Krónika Online
2017. március 23., csütörtök; Ma Emőke napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal

Bűnvádi feljelentést tett Kovács István unitárius lelkész zsarolás miatt

Krónika | 2017.02.15. [19:23] | Utolsó módosítás: 2017.02.15. [20:46]

Bűnvádi feljelentést tett a Székely Idő főszerkesztője, Horváth Alpár ellen Kovács István sepsiszentgyörgyi unitárius lelkész, miután az újságíró megzsarolta és nyilvánosan rágalmazta – tájékoztatott az unitárius egyház sajtóirodája.

kovacsistv5543_bKovács István

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény szerint január 15-étől kezdődően Horváth Alpár levelekben és telefonüzenetekben a Szekuritátéval való együttműködéssel „és más alaptalan vádakkal” illette egykori barátját, Kovács Istvánt. Az újságíró üzeneteiben „részletesen ecsetelte Kovács István pszichopata mivoltát”, felrótta neki, hogy válásakor nem állt ki mellette volt felesége ellenében, számonkérte, hogy 15 évvel ezelőtt  nem vállalt kezességet egy banki kölcsönhöz.

Horváth Alpár továbbá egy negyedszázaddal ezelőtti állítólagos tetemes „kölcsön” visszafizetését követelte kamatostól, és azt ígérte, ellenkező esetben „terhelő bizonyítékokat” jelentet meg az említett folyóiratban. Kovács István nyílt levélben válaszolt Horváth Alpárnak, amelyben leszögezi: lelkiismerete tiszta, senkiről semmilyen jelentést nem írt, sem a rendszerváltás előtt, sem azután. A lelkész az újságíró anyagi követeléseit is alaptalannak tartja.

A közlemény szerint Kovács István január 27-én ügyvéd általi felszólítást küldött a zaklatójának, kilátásba helyezve, hogy a zsarolás és rágalmazás folytatása esetén kénytelen lesz az állami bűnüldöző és igazságszolgáltatási szervekhez fordulni. Ennek következtében Horváth Alpár a 2017. január 30-ai telefonos üzenetében Kovács Istvánt az ő meggyilkolásának szándékával is megvádolta. Az újságíró január 29. és február 8. között öt alkalommal fordult levélben az egyház főhatóságához és a szélesebb körű egyházi nyilvánossághoz. Az első három levelet a Székely Idő főszerkesztőjeként jegyezte, a továbbiakat pedig főszerkesztőként és a Székely Önrendelkezési Tanács ideiglenes ügyvivőjeként.

Első levelében azt kéri az egyháztól, hogy fosszák meg palástjogától Kovács Istvánt, ellenkező esetben kitálal a Székely Időben az unitárius lelkész „viselt dolgairól”. A főszerkesztő a február 1-jén küldött leveléhez mellékelt, majd az újságjában is közölt, 1984. november 15-ei és december 7-ei keltezésű jelentésekből kiderült, hogy azok egy „Kovacs Istvan” fedőnevű orosztanártól származnak, aki 1984 őszén Sepsiszentgyörgyön orosz nyelvű magánórákat tartott Bajna Erzsébet középiskolás diáklánynak. Abban az időszakban Kovács István teológiai hallgató volt Kolozsváron, nem tudott oroszul, tehát 1984 őszén nem adhatott oroszórákat Sepsiszentgyörgyön – emlékeztet az egyház közleménye. 

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
12.
unitáriusvagyok
2017.02.20., hétfő [22:09]
Ha csak 1% igaz a rágalmazásokból, az is nagyon sok. Nem megengedett viselkedés egy lelkész számára. És még Ő mondja magát egy erkölcsös, törvényt ismerő embernek.... Szégyene az egyháznak, szégyene az emberiségnek.
11.
joajo@1986
2017.02.20., hétfő [20:50]
Én is tudok a kovács-lakról. Nagy menetek voltak ott. Sok színis járt oda.
Jó volt, mert bárki mehetett oda. Kovácsnak jó, szorakoztató volt a dumája.
Ott aztán könnyen lehetett felszedni belevaló csajokat.
Ildi volt a legjobb! De Melinda sem volt rossz!
10.
haliho
2017.02.17., péntek [19:35]
A DNA is járhatna az egyház háza táján. Mert, ha Kovács ott van magas berkekben, akkor ott valami bűzlik. Ilyen szennyes nem lehet az egyház sem. Meg kell szabadítani az egyházat tőle!
9.
kommondor
2017.02.17., péntek [19:29]
Kovács István már lejáratta magát az egyházban is. Csak a többség még mindig támogatja aktívan ( írásban ), vagy passzívan ( hallgatásban ).

