HIRDETÉS
Balogh Levente 2018. szeptember 21., péntek

Döntő csata előtt

A jelek szerint egyre közelebb áll a döntő csatához a kormány fő erejét adó Szociáldemokrata Párt (PSD) az alakulaton belül dúló belharcok után: a Liviu Dragnea pártelnökkel szemben álló erők legfőbb képviselői kiálltak a nyilvánosság elé, és kertelés nélkül a jelenlegi pártvezér lemondását követelik.&a

Balogh Levente 2018. szeptember 18., kedd

Régi és mai sérelmek

Nemzeti, vallási vagy politikai hovatartozástól függetlenül csak együtt, egymáshoz toleránsan és kölcsönös tisztelettel viszonyulva tudunk túllépni a nehézségeken – mondta Végh Sándor, Szilágy megye magyar alprefektusa.

HIRDETÉS
Balogh Levente 2018. szeptember 18., kedd

Toader: az igazságszolgáltatás nem szavatolja a jogok védelmét

Romániában az igazságszolgáltatás képtelen szavatolni és megvédeni az állampolgárok szabadságjogait – jelentette ki Tudorel Toader igazságügy-miniszter annak kapcsán, hogy vasárnap több bíró és ügyész is a bukaresti táblabíróság épülete előtt tüntetett.

Balogh Levente 2018. szeptember 15., szombat

Az abnormalitás normalitása

Sok hűhó semmiért – mondhatnánk annak nyomán, hogy úgy tűnik: kéthétnyi huzavona után megoldódhat a román nyelv alsó tagozatos diákoknak történő oktatása körüli káosz.

Balogh Levente 2018. szeptember 14., péntek

Bukarest is terítékre kerül – a jogállamiság romániai helyzetéről vitázik és fogad el határozatot októberben az EP

A jogállamiság romániai helyzetét is megvitatja az EP az igazságszolgáltatás körüli botrányok miatt. Az uniós törvényhozás októberben vitatkozik, illetve szavaz az erről szóló határozatról.

HIRDETÉS
Balogh Levente 2018. szeptember 13., csütörtök

Megújul a váradi püspöki palota – három szakaszban zajlanak majd az impozáns épület újjávarázsolását célzó munkálatok

Remélhetőleg három év múlva újra a régi pompájában díszíti a nagyváradi Szent László teret a görögkatolikus püspöki palota, amely augusztus 25-én égett le.

Balogh Levente 2018. szeptember 11., kedd

Dragnea puccskísérletről beszél: a PSD elnöke szerint George Maior még mindig a hírszerzés igazgatójának képzeli magát

Külföldről pénzelt puccskísérlet történt augusztus 10-én – véli Liviu Dragnea, aki keményen bírálja George Maior washingtoni nagykövetet, volt SRI-igazgatót, valamint a hírszerzés jelenlegi vezetőit. 

Balogh Levente 2018. szeptember 10., hétfő

A konstancai ügyészségről szivároghatott ki a titkos SRI-paktum

Vizsgálat indult a konstancai ügyészségen miután olyan információk láttak napvilágot, hogy onnan kerülhetett ki egy, a legfőbb ügyészség s a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) között a lehallgatások témájában megkötött titkos megállapodás.

HIRDETÉS
Balogh Levente 2018. szeptember 10., hétfő

Vizsgálatot kérnek Giuliani ellen: demokrata szenátorok fordultak az igazságügy-minisztériumhoz a Johannisnak írt levél ügyében

Nem csitultak az Egyesült Államokban a Rudolph Giuliani által a román korrupcióellenes harc visszaéléseiről írt levél keltette hullámok: most demokrata szenátorok vizsgálatot kérnek Trump ügyvédje ellen.

Balogh Levente 2018. szeptember 07., péntek

Kit szolgálnak a titkosszolgák?

Gyakorlatilag az összes jelentős állami intézményre kiterjedt a kormányoldal és az államfő közötti konfliktus annak nyomán, hogy Klaus Johannis elnök úgy próbálta meg elkaszálni a költségvetés-kiigazítást, hogy felfüggesztette a Legfelsőbb Védelmi Tanács ülését.

Balogh Levente 2018. szeptember 07., péntek

Gabriela Firea szerint Liviu Dragnea kémkedik utána

Kémkedéssel vádolta meg Gabriela Firea bukaresti főpolgármester Liviu Dragneát, a kormány fő erejét adó Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökét. 

HIRDETÉS
Balogh Levente 2018. szeptember 05., szerda

Vegzálják a kipécézett tüntetőt – a munkaügyi tárca ellenőrzi a Vâlcov által minősíthetetlen hangnemben támadott férfit

A munkaügyi minisztérium kivizsgálást indított azon ellenzéki polgár rokkantsági nyugdíjra való jogosultságának ügyében, akinek az egészségügyi adatait Darius Vâlcov miniszterelnöki tanácsos hozta nyilvánosságra durva sértések kíséretében.

Balogh Levente 2018. szeptember 04., kedd

Firea a Dragnea-klikk ellen

Igazából már várható volt, hogy az alapfokon letöltendő szabadságvesztésre ítélt szociáldemokrata pártelnök, Liviu Dragnea ellen előbb-utóbb mozgolódni kezdenek a PSD azon vezetői, akik elégedetlenek Dragnea irányvonalával és káderpolitikájával.

Balogh Levente 2018. szeptember 04., kedd

Lenácizta Johannist és kiposztolta egy tüntető orvosi adatait Vâlcov

A kormány fő erejét adó Szociáldemokrata Párt (PSD) újabb politikusa próbálta kijátszani a „náci kártyát” Klaus Johannis államfő ellen.

Balogh Levente 2018. augusztus 31., péntek

Mit képvisel Giuliani?

Messziről jött embernek azt mondanak, amit akarnak – akár ezzel a kiforgatott szólással is elintézhetnénk a Rudolf Giuliani által írt levelet, amelyben az a bukaresti kormányoldal szája íze szerint bírálja a román korrupcióellenes ügyészséget.

HIRDETÉS
Balogh Levente 2018. augusztus 29., szerda

Egy volt FBI-igazgató fizetett Rudolph Giulianinak Bukaresthez címzett levele megírásáért

Egy nemzetközi tanácsadó cég kérte fel Rudolph Giuliani volt amerikai államügyészt, Donald Trump amerikai elnök jogászcsapatának vezetőjét arra, hogy megírja a román közméltóságoknak szóló levelét – írta szerdán a Politico portál.