Balogh Levente 2019. május 24., péntek

Az EP-választás tétjei

Talán soha nem előzte meg ilyen feszültség az európai parlamenti választásokat, mint most.

Balogh Levente 2019. május 21., kedd

Magyarország, az ellenség

Abban semmi meglepő sincs, hogy a románok általában gyanakodva – ha nem éppen ellenségesen – tekintenek ránk, magyarokra és Magyarországra.

Balogh Levente 2019. május 17., péntek

Itt a nagykövetség, hol a nagykövetség?

A jelenlegi bukaresti kormány tevékenységéről már sokszor leírtuk, hogy tragikomikus, de van egy téma, amelyre jobban tényleg nem is passzolhatna ez a jelző: az izraeli román nagykövetség elköltöztetésének ügye.

Hallgassa online rádióinkat
Balogh Levente 2019. május 15., szerda

Nem lehet visszatáncolni a kisebbségvédelem terén – Winkler Gyula RMDSZ-es EP-képviselő a május 26-i választás tétjéről

Az Európai Parlamentben kisebbségvédelmi területen sikerült olyan folyamatokat elindítani, amelyet már nem lehet leállítani – véli Winkler Gyula, az RMDSZ EP-képviselője, akit első helyre soroltak a szövetség idei jelöltlistáján.

Balogh Levente 2019. május 13., hétfő

Băsescu: nem voltam besúgó – bíróságon kéri a titkosrendőrséggel való együttműködés megállapítását az átvilágítóbizottság

Az illetékes bíróságtól kéri a CNSAS annak megállapítását, hogy Traian Băsescu volt államfő együttműködött-e a szekuritátéval, miután az átvilágító testület egyik munkatársa erre utaló dokumentumokra bukkant.

Balogh Levente 2019. május 13., hétfő

Bukarest eljuttatta a madagaszkári hatóságoknak a Radu Mazăre volt konstancai polgármester kiadatására vonatkozó kérelmet

Kézbesítette az igazságügyi minisztérium a madagaszkári hatóságoknak a Radu Mazăre volt konstancai polgármester kiadatására vonatkozó iratcsomót – jelentette be hétfőn Ana Birchall ügyvivő igazságügy-miniszter.

Balogh Levente 2019. május 13., hétfő

Megússzák Iliescuék?

Egyelőre úgy tűnik, illúziónak bizonyult, hogy esély nyílhat mindazon egykori politikai és egyéb vezetők felelősségre vonására, akiknek azt „köszönhetjük”, hogy Románia közel harminc évvel ezelőtt képtelen volt végérvényesen lerázni magáról a posztkommunista elitet.

Balogh Levente 2019. május 10., péntek

Történelmi mosolydiplomácia

Történelmi jelentőségű eseményként harangozták be a csütörtöki nagyszebeni informális európai uniós csúcsot, amelyen az EU jövőjéről határoznak a résztvevő állam- és kormányfők.

psd
Balogh Levente 2019. május 09., csütörtök

Feszült hangulatban, ellenzéki tiltakozás közepette zajlott a PSD nagygyűlése Jászvásárban

Klaus Johannis államfőt támadta Liviu Dragnea, a kormány fő erejét adó Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke alakulata Jászvásárban (Iaşi), csütörtökön délután megtartott nagygyűlésén, amelyet hivatalosan Európa napja alkalmából rendeztek.

Balogh Levente 2019. május 09., csütörtök

A volt környezetvédelmi miniszter azt állítja: higannyal akarták megmérgezni

Súlyos vádakat fogalmazott meg Doina Pană volt környezetvédelmi miniszter: a korábbi tárcavezető szerint azért kellett lemondania tisztségéből, mert valakik higannyal mérgezték meg.

Balogh Levente 2019. május 08., szerda

George Maior washingtoni nagykövet visszahívását kezdeményezte Teodor Meleșcanu külügyminiszter

George Maior, Románia washingtoni nagykövete leváltását javasolta szerdán Teodor Meleșcanu külügyminiszter Klaus Johannis államfőnek. Az elnök a nagyszebeni EU-csúcs után dönt az ügyben.

 

 

Balogh Levente 2019. május 08., szerda

Őrizetbe vették a madagaszkári hatóságok Radu Mazărét, Konstanca volt polgármesterét

Őrizetbe vették szerdán Madagaszkáron a számos korrupciós ügyben megvádolt, illetve elítélt Radu Mazăre volt konstancai polgármestert.

Balogh Levente 2019. május 07., kedd

A PSD jelöltjei az új talárosok – a kormányoldal akarata érvényesült a két új alkotmánybíró megválasztásakor

Keresztülvitte akaratát a kormány fő erejét adó Szociáldemokrata Párt (PSD) a parlamentben: mindkét házban az alakulat jelöltjét választották a lejáró mandátumú alkotmánybírák utódjául.

Balogh Levente 2019. május 07., kedd

Közel kétezer gyilkos szabadult – meghaladja a 16 ezret a kedvezményesen szabadlábra helyezett elítéltek száma

Rengeteg, több mint 16 ezer elítélt került idő előtt feltételesen szabadlábra azon jogszabály nyomán, amely kimondja, hogy az embertelen körülmények között fogva tartott rabok szabadságvesztéséből 30 naponként 6 napot le kell vonni.

Balogh Levente 2019. május 07., kedd

Verespataki aranylázálom

Több mint másfél évtizede tart a verespataki aranybányanyitást övező konfliktus, amelynek kimenetele még mindig teljesen bizonytalan, ugyanakkor a jelenség ismét csak rávilágít a román kormányok és illetékes hatóságok tehetetlenségére és jövőkép-nélküliségére.

Balogh Levente 2019. május 03., péntek

Gyümölcsöző magyargyűlölet

Nagy meglepetést nem jelent, ugyanakkor nagyon élethű képet fest a romániai valóságról a legfrissebb közvélemény-kutatás, amely a pártok népszerűségét vizsgálta.

Hallgassa online rádióinkat