Kikeltek a mágia és a szekták ellen a katolikus püspökök

Krónika 2017. május 10., 08:49

Lehetetlen összeegyeztetni a keresztény életet a mágiával – szerepel a Romániai Katolikus Püspöki Konferencia által az Agerpres hírügynökséghez eljuttatott nyilatkozatban.

A Romániai Katolikus Püspöki Konferencia a New Age-es szekták és spiritiszta csoportosulások terjedésének veszélyére szeretné felhívni a katolikus hívek figyelmét. „Keresztény hangzású kifejezésekkel (pl. „krisztusi energia"), a mágia és a spiritizmus gyakorlásával egy énközpontú és kaotikus lelkiség kialakulásához vezetnek, melyben úgynevezett „angyalok" és „guruk" irányításával részesülünk az „egyetemes energiákból", hogy „megvilágosodásban", illetve „gyógyulásban" legyen részünk" – fogalmaz a nyilatkozat.

A dokumentum szerint ezek a csoportosulások egy tartalom nélküli szinkretizmussal a kereszténység alaptételeit támadják. A püspöki konferencia közölte, a csoportosulások tévedései közül az egyik az emberi természet és az isteni kegyelem összemosása, mely tévedés gyökerei a naturalizmus tanításába nyúlnak vissza. A testület felhívja a figyelmet, hogy a zsidó-keresztény személyes Isten létét tagadva teremtett dolgokat tesznek imádás tárgyává és mellőznek mindent, ami természetfölötti és isteni.

„A gyakori spiritiszta áramlatok közül a Reiki különleges figyelmet érdemel, hisz a román társadalomba nagymértékben beszivárgott és úgy jelenik meg, mint az orvostudomány szerves része, amely mindenki számára elérhető" – jelzi a közlemény.

„A hívek lelki javát szem előtt tartva felhívjuk a figyelmet arra, hogy lehetetlen a kinyilatkoztatáshoz (Szentírás, Szent Hagyomány, Tanítóhivatal) hűséges keresztény életet összeegyeztetni a mágiával" – zárul a nyilatkozat.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Legnézettebb
Hallgassa online rádióinkat