HIRDETÉS
Balogh Levente 2018. június 18., hétfő

Problémás koldusok: fokozódott Kanadában a román bűnszervezetek tevékenysége

A román állampolgárokkal szembeni vízumkényszer feloldása nyomán fokozódott Kanadában a romániai bűnszervezetek tevékenysége – közölték a helyi hatóságok.

Balogh Levente 2018. június 14., csütörtök

Az orosz vébé – vagy mindannyiunké?

Mire e sorokat kinyomtatják, és az olvasók elé kerülnek, a meglehetősen szokatlan, csütörtöki kezdés nyomán már mindenki tudni fogja, hogyan végződött az oroszországi labdarúgó-világbajnokság nyitómeccse a házigazdák és Szaúd-Arábia között.

Balogh Levente 2018. június 13., szerda

„Johannis veszélyes precedenst teremt” – Keményen bírálta az államfőt az igazságügy-miniszter

Tudorel Toader igazságügy-miniszter szerint Klaus Johannis államfő veszélyes precedenst teremt a jogállamiságra nézve azzal, hogy nem hajlandó alávetni magát az alkotmánybíróság ítéletének.

Balogh Levente 2018. június 11., hétfő

Az idill vége

Már számon tartani is nehéz, hány nemzetközi konszenzust rúgott fel eddig Donald Trump amerikai elnök Jeruzsálem Izrael fővárosaként való elismerésétől az iráni atomalku felmondásán át legutóbbi, gazdasági jellegű húzásáig.

Balogh Levente 2018. június 09., szombat

Alkotmány, bíráskodás, politika

Kis túlzással azt mondhatnánk: Románia a tizenkilencmillió alkotmányjogász országává vált.

HIRDETÉS
Balogh Levente 2018. június 07., csütörtök

Alkotmánybíróság: sürgősen le kell váltani Kövesit

Az államfőnek nincs vétójoga abban az esetben, ha az igazságügy-miniszter szakmai okokra hivatkozva egy főügyész leváltását javasolja – szögezi le az alkotmánybíróság a Laura Codruţa Kövesi korrupcióellenes főügyész menesztése kapcsán hozott ítélete indoklásában.

Balogh Levente 2018. június 07., csütörtök

Különbizottság: törvényt sértett Monica Macovei a Korrupcióellenes Védelmi Ügyosztály felszámolásakor

Monica Macovei 2005–2006-ban hivatalban lévő igazságügyi miniszter törvényt szegett a büntetés-végrehajtó intézetek egykori titkosszolgálata felszámolásakor – erre a következtetésre jutott az intézmény felszámolását vizsgáló parlamenti különbizottság.

Balogh Levente 2018. június 05., kedd

Asztalos Csaba az uniós melegházasságperről: tágan kell értelmezni a család fogalmát

Asztalos Csaba, a diszkriminációellenes tanács elnöke jogértelmező döntésként értékelte a Krónikának az Európai Unió bírósága ítéletét, amely egy román és egy amerikai állampolgárságú férfi Belgiumban kötött házassága kapcsán kimondta: a házastárs kifejezés nemileg semleg

HIRDETÉS
Balogh Levente 2018. június 05., kedd

Temesvár Társaság: nem tarthatják meg érdemrendjeiket az elítéltek és a besúgók

Az állami kitüntetések visszavonását követeli a Temesvár Társaság azoktól a személyektől, akiket köztörvényes bűncselekmények miatt jogerősen elítéltek, vagy bebizonyosodott róluk, hogy a rendszerváltás előtt együttműködtek a kommunista titkosrendőrséggel, a Szekuritátéval.

Balogh Levente 2018. június 05., kedd

Jogerősen hat év börtönt kapott Elena Udrea a Bute-gála ügyében

Jogerősen hat év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a legfelsőbb bíróság Elena Udrea volt idegenforgalmi és fejlesztési minisztert a Bute-gála néven elhíresült ügyben vesztegetés elfogadása és hivatali visszaélés miatt.

Balogh Levente 2018. június 04., hétfő

Egységes fellépés: az Európa-barát jelölt nyerte a chişinăui polgármester-választást

Az Európa-barát Méltóság és Igazság Platform Párt (PPDA) jelöltje, Andrei Năstase nyerte meg az előre hozott chişinăui polgármester-választás második fordulóját, így a következőkben ő irányíthatja a moldovai fővárost.

HIRDETÉS
Balogh Levente 2018. június 01., péntek

Puskás Bálint: nincs visszamenőleges hatály, még egyszer kérni kell Kövesi leváltását

Puskás Bálint volt alkotmánybíró szerint Klaus Johannist akár fel is lehet függeszteni tisztségéből, miután a taláros testület úgy ítélte meg, hogy nem tartotta be az alkotmányos előírásokat, amikor nem váltotta le tisztségéből Laura Kövesi DNA-főügyészt.

Balogh Levente 2018. május 29., kedd

A PSD is „ritkítani” kezdte az ellenzéket – Ponta szerint Dragnea Kis-Magyarországot csinál Romániából

Visszavág a Szociáldemokrata Párt, amelynek több képviselője is átlépett Victor Ponta exkormányfő új pártjába, így veszélybe került a parlamenti többsége: több ellenzéki honatya is átáll hozzájuk.

Balogh Levente 2018. május 28., hétfő

Helyzetbe kerülhet az RMDSZ

Jelentősen átalakulhat a román belpolitikai paletta, miután a kormány fő erejét adó Szociáldemokrata Párt (PSD) több képviselője is úgy döntött, hogy hátat fordít a pártnak, és átlép a PSD-t korábban irányító volt miniszterelnök, Victor Ponta Pro Románia nevű pártjába.

Bíró Blanka , Balogh Levente 2018. május 28., hétfő

Kétségessé vált a PSD–ALDE többsége Ponta pártja miatt – Nem lép kormányra az RMDSZ

Miközben hétfőn Ioana Petrescu volt pénzügyminiszter is bejelentette, hogy csatlakozik a Victor Ponta volt szociáldemokrata miniszterelnök vezette Pro Románia párthoz, a bukaresti média szerint a PSD–ALDE koalíció elveszítette képviselőházi többségét.

HIRDETÉS
Balogh Levente 2018. május 26., szombat

Közelkép – Ismét a mozikban kaszabol a mocskos szájú szuperhős

Amikor két évvel ezelőtt a Marvel képregény-univerzumának legdurvább, politikailag leginkorrektebb és legmocskosszájúbb szuperhőse világszerte kasszát robbantott a mozikban, egyértelmű volt, hogy nem csupán egyszer találkozhatunk a figurával.