Az egyháznak is meg kell tisztulnia az ilyen egyénektől és nekünk szentgyörgyieknek is.
Állítólag nagyon gazdag ember. Vajon honnan van a deltában is ingatlanja? Sőt saját házában lakik, míg a többi lelkész az egyház ingatlanjában. Szerintem le kell mondania!!!
8.
Komondor
2017.02.17., péntek [13:24]
Ja, persze, hogy az egyház összezár és próbálja lejáratni Horváth Alpárt. Nem tehet mást. Egyelőre Horváth lapja az egyetlen amit bizalommal olvasok, mert neki nem diktál senki. Nem mindig polkorrekt, de pont ez a lényeg. Akit zavar, magára vessen...
7.
ébresztő
2017.02.17., péntek [13:13]
Pitiáner baráti ügy? Ha az Ön mércéje szerint rendben van, hogy egy pap enyhén szólva kicsapongó és még állambiztonsági megbízásban is van, akkor komoly problémák vannak az ertékrendjével. A papok a társadalom erkölcsi és lelki tanítói kellene legyenek. Nekem egyáltalán nem mindegy, hogy gyerekeink kitől tanulják a hittant és az erkölcsöt.
6.
888999
2017.02.17., péntek [12:59]
Látszik, hogy rég nem vette a kezébe a lapot. A legkönnyebb ugatni a pálya széléről. Ebben sokan bajnokok. De annak az embernek igazság szerint nem szabadna papnak lennie. Milyen társadalom az, amelyik csak a látszatra ad és ilyen "lelkipásztorokat" védelmez?
5.
Dénes Márton
2017.02.16., csütörtök [23:00]
Azt nem tudom, hogy Kovács úr besugó volt-e vagy sem, de a bordélyházas megjegyzés igaz. Nagyon sokan tudnak róla. Egymást követték ott a bulik és erkölcstelen dorbézolások, ágyhancúrozások. Nem minden "lány" volt ott áldozat. Egyesek mint pl. Téglás Melinda, Bálint Ildi, Besenyei Kinga, vagy Fülöp Zsuzsa (a ref. lelkész lánya!) vagy Máté Irénke nagyon is önkéntesen és élvezettel vettek részt a zaftos hancúr-akciókban! Papok is dorbézoltak ott mint pl. Kovács úr barátja, Kiss Tibor ifj. ref lelkész!
Ha per lesz tessék beidéztetni ezeket az egyedeket és keresztkérdésekkel sarokba szorítani! Nagyon érdekes dolgok fognak kiderülni!
Az is igaz, hogy Kovács lelkész úrnak született egy lánya akit nem vállalt. Úgy menekült az apaságtól, hogy lefizette az orvost. Ezek az események ismertek sok marosvásárhelyi számára.
4.
3széki
2017.02.16., csütörtök [14:53]
Jó ember! Ha ilyen önrendelkezési tanácsnak az ügyvivője, ha főszerkesztő, ha közösségi s közéleti személyiség, akkor ne foglalkozzon ilyen pitiáner (volt) baráti ügyekkel!
3.
macsek2
2017.02.16., csütörtök [09:09]
Beigazolodik a mondás, ,,Védj meg uram a baráttól, mert az ellenségtől megvédem magam. Nem volna szabad ilyesmit bárkinek megengedni magának és sárba tiporni valaki emberi mivoltát, és régi barátnak nevezi magát az illető.
2.
galagonya
2017.02.15., szerda [22:22]
Hát kilóg a lóláb nagyon, amikor a dolgok ilyen bankkölcsönök, feleségek, válások körül forognak, akkor már ne beszéljünk itt besúgásról, stb...Intézzük el családi körben.
1.
55556666
2017.02.15., szerda [22:18]
Ez a Horvath egy nulla, 27 eve ezt csinalja, a szennylapjaval egyutt, a hatlapon szexkeppel, most ezzel akarja eladni azt a szennylapot. ja es a valasztasok elott biztatta a nepet az UDMR-re szavazni. A draga.
Hozzászólások12