Molnár Judit

2017. augusztus 27., 23:07

Illemóra haladóknak

Országos hír lett abból, ahogy az egyik kórházban egy idős nő rosszul lett, miközben a sorukra várakozók közt üldögélt.

A nagy hőség vagy épp az a betegség, ami miatt a rendelőbe jött, lehetett az ájulás oka, tény, hogy a többi beteg segítségének köszönhetően nem esett le a földre. Nem sokkal ezután megjelent egy ápolónő is, kíváncsian, mi ez a nagy felbolydulás.

Az ájult beteg még nem tért magához, de a többiek követelni kezdték számára a megfelelő injekciót. Az ápolónő ekkor vette át a vezető szerepet, szörnyű rikácsoló hangon leordítva a betegeket, hogy mernek neki tanácsot adni, hisz ő tudja, mit kell ilyenkor tenni. És jegyezzék meg, semmiképp sem az injekció a hatékony gyógymód.

Az ájult beteget közben erősen rángatta, ütögette az arcát, és sikerült is magához térítenie. De a kiabálást és a váróban ülők kioktatását nem hagyta abba. Hála a ma már szinte mindenkinél kézközelben lévő okostelefonoknak, valaki felvette a jelenetet, és átküldte az egyik országos hírcsatornának.

Aznap ez volt a vezető hír. És csodák csodája, nem maradt visszhangtalan, az egészségügyi miniszter ugyanis nyilvánosan kijelentette, hogy még a részleteket ugyan nem tudja, de szeretne majd az egészségügyi képzés különböző szintjein egy olyan illemtanórát bevezetni, ami a betegekkel való foglalkozás legildomosabb módját okítaná. Merthogy sajnos sok helyről sok panasz érkezik orvosokkal kapcsolatban is, nemcsak középszemélyzettel.

Szóval Abszurdisztánnak lesz egy újabb groteszk törvénye, amin majd röhöghet a világ. És senki nem szólt a szakminiszternek, hogy a viselkedési előírások nemcsak az egyik vagy másik szakmának a területe, hanem elsősorban a sokat emlegetett otthoni hét év, magyarul a gyerekszoba léte vagy nemléte. S ha ez utóbbi áll fenn, akkor az otthon elmaradt nevelést az iskolának kellene pótolnia.

Íme egy jó ötlet, amiről a lángeszű tanügyminiszter kiagyalhatná: kézikönyv, tankönyv, netán szemléltető eszközök formájában dobják-e piacra, s hogy az osztályfőnöki órán vagy nagyszünetben, netán órák után dolgozzák-e fel az ifjúsággal. Amilyen kreatív férfiú, biztos talál valami nagyon hatékony formát – mindenki örömére.

Esetleg komoly tandíj ellenében a nevelni nem tudó vagy nem akaró szülők is részt vehetnének ezeken a képzéseken, hisz nekik is van munkahelyük, és nekik sem árt, ha a közelükben megjelenő ügyfelekkel, vásárlókkal vagy egyéb halandókkal emberi módon tudnak beszélni, nem vérig sértetten kiabálni, amiért meg merték zavarni méla nyugalmukat.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Páva Adorján 2019. március 07., csütörtök

Rareș Vasilicáék udvarhelyi építkezése

Különleges látogatók érkeztek a minap Székelyudvarhelyre: tizenhat craiovai középiskolást látott vendégül a Tamási Áron Gimnázium. A találkozót a Hargita és a Dolj megyei tanfelügyelőség „hozta össze”, hogy a diákok testközelből ismerhessék meg egymás kultúráját.

Kiss Judit 2019. március 06., szerda

Mi normális, mi nem az

Biztosan sokan hallották már a magyar abszurd humor egyik legjelesebb képviselőjeként ismert Laár András „alteregójának”, Besenyő Pista bácsinak a „Mi hülyeség, mi nem az” című, emberi mivoltunk fonákságait görbe tükörben láttató eszmefuttatását.

Makkay József 2019. március 05., kedd

Pofonterápia-mentes EP-választást

Az európai parlamenti választások romániai esélyeit taglaló egyik Facebook-csoportban egy liberális világnézetű magyar értelmiségi teljes mellszélességgel az USR + PLUS listáját ajánlja bizonyosságként arra, hogy ennél jobb társaságot senki nem kínál.

Bálint Eszter 2019. március 04., hétfő

És a végén senki sem felel

Az év végéig elkészül 180 kilométer autópálya – mondta fel a leckét Răzvan Cuc újonnan kinevezett közlekedésügyi miniszter. Hisszük, ha látjuk – válaszolhatnánk, de valljuk be, az eddigi tapasztalataink alapján nemigen tudjuk elhinni.

Balogh Levente 2019. március 01., péntek

A Fogarasföldtől a Székelyföldig

Harminchárom Brassó, illetve Szeben megyei település a napokban bejelentette, hogy létre kívánják hozni a Fogarasföld mikrorégiót.

Pataky István 2019. február 28., csