HIRDETÉS
Balogh Levente 2017. augusztus 18., péntek

Ünnepi együttlét, ünnepi szembenállás

A Kolozsvári Magyar Napok az egész kolozsvári magyar közösség ünnepe, pártállástól, politikai szimpátiától függetlenül.

Balogh Levente 2017. augusztus 17., csütörtök

Székelyföld „romántalanodásától” tartanak

Nemzetbiztonsági kockázatot vizionál Eugen Popescu, a Határon Túli Románokért Alapítvány ügyvezető elnöke arra az esetre, ha a románok tömegesen elhagynák a Székelyföldet.

HIRDETÉS
Balogh Levente 2017. augusztus 17., csütörtök

Minisztériumi kabinetfőnöknek nevezték ki Sevil Shhaideh szíriai férjét

Kabinetfőnöki tisztséget kapott a mezőgazdasági minisztériumban Sevil Shhaideh területfejlesztésért felelős miniszterelnök-helyettes szíriai születésű, szír és román állampolgársággal rendelkező férje, Akram Shhaideh.

Balogh Levente 2017. augusztus 16., szerda

Vizsgálat indult a legfőbb ügyész ellen

Tudorel Toader igazságügy-miniszter vizsgálatot kezdeményez Augustin Lazăr legfőbb ügyész ellen, miután az ügyészség nem adja ki a 2009-es választással kapcsolatos dokumentumokat.

Balogh Levente 2017. augusztus 16., szerda

Vasgárdista szimpatizáns a charlottesville-i tüntetések egyik központi alakja

Corneliu Zelea Codreanu, a két világháború közötti időszakban működő, durván antiszemita és magyarellenes, fasiszta legionárius mozgalom tisztelőjének mondja magát Matthew Heimbach, a charlottesville-i tüntetés és zavargások egyik központi alakja.
 

HIRDETÉS
Balogh Levente 2017. augusztus 15., kedd

Az USR-tagok többsége elveti, hogy házasság csakis egy férfi és egy nő között jöhet létre

A Mentsétek meg Romániát Szövetség belső népszavazásán eldőlt, hogy a párt tagjainak többsége nem akar olyan értelmű alkotmánymódosítást, miszerint család csakis egy férfi és egy nő házassága nyomán jöhet létre.

Balogh Levente 2017. augusztus 11., péntek

Korszerű soviniszták koalíciója

Újabb nemzetmentő szervezet szállt versenybe a Romániát a magyarveszélytől lassan száz éve megóvni akaró pártok, civil szervezetek és egyéb gittegyletek amúgy sem gyenge mezőnyében.

Balogh Levente 2017. augusztus 10., csütörtök

A PNL elnöke is nekiment Kelemen Hunornak

A Nemzeti Liberális Párt elnöke, Ludovic Orban szerint sértő a románokra nézve, hogy Kelemen Hunor kimondta: a magyaroknak nincs ünnepelni valójuk 2018-ban.

HIRDETÉS
Balogh Levente 2017. augusztus 08., kedd

Román bűnbanda raboltathatott el Olaszországban egy brit modellt

Román bűnbandát nevezett meg az általa elkövetett bűncselekmény értelmi szerzőjeként egy lengyel férfi, akit azért vett őrizetbe az olasz rendőrség, mert Milánóba csalt és elrabolt egy angol fotómodellt a Daily Mail keddi beszámolója szerint.

Balogh Levente 2017. augusztus 08., kedd

Toader közvetlen irányítása alá vonta a börtönöket

Tudorel Toader a továbbiakban személyesen felügyeli a börtönök működését, miután kedden meghallgatta a munkakörülményeikkel elégedetlen büntetés-végrehajtási alkalmazottak panaszait.

Balogh Levente 2017. augusztus 07., hétfő

Operettkisebbség

Egyszerre volt morbid és szomorú az erdélyi szászok szombati nagyszebeni ünnepe, amely pontos látleletet ad arról, hogyan is viszonyul, illetve viszonyult 19. század végi létrejötte óta Románia a területén élő nem román közösségekhez.

HIRDETÉS
Balogh Levente 2017. augusztus 07., hétfő

Feltételesen szabadlábra helyezték Relu Fenechiu volt minisztert

Feltételesen szabadlábra helyezte hétfőn a vaslui-i törvényszék Relu Fenechiu volt közlekedési minisztert, akit még 2014 januárjában ítéltek jogerősen öt év szabadságvesztésre az úgynevezett transzformátor-ügyben.

Balogh Levente 2017. augusztus 07., hétfő

Traian Băsescu: nem leszek moldovai elnök

Cáfolta Traian Băsescu volt államfő, a Népi Mozgalom Párt (PMP) elnöke, hogy indulni kívánna a Moldovai Köztársaságban a következő elnökválasztáson.

Balogh Levente 2017. augusztus 07., hétfő

Kelemen Hunor román állampolgárságának megvonásával „korszerűsítenének”

A román állampolgárság megvonásával „büntetné” Kelemen Hunort a Románia Korszerűsítéséért Országos Koalíció, amiért az RMDSZ elnöke kimondta: a magyarok nem ünneplik meg az 1918-as nagygyűlés évfordulóját.

Balogh Levente 2017. augusztus 06., vasárnap

Új uniós irányelv: tízezer euró fölött bűncselekmény a korrupció

Tízezer eurós alsó értéket szab meg egy új európai uniós irányelv az uniós forrásokat érintő korrupciós ügyek bűncselekményként való besorolásához.

HIRDETÉS
Balogh Levente 2017. július 29., szombat

Közelkép - Dunkirk: kiváló film az egyszerű emberek háborús helytállásáról

A Dunkirk című filmben Nolan a háborús filmekben megszokott kliséket kihagyva, a szükségesnél több pátosz és melodráma alkalmazása nélkül nyúlt hozzá a témához, nem akarja mindenáron a néző szájába rágni, mekkora hősök is voltak a brit katonák.