követően szállítják ki a kedves ügyfélnek. Az egész alig vesz több időt igénybe három-négy hétnél, és csak végső esetben fordulhat elő, hogy a november elején megrendelt bútor csak december közepére érkezzen meg. Az meg aztán tényleg csak a legvégsőben, és teljesen véletlenül, hogy csak januárra. De persze ez sem kizárható. Bónuszként a bolt vállalja az ingyen kiszállítást és összeszerelést.

A kimerült ügyfél ilyenkor hálásan hazavánszorog, és várja, hogy lehetőleg még az év vége előtt értesítsék. És ekkor történik meg a csoda: két és fél hét múlva megszólal a telefon, és az áruházból közlik, hogy megérkezett a bútor, így kedden már ki is szállítják, szerdán pedig összeszerelik.
A folyamat pedig ezt követően még olajozottabban halad: kedden kora reggel ismét szól a telefon, és közlik, hogy érkeznek. A  hamarosan befutó szimpatikus fiatalember ráadásul azzal vidítja fel még jobban a kedves ügyfelet, hogy nem is kell szerdáig várni, azonnal hozzá is kezd a bútorok összeszereléséhez. Így aztán lelkesen elkezdi kipakolni a szerszámait, a kalapácstól az elektromos csavarhúzóig, látszik, hogy csak úgy buzog benne a tettvágy.

Mondjuk, ahhoz, hogy el is kezdhesse a munkát, nem ártott volna, ha előbb a bútorokat is kiszállítják.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS