HIRDETÉS
Balogh Levente 2017. december 16., szombat

Az utolsó jedik: új Erő a régi történetben – filmkritika

A Csillagok háborúja legújabb, nyolcadik epizódjának története nagy vonalakban a klasszikus trilógia második része, a Birodalom visszavág cselekményét idézi – így foglalható össze a lehető legrövidebben a film tartalma.

Balogh Levente 2017. december 15., péntek

Operetthisztéria az operettkirályságban

Bár jelen sorok szerzőjétől a legkevésbé sem idegen a monarchia eszméje, az elmúlt napokban I. Mihály román exkirály halála nyomán kirobbant média- és közéleti hisztéria mégis kiválóan alkalmas arra, hogy még a monarchia legmegveszekedettebb támogatóinak is csömört okozzon.

HIRDETÉS
Balogh Levente 2017. december 14., csütörtök

„Ezt nehezen felejtik el az RMDSZ-nek” – Eckstein-Kovács Péter az igazságügyi változásokról, a szövetség szerepéről

Az igazságügyi törvények módosításai a korrupcióellenes ügyészek hatásköreinek megcsonkítását célozzák, az RMDSZ pedig akkor is tartja magát a kormánypártokkal kötött megegyezéshez, ha a jogállamot kell közösen csorbítani – vélekedett a Krónikának Eckstein-Kovács Péter jogász, volt RMDSZ

Balogh Levente 2017. december 12., kedd

A legfőbb ügyész alkotmánybíróságon támadná meg az igazságügyi módosításokat

A legfőbb ügyész azt fontolgatja, hogy alkotmánybíróságon támadja meg az igazságügyi törvények módosításait. Közben a különbizottság kedden is dolgozott, szerdán pedig szavazhat a képviselőház a jogszabályokról.

Balogh Levente 2017. december 11., hétfő

Elfogadta a képviselőház a hevesen bírált igazságügyi módosításokat

Megszavazta hétfőn a képviselőház az ügyészek és bírák jogállásáról szóló jogszabály módosítását. A döntő kamara a szenátus lesz.
 

HIRDETÉS
Balogh Levente 2017. december 11., hétfő

Klemm: nemzetbiztonsági ügy a korrupcióellenes harc

A független igazságügyi rendszer létét és az erős korrupcióellenes küzdelmet lehetővé tevő jogszabályi környezet gyengítése aláássa az ország ellenálló képességét, és sebezhetővé teszi Romániát – jelentette ki Hans Klemm, az Egyesült Államok bukaresti nagykövete.

Balogh Levente 2017. december 11., hétfő

Emlékülés a parlamentben I. Mihály volt uralkodó tiszteletére

Bár 70 évvel ezelőtt uralkodott, I. Mihály egykori király elvei nem vesznek a múlt ködébe, sőt aktuálisabbak, mint bármikor – jelentette ki aktuálpolitikai utalásoktól sem mentes beszédében Klaus Johannis államfő hétfőn a parlamentben.

Balogh Levente 2017. december 11., hétfő

A hírszerzés mint mély állami aktor – Bakk Miklós politológus a mély és párhuzamos állam fogalmáról

A mély állam fogalma abból eredhet, hogy alapvető ellentmondás van a szervezett, professzionális és konszolidált államhatalom és a demokrácia működése között – állapította meg a Krónikának nyilatkozva Bakk Miklós politológus, lapunk korábbi főszerkesztője.

HIRDETÉS
Balogh Levente 2017. december 09., szombat

Magyarok a „királyi többesben” – Dr. Fodor János történész I. Mihály és a kisebbség viszonyáról

Az eddigi ismeretek szerint a kedden elhunyt egykori román uralkodó, I. Mihály király nem nyilvánult meg az országban élő magyar közösség ügyeiben, így túlzás kijelenteni, hogy a magyarok bármit is köszönhetnek neki – mondta el a Krónikának dr. Fodor János történész.

Balogh Levente 2017. december 07., csütörtök

Jeruzsálem, a viszály fővárosa

A Közel-Kelet már eddig is állandó potenciális konfliktusforrás volt, ám Donald Trump amerikai elnök döntése révén, amellyel Washington a zsidó állam 1948-as kikiáltása után végre Jeruzsálemet ismerte el Izrael fővárosaként, most még inkább az.

Balogh Levente 2017. december 07., csütörtök

Korodi a Krónikának: nincs még hivatalos RMDSZ-álláspont az igazságügyi módosításokról

Az RMDSZ-nek még nincs hivatalos álláspontja az igazságügyi törvények módosításával kapcsolatban – közölte a Krónikával csütörtökön Korodi Attila, a szövetség képviselőházi frakcióvezetője.

HIRDETÉS
Balogh Levente 2017. december 04., hétfő

Permanens december ötödike

Amikor 13 évvel ezelőtt kihirdették a szomorú eredményt, bizonyára még a legoptimistábbak közül is csak kevesen merték volna elhinni, hogy 13 évvel később december 5-én már az lesz a tét, eléri vagy túlszárnyalja az egymillió főt a könnyített honosítás révén magyar állampolgárságot kapók száma.

Balogh Levente 2017. november 29., szerda

Márton Árpád képviselő szerint megalapozatlan az amerikai bírálat

Teljesen megalapozatlannak tartja az Egyesült Államok külügyminisztériuma által megfogalmazott bírálatokat Márton Árpád, az igazságügyi törvények módosításán dolgozó különbizottság RMDSZ-es alelnöke.

Balogh Levente 2017. november 27., hétfő

Felmérés: fölényben a koalíció, mélyrepülésben az igazságszolgáltatás

Az emberek bizalma minimális az igazságszolgáltatásban, a kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) alkotta koalíció pedig fölényesen megnyerné választásokat – derül ki a CURS közvélemény-kutató legfrissebb felméréséből.

Balogh Levente 2017. november 27., hétfő

Romániában dolgoztatná Vasilescu a „rabszolgákat”

Dél-Olaszországban nagyon sok esetben dolgoztatnak román állampolgárokat rabszolgaként a farmokon, de ha hazatérnének, a román állam tudna nekik munkát biztosítani – jelentette ki hétfőn Lia Olguţa Vasilescu.

HIRDETÉS
Balogh Levente 2017. november 26., vasárnap

Tíz év rabszolgaság: kórházban ápolnak egy román nőt, akit Dél-Olaszországban tartottak fogva

Kórházban ápolnak, és pszichológiai tanácsadásban is részesítenek egy 29 éves román nőt, akit tíz évnyi fogva tartás után szabadítottak ki az olasz rendőrök.