HIRDETÉS
Balogh Levente 2018. március 21., szerda

Fiktív alkalmazások: Dragnea ártatlannak vallotta magát a legfelsőbb bíróságon

Első ízben hallgatta meg a legfelsőbb bíróság Liviu Dragnea PSD-elnököt abban az ügyben, amelyben hivatali vissszaélésre való felbujtással vádolják.

Balogh Levente 2018. március 18., vasárnap

A Legfelsőbb Igazságügyi Tanács szerint megalapozatlanok Toader Kövesit érintő vádjai

A DNA menedzsmentje hatékony, így nem elégségesek a Tudorel Toader igazságügy-miniszter által felsorolt indokok arra, hogy felmentsék a tisztségéből Laura Codruța Kövesit, a DNA főügyészét – áll a Legfelsőbb Igazságügyi Tanács (CSM) ügyészi részlegének indoklásában.

Balogh Levente 2018. március 16., péntek

Gumitörvény a kisebbségi panaszok ellen

Bár alapvetően nem a kisebbségek ellen irányul, nagyon könnyen a jogtiprások miatt panaszkodó kisebbségi polgárok ellen fordítható Liviu Dragnea, a kormány fő erejét adó Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökének ötlete.

Balogh Levente 2018. március 16., péntek

A magyarokon csattanhat az ostor – Elutasítják az erdélyi EP-képviselők a Romániát külföldön bírálók szankcionálását

Akár a magyarellenes fellépések miatti bírálatok megfogalmazói elleni megtorlásra is alkalmas lehet az a Liviu Dragnea PSD-elnök által javasolt jogszabály, amely büntetné az országot külföldön bírálókat – mondják az EP-képviselők, akik elutasítják a javaslatot.

Balogh Levente 2018. március 15., csütörtök

Sebastian Ghiţă elmenekülése okáról: vissszaélt hatalmával a DNA-ügyész

Sebastian Ghiţă szerint az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) ploieşti-i ügyésze, Mircea Negulescu, aki az ügyével foglalkozott, visszaélt a hatalmával, és minden áron börtönbe akarta juttatni, ezrt döntött úgy, hogy elmenekül aaz országból.

HIRDETÉS
Balogh Levente 2018. március 14., szerda

Liviu Dragnea: a hírszerzés beavatkozott a kormányalakításokba

A Román Hírszerző Szolgálat beavatkozott a kormányalakításokba, illetve az ügyészségi vezetők, valamint politikai tisztségek betöltéséhez kapcsolódó kinevezésekbe – állította Liviu Dragnea, a kormány fő erejét adó Szociáldemokrata Párt és a képviselőház elnöke.

Balogh Levente 2018. március 14., szerda

Büntetné Dragnea Románia „lejáratóit”: a PSD elnöke törvénnyel lépne fel az országot külföldön bírálók ellen

Liviu Dragnea, a kormányzó PSD és a képviselőház elnöke szerint szükséges egy olyan törvény, amely révén szankcionálhatóak lennének azok, akik külföldön „lejáratják” Romániát.

Balogh Levente 2018. március 13., kedd

Bizonytalan kilátások Kárpátalján – Brenzovics László a pokolgépes támadás utáni helyzetről és a nyelvtörvényről

Az ungvári KMKSZ-iroda elleni támadás után az egyszerű ukránok részéről nem, a sajtó és a politikum egyes erői részéről azonban érezhető a magyarellenesség – számolt be a Krónikának Brenzovics László, a szervezet elnöke.

HIRDETÉS
Balogh Levente 2018. március 12., hétfő

Köszönjük, Bukarest!

Bár furcsán hangozhat, tulajdonképpen mégsem teljesen alaptalan a kijelentés, hogy az erdélyi magyar közösség köszönettel tartozik Bukarestnek, amiért a román hatóságok indoklás nélkül kitiltották az országból Dabis Attilát, az SZNT külügyi megbízottját.

Balogh Levente 2018. március 09., péntek

Kisebbségvédelmi kezdeményezés: nem megengedhető a kudarc

Bár Vincze Loránt, a FUEN erdélyi elnöke derűlátó, azért mi mégis azt mondjuk: aggasztó, hogy a Minority SafePackhez a határidő lejárta előtt kevesebb mint egy hónappal még mindig hiányzik a szükséges támogatói aláírások közel egynegyede.

Balogh Levente 2018. március 08., csütörtök

Újabb súlyos brüsszeli bírálat: lesújtó a korrupciós helyzet Romániában

Veszélyben látja a romániai korrupcióellenes küzdelem eredményeit az Európai Bizottság, amely egy országjelentésben az igazságszolgáltatásra nehezedő nyomást is felrója Bukarestnek.

HIRDETÉS
Balogh Levente 2018. március 08., csütörtök

Románia részt venne a szerb–koszovói viszony rendezésében

Románia hajlandó részt venni a teljes régió számára jó megoldások megtalálásában a Szerbia és Koszovó közötti konfliktus rendezése érdekében – jelentette ki csütörtökön Klaus Johannis államfő azt követően, hogy Bukarestben szerb kollégájával, Alekszandar Vucsicssal tárgyalt.

Balogh Levente 2018. március 07., szerda

Klaus Johannis: ne a bűnözők írják a törvényeket!

Egyesek megpróbálják csorbítani az ügyészek függetlenségét azt állítva, hogy az igazságügy-miniszter irányítása alatt kell a tevékenységüket végezniük – mondta Klaus Johannis államfő a legfőbb ügyészség tavalyi mérlegének ismertetésén.

DNA
Balogh Levente 2018. március 06., kedd

Laura Codruţa Kövesi: egymilliárd eurót „szerzett” a DNA

Laura Codruţa Kövesi korrupcióellenes főügyész szerint az általa vezetett intézmény munkája nyomán egymilliárd euróval kellett volna gazdagodnia az államkasszának, de az összeg tetemes részét nem sikerült behajtani.

Balogh Levente 2018. március 06., kedd

Szájba rágós, ideologikus tanítómese a másságról – filmkritika az Oscar-díjas A víz érintéséről

Az idegen szép, a fehér ember zsigerileg gonosz, de ha férfi, akkor a fekete is. A fehér férfi legfeljebb akkor lehet valamennyire szimpatikus, ha meleg, vagy kommunista – nagyjából így lehet összefoglalni Guillermo Del Toro A víz érintése című filmjét, amelyet vélhetően éppen ezért jutalmaztak idén a legjobb filmnek járó Oscar-díjjal.

HIRDETÉS
Balogh Levente 2018. március 05., hétfő

Felmentették Ludovic Orbant a korrupciós vádak alól

Felmentette hétfőn a legfelsőbb bíróság Ludovic Orbant, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnökét az ellene fölmerült korrupciós vádak alól.