Molnár Judit

2017. július 02., 23:29

Séta a piramisban

Dicséretes, ahogy a nagyváradi városvezetés gondoskodik a lakosság fizikai erőnlétéről: havonta egyszer ingyenesen megsétáltatja azokat, akik nem veszik nyakukba a várost különböző számlákat kifizetni, hanem egy helyen próbálkoznak: a városháza beltéri üvegpiramisában.

Már nem először említem ezt az ötletes találmányt, ami ugyan a párizsi Louvre udvarán álló hasonló építmény kistestvére, de funkcionalitását tekintve túlhaladta azt. Nem akarom én Párizs ellenében szülővárosomat dicsőíteni, de a Louvre-beli piramis enyhén öncélú – volt, aki még holmi okkultista erőket is említett vele kapcsolatban, Váradon viszont kellett, mint a falat kenyér.

Erről egyébként már a megnyitáskor mindezt elmondtam, örömmel köszöntve a kezdeményezést, egy idő után viszont kénytelen voltam bírálni, amikor kiderült, hogy a kis postahivatalt megszüntették, vagy meg akarják szüntetni, már nem tudom pontosan. Egyébként szinte havi rendszerességgel látogatom, mert nagyon kényelmes, különösen miután az is kiderült, hogy amit eredetileg nem lehetett, azt most már lehet: a villanyszámlával sem kell kizarándokolni a villanytelepre.

Megmondták: az első pultnál lehet fizetni, megtörtént, otthon pedig diadalmasan újságoltam a férjemnek, ezentúl nem az ő feladata lesz a villanyszámla kifizetése, mert megoldom én a piramisban. Következő hónapban be is álltam az első pult előtti sorba, de mire rám került a sor, a hölgy intett, hogy nem nála, hanem egy jóval arrébb lévő pultnál.

Sebaj! Újabb hónap múlva egyenesen oda: nem, nem, kapom a választ, elől, a második pultnál. Na, ez már egy kicsit sok volt, lehet, kissé felemeltem híresen „halk” szavamat, megkérdezve, miért néznek bolondnak, ezt meghallotta az irodavezető hölgy, és mint a rendetlenkedő, de kedves kisóvodást odavezetett egy eddig még általam nem használt pulthoz. Azt is megvárta, amíg fizettem, aggódásáért, nehogy hangoskodás legyen megint, az lett a hálám, hogy egyszerűen megkérdeztem, mi az oka ennek a havi egészségügyi sétáltatásnak.

A válasz meglepett: mert csak egy gépen lehet számlát fizetni, mivel a villanytelep nem fizet érte, és a kolleganők önkéntes munkában veszik el tőlünk a pénzt, és naponta cserélik egymást. Nem hasogattam tovább a szőrszálat, és nem kérdeztem: ha egy nap véletlenül nem jön senki, akkor a gép előtt nyolc órát zavartalanul elüldögélő hivatalnoknak levonják a fizetését? Hát ennyire bugyuta nyanyának tűnök, hogy az IT bemesélnek ilyesmit?! Nem baj, a következő hónapban sor kerül erre is!

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Balogh Levente 2017. június 30., péntek

Dragnea régi-új kormánya

Teljesen fölösleges, de legalább annál ártalmasabb közjáték végére került pont azzal, hogy a parlamenti többség az RMDSZ közreműködésével bizalmat szavazott Mihai Tudose kormányának.

Páva Adorján 2017. június 28., szerda

Bukaresti vizsgaidőszak

Liviu Dragnea nem haragszik az RMDSZ-re. Immár kiderült, a Sorin Grindeanu kormányfő kicsinálása érdekében indított flúgos hadjárat utolsó csatája előtt a magyar szövetség a véltnél jóval kevesebbet kockáztatott.

Kiss Judit 2017. június 28., szerda

A hivatástudat hatványai

– Annyi mesét tudok, hogy három nap es kéne, amíg összeszámlálnám. – Tudok eleget, de nincs kinek mondjam – jegyezték meg azok a moldvai csángó idős asszonyok, akik a Bákó megyei Lujzikalagorban gyűltek össze nemrég egy mesemondó rendezvényen.

Rostás Szabolcs 2017. június 26., hétfő

Helyből bukás

Siralmas. Ez a jelző a legalkalmasabb annak kommentálására, hogy a román balliberális koalíció Mihai Tudosét terjesztette fel a miniszterelnöki tisztségre.

Rostás Szabolcs 2017. június 25., vasárnap

Ünnep, gyász

„Megértem és tisztelem azt a büszkeséget, ami a magyarokat eltölti ezen a rendkívüli napon, ebben osztozom Önökkel”.

Molnár Judit 2017. június 25., vasárnap

Méregdrága ingyenesség

Akárhogy is forgatjuk, bármerről is nézzük, az elmúlt napok eseményeit ingyen­cir­kuszként értelmezhetjük: ismét bebizonyosodott, hogy Románia a korlátlan lehetőségek hazája, hisz olyan attrakciót is be tud mutatni, amit máshol el sem tudnának képzelni.

Balogh Levente 2017. június 22., csütörtök

Kedves RMDSZ, akkor ennyit a kis lépések és a kijárás politikájáról

Az elmúlt napok romániai politikai válsága, háttéralkui és machinációi, amelyeknek az RMDSZ is aktív részese volt, végképp megmutatták, mennyit ér a magyar szervezet immár több mint két és fél évtizede hirdetett elmélete.

Rostás Szabolcs 2017. június 21., szerda

Vereséggel felérő győzelem

Megtörténhet, Liviu Dragnea úgy jár a saját miniszterelnöke ellen beterjesztett bizalmatlansági indítványa sikerével, mint a tábornok, aki megnyeri ugyan az ütközetet, ám a vérre menő csata után kénytelen rádöbbenni, hogy hadsereg nélkül maradt.

Páva Adorján 2017. június 20., kedd

Az ördög és a magyargyűlölők

Micsoda káosz, csillapíthatatlan hataloméhség, eszement erőfitogtatás, a parlamentben és a kormánypalotában eluralkodó politikai idiotizmus kellett ahhoz, hogy az RMDSZ az elmúlt bő másfél évtized legfontosabb megvalósításainak kapujába kerüljön!

Kiss Judit 2017. június 20., kedd

Nagyvad és kisember

Nyugodtan garázdálkodik a székelyföldi portán a medve, háziállatokkal végez, a gazda ki sem mer menni az udvarra, és ha a 112-es sürgősségi számot hívja, azt a választ kapja: sajnálják, nem tudnak segíteni.

Vélemény
Balogh Levente: Dragnea régi-új kormánya

Teljesen fölösleges, de legalább annál ártalmasabb közjáték végére került pont ...

Páva Adorján: Bukaresti vizsgaidőszak

Liviu Dragnea nem haragszik az RMDSZ-re. Immár kiderült, a Sorin Grindeanu kormányfő kicsinálása érdekében ...

Kiss Judit: A hivatástudat hatványai

– Annyi mesét tudok, hogy három nap es kéne, amíg összeszámlálnám. – Tudok eleget, ...

Hallgassa online rádióinkat