Kikötnek a fiatal írók Kolozsváron: 7 ország 18 alkotója olvas fel a háromnapos rendezvényen

Krónika 2017. december 03., 14:50

Hét ország 18 fiatal írója olvas fel műveiből a harmadik alkalommal szervezendő Kolozsvári kikötő eseményein és társrendezvényein hétfőtől szerdáig.

Fotó: E-MIL

Az Ausztriából, Magyarországról, Moldova Köztársaságból, Romániából, Szerbiából, Szlovákiából és Ukrajnából érkezett fiatal alkotók felolvasásaihoz kapcsolódva könyvbemutatók, beszélgetések, és egy műfordítói konferencia is zajlik majd.

Az Erdélyi Magyar Írók Ligája, a bukaresti Balassi Intézet, a Helikon irodalmi folyóirat és a Szépirodalmi Figyelő szervezte eseményeken

három nap alatt közel félszáz író, költő, műfordító fordul meg a Kikötő különböző helyszínein.

Az Irányok tükrei műfordítói konferencián részt vesz Balázs Imre József, Benő Attila, Egyed Emese, Karácsonyi Zsolt, Molnár Bodrogi Enikő, Németh Zoltán, Orcsik Roland, Vallasek Júlia, Vincze Ferenc, Vörös István és Zsille Gábor. A fiatal szerzők között jelen lesz Barcsai László, Hyross Ferenc, Horváth Veronika, Hajós Eszter, Borcsa Imola, Szabó R. Ádám, Sánta Miriám, Sárkány Tímea, Kertész Dávid, Csornyij Dávid, Terék Anna, Plonicky Tamás, Johanna Wieser, Michal Tallo, Emanuela Iurkin, Victor Țvetov és Alexandru Cosmescu.

Orcsik Rolanddal és Németh Zoltánnal Vincze Ferenc beszélget a Tiszatáj-könyvek sorozatban megjelent, szomszéd (osztrák, szlovák, horvát) irodalmakat bemutató antológiákról. A Nepotu' lui Thoreau Körön Moni Stanilă és Alexandru Vakulovski lép fel.

A rendezvény partnere a BBTE BTK Magyar Irodalomtudományi Intézete, az Erdélyi Múzeum-Egyesület, a FISZ, a JAK, a Magyar Írószövetség, a Sapientia EMTE, a Bulgakov Kávéház, az Insomnia Kávéház. A rendezvény támogatói: a NKA, a BGA, Kolozsvár városi tanácsa, a Kolozs Megyei Tanács, a Communitas Alapítvány.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat