Tornádószerű vihar pusztított a Bihar megyei Csarnóházán

Krónika 2017. július 24., 10:28 utolsó módosítás: 2017. július 24., 10:41

Egy ember meghalt, többen súlyosan megsérültek a Bihar megyei Csarnóházán (Bulz) vasárnap este végigsöprő viharban. A hatóságok két kempinget kiürítettek, miután az erős szél fákat döntött a sátrakra, gépkocsikra.

Fotó: Ebihoreanul.ro

„A 16 sérültből négyen maguk jelentkeztek a bánffyhunyadi sürgősségen, hárman pedig a nagyváradi kórházban, a többieket mentők szállították el. Aktiválták a vörös mentési kódot, 57 tűzoltó vonult a helyszínre” - nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek Camelia Roşca százados, a Körösvidéki Katasztrófavédelmi Felügyelőség szóvivője.

Dr. Hadrian Borcea, a nagyváradi SMURD vezetője elmondta, hogy a nagyváradi megyei kórházba szállított három sérült közül kettőnek súlyos agyrázkódása van. Ioan Mihaiu, Bihar megye prefektusa arról számolt be, hogy

hajnali fél kettőre kiürítették a két érintett kempinget.

„Egy fa rádőlt egy autóra, egy ember meghalt. A másik kempingben egy fa egy sátrat temetett maga alá, három ember súlyosan megsérült” - mondta el a prefektus Mihaiu szerint összesen 90 ember vett részt a mentésben.

Fotó: Ebihoreanul.ro

A Csarnóházán végigvonuló vasárnap esti

erős szél több nyárfát gyökerestől kicsavart és az út két oldalán lévő két kemping sátraira, illetve az ott parkoló autókra döntött.

Eső, jégeső hullott, később tornádószerű vihar keletkezett. A turisták egy része bemenekült a faluba, mások az autókban, sátrakban maradtak. A hatóságok vörös mentési kódot léptettek életbe a turisták körében népszerű településen.

Augustin Sărăcuţ, a Bihar megyei község polgármestere az Ebihoreanul hírportálnak elmondta, hogy a mentést követően a kemping összes lakója távozott a településről és nem vette igénybe az általuk felajánlott szállást.

Az elöljáró szerint a tragédia a Sebes-Körös melletti kempingben következett be, ahol mintegy 25 turista szállt meg. Ettől mintegy száz kilométerre egy másik kempingben szervezett táborban száz személy volt, nekik azonban nem esett bajuk.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat