HIRDETÉS
Balogh Levente 2018. november 09., péntek

Bántott hús

Mi Magyarország államformája? Rántott hús – hangzik a több évtizedes vicc, amely a Trianonban megcsonkított ország sajátos alakjára utal. Nincs tudomásunk arról, hogy emiatt bárki is megsértődött volna valaha, arról meg pláne, hogy egy parlamenti képviselő dörgedelmes bejegyzésben rohanjon ki ellene.

Balogh Levente 2018. november 08., csütörtök

Kormánypénzből újíttatnák fel a katolikusoktól elperelt váradi palotát

A kormány által biztosított forrásokból újíttatná fel a Bihar megyei önkormányzat az egykori nagyváradi pénzügyi palotát, amelyet az irgalmas rend építtetett, és korábban vissza is kapta a római katolikus egyház, ám a megyei önkormányzat egy bírósági per során megszerezte.

HIRDETÉS
Balogh Levente 2018. november 08., csütörtök

Lesújtó a román jogállamiságról szóló EP-jelentés

Elmarasztalja Romániát az Európai Parlament által a romániai jogállamiság tárgyában kidolgozott jelentés tervezete az igazságügyi törvények módosítása és a korrupcióellenes főügyész eltávolítása miatt.

Balogh Levente 2018. november 07., szerda

Négy román és két magyar szobrot állítanak Nagyváradon

Négy román és két magyar személyiségnek állít szobrot a közeljövőben a városban Nagyvárad önkormányzata.

Balogh Levente 2018. november 07., szerda

Figyelmeztetés a traffipaxokra: elutasították az alkotmánybírák a KRESZ-módosítást

Részben helyt adott az alkotmánybíróság kedden Klaus Johannis államfő alkotmányossági óvásának, amelyet a KRESZ azon módosítása ellen nyújtott be, amelynek értelmében táblákon kell előre jelezni, ha a rendőrség sebességet mér a közutakon.

HIRDETÉS
Balogh Levente 2018. november 07., szerda

Kiss-ügy: hírszerzés ihlette terhelő vallomás? – Az egyik vádlott állítja, a magyar és a román titkosszolgálat nyomására vallott

Bojtor Vilmos László, az ügy egyik vádlottja azt állítja, vádalkut ajánlott a magyar és a román hírszerzés, ezért tett terhelő vallomást Kiss Sándor, a Bihar Megyei Tanács volt elnöke ellen a korrupciós perben.

psd
Balogh Levente 2018. november 05., hétfő

„Nyilvános kivégzés”: Dragnea leszámolt a román kormánypárton belüli ellenfeleivel

Kizárta hétfői ülésén a Szociáldemokrata Párt (PSD) országos végrehajtó testülete a pártból a Liviu Dragnea elnököt és a hozzá hű vezetőket bíráló, és a lemondásukat követelő Marian Neacşu pártfőtitkárt és Adrian Ţuţuianu alelnököt.

Balogh Levente 2018. november 04., vasárnap

Teleormanleaks: új dokumentumok kerültek elő a Tel Drum-ügyben

A Liviu Dragneát, a román kormány fő erejét adó Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökét is érintő Tel Drum-ügyben fontos adatokat tartalmazó bőröndöt talált egy Teleorman megyei polgár a telkén.

HIRDETÉS
Balogh Levente 2018. november 02., péntek

Egy bukás, és ami utána következik

Egy korszak végének a kezdete – valószínűleg így vonul majd be a történelembe Angela Merkel német kancellár bejelentése, amelyben közölte: decemberben már nem indul újra az általa 2000 óta vezetett Kereszténydemokrata Unió elnöki tisztségéért.

Balogh Levente 2018. október 31., szerda

Több támogatást kérnek a külhoni románok

Diszkriminációt kiáltanak a határon túli románok szervezetei, amelyek azt sérelmezik, hogy – egy főre leosztva – a Romániában élő nemzeti kisebbségek arányaiban több pénzügyi támogatást kapnak Bukaresttől, mint a külhoni románok.

Balogh Levente 2018. október 29., hétfő

Nagyon kedvelik a románok az Egyesült Államokat, Magyarországot nem tekintik kiemelt fenyegetésnek

Romániának továbbra is az Egyesült Államok közeli szövetségesének kell maradnia, Magyarország viszont már nem jelent kiemelt fenyegetést az országra a romániai polgárok többsége szerint – derül ki egy felmérésből.

HIRDETÉS
Bálint Eszter , Balogh Levente 2018. október 28., vasárnap

Követelik a Székelyföldön átvezető sztrádát: sajtóértesülések szerint az EU nem ad pénzt a Marosvásárhely–Jászvásár-autópályára

Több fronton is sürgetik a Marosvásárhely–Jászvásár közötti, a Székelyföldön is áthaladó autópálya megépítését. A parlament törvényt alkotna, amely kötelezővé tenné a sztráda elkészítését, és Klaus Johannis államfő is síkra szállt a létesítmény mellett.

Balogh Levente 2018. október 27., szombat

Megszólítani a világot

Ha az erdélyi, partiumi magyar közösség hallatni akarja a hangját, azt akarja, hogy a világ is értesüljön a létezéséről és a problémáiról, akkor saját nyelvükön, de legalábbis angolul kell megszólítani a külföldieket.

Balogh Levente 2018. október 26., péntek

Az ország második közjogi méltósága szerint Románia nem áll készen az EU-elnökségre

A totális politikai háború miatt Románia nem áll készen arra, hogy átvegye az Európai Unió soros elnöki tisztségét – állapította meg Călin Popescu-Tăriceanu, a szenátus és a kisebbik koalíciós párt, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke.

Balogh Levente 2018. október 25., csütörtök

Villamosokat vesz Várad – közlekedés-fejlesztési beruházás európai uniós támogatással

Két ütemben húsz új villamost vásárol Nagyvárad – a gyártó az aradi Astra vagongyár. Közben épül az új villamosvonal, és új hibridmeghajtású buszok beszerzése is folyamatban van a bihari megyeszékhelyen.

HIRDETÉS
Balogh Levente 2018. október 23., kedd

A romániai kisebbségekkel szembeni bánásmód felülvizsgálatára kérik az Európa Tanács parlamenti közgyűlését

Vizsgálat indulhat Románia ellen annak feltárására, hogyan alkalmazza Bukarest a kisebbségvédelmi intézkedéseket, miután az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének több tagja is panaszt tett a német kisebbséget célzó lejárató kijelentések miatt.