HIRDETÉS
Balogh Levente 2019. január 18., péntek

Kaotikus kilépő

Szinte példátlan válságba került az Európai Unió és Nagy-Britannia, miután a brit parlament alsóháza nagy többséggel elutasította azt a megállapodás-tervezetet, amely a szigetország és az EU viszonyát szabályozta volna a brit kilépést követően.

Balogh Levente 2019. január 15., kedd

Folytatódó politikai börtönvita – elítéltek tömege élt a kedvezményes szabadlábra helyezés lehetőségével

Minden érintett a saját igazát hangoztatja a visszaeső bűnözők ügyében. Miközben Tudorel Toader szerint az igazságügyi tárca ellenőrizte a kedvezményes szabadlábra helyezésről szóló törvényt, az adatok szerint 14 ezren éltek az általa nyújtott kedvezményekkel.

HIRDETÉS
Balogh Levente 2019. január 15., kedd

Bűnvádi eljárás indult a Klaus Johannist náciként ábrázoló fotót megosztó volt tanácsos ellen

Bűnvádi eljárást indított a galaci táblabírósági ügyészség Constantin Guguianu volt Vrancea megyei tanácsos ellen, miután a politikus olyan, trükközött fényképet osztott meg a közösségi oldalán, amely náci öltözetben ábrázolta Klaus Johannis államfőt.

Hallgassa online rádióinkat
Balogh Levente 2019. január 15., kedd

A jólétellenes román fórum

Az önpusztító ostobaság, az aljas, gyilkos rosszindulat és a frusztráció kóros elegyeként értékelhető az a panaszáradat, amelyet a Hargita, Kovászna és Maros Megyei Románok Civil Fóruma dobott be a nyilvánosságba.

Balogh Levente 2019. január 14., hétfő

Össztűz a kedvezményes szabadlábra helyezésre, börtönben tartanák a veszélyes bűnözőket

Egyre többen kongatnak vészharangot a kedvezményes szabadlábra helyezést lehetővé tevő törvény miatt: a visszaeső bűnözők által elkövetett bűncselekmények elkerülése érdekében korlátoznák a jogszabály hatályát, sőt akad, aki teljesen eltörölné.

 

 

HIRDETÉS
Balogh Levente 2019. január 11., péntek

Az önpusztító kormány

A bukaresti kormányoldal az elmúlt két évben minden erejét megfeszítve, komoly áldozatok árán elérte, hogy támogatóinak száma kevesebb mint a felére csökkenjen – így értékelhető az IMAS közvélemény-kutató intézet legfrissebb felmérése.

Balogh Levente 2019. január 08., kedd

Elnökség belpolitikai feszültségek árnyékában – Barabás T. János a Krónikának: kevésbé érvényesülhetnek a regionális érdekek

Belpolitikai feszültségek jellemzik majd Romániát a 2019-es évben is, ez azonban nem hat majd ki nagymértékben az EU-elnökségre – véli Barabás T. János, a budapesti Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető elemzője.

Balogh Levente 2019. január 04., péntek

Románia az elnök

Csupa hangzatos és mindenki számára vállalható tétel olvasható a január elsején kezdődött román uniós elnökség célkitűzései között.

HIRDETÉS
Balogh Levente 2018. december 28., péntek

Tájkép „háborús” év előtt

Nem is volt annyira súlyos, mint amire számítottunk – így összegezhető a 2018-as, úgynevezett centenáriumi év.

Balogh Levente 2018. december 21., péntek

Maradnak az elfuserált Robin Hoodok

Idén is szomorúan kuporoghatnak a karácsonyfa mellett a román ellenzék politikusai, miután ezúttal sem hozott nekik karácsonyra kormányváltást a Jézuska.

Balogh Levente 2018. december 19., szerda

Johannis újabb kudarca: a kormánynak adott igazat az alkotmánybíróság a miniszterek kinevezésének ügyében

Alkotmányos természetű konfliktus robbant ki a kormány és az államfő között annak nyomán, hogy Klaus Johannis hetek óta halogatja két miniszter kinevezését – állapította meg az alkotmánybíróság.

HIRDETÉS
Balogh Levente 2018. december 18., kedd

Kampánypótcselekvők

Még el sem kezdődött a 2019-es választási év, de máris bizton kijelenthetjük: az európai parlamenti és köztársaságielnök-választással is „súlyosbított” esztendő az érdemi gazdasági és szociális politika rovására menő masszív kampány jegyében telik majd.

Balogh Levente 2018. december 14., péntek

Kinek a szövetségese a Nyugati Szövetség?

Előre próbál menekülni a kormány abban a kényszerhelyzetben, amely elé a közös infrastrukturális fejlesztés érdekében létrehozott Nyugati Szövetség megalakulása állította: fejlesztésre fordítható pénzt ígér az önkormányzatoknak.

Balogh Levente 2018. december 14., péntek

„Ostrom alatt” a bukaresti legfelsőbb bíróság – óvások és halasztások késleltetik Dragnea fellebbviteli perét

Újabb fejezethez érkezett a második korrupciós ügyének fellebbviteli tárgyalását késleltetni próbáló Liviu Dragnea és a legfelsőbb bíróság közötti „meccs”: a legfelsőbb bíróság csütörtökön ismét kisorsolta az öttagú bírói tanácsok tagjait.

Balogh Levente 2018. december 12., szerda

Jelentős autóipari beruházás Váradon: ötvenmillió euróból épít gyárat a Sogefi Suspension Eastern Europe a megyeszékhelyen

Autóipari beszállítóval gazdagodik Nagyvárad egyik ipari parkja: a francia hátterű Sogefi Suspensions Eastern Europe 50 millió euróból épít gyárat a partiumi városban.

HIRDETÉS
Balogh Levente 2018. december 08., szombat

Megtagadja Románia a születési bizonyítványát?

Érdekes teszt elé állította az RMDSZ a teljes román politikai osztályt azzal a törvénytervezettel, amellyel jogszabályban rögzítené az 1918-as gyulafehérvári román nagygyűlés kiáltványában tett ígéreteket.