Nem lehet cél a hatalomban való részvétel – vallja az RMDSZ új Temes megyei elnöke

Krónika 2018. március 10., 18:46 utolsó módosítás: 2018. március 10., 19:13

Marossy Zoltánt választották az RMDSZ Temes megyei szervezetének elnökévé, aki azt nyilatkozta, hogy a 2020-as választások során a megyei szervezetnek nem lehetnek nagy elvárásai a szavazatok számát vagy a megszerzett tisztségeket illetően.

Marossy Zoltán

Az elnök szerint egyesek számára meghökkentő dolgot mondott, mégpedig azt, hogy Temes megyében nem lehet cél, hogy döntéshozói pozíciókba kerüljenek. „Szeretnénk döntéshozói pozíciókba kerülni, mert nagyon sokat segítene rajtunk, de ez nem lehet célunk” – idézte az Agerpres hírügynökség Marossyt.

Az új elnököt 77 támogató és 20 ellenszavazattal választották meg az RMDSZ Temes megyei szervezetének elnöki tisztségébe.

Marossy elmondta, szervezetük fő célja a Bánságban élő kisebbségek nyelvének megőrzése, főként a magyar nyelv és kultúra védelmezése.

A Temes megyei szervezet volt elnöke, Halász Ferenc nem kívánt indulni a választáson, de azt nyilatkozta, hogy tagja szeretne lenni a területi képviselők tanácsának.

Marossy Zoltán különben korábban betöltötte az alprefektusi tisztséget Temes megyében, ám 2016 decemberében az autonómiáról tett nyilatkozata miatt Dacian Cioloș akkori miniszterelnök a belügyminiszter javaslatára felmentette tisztségéből. Menesztése oka az volt, hogy Marossy egy temesvári portálnak adott interjúban többek között az autonómia szükségességéről, és Románia nemzetállami önmeghatározása elhibázott voltáról beszélt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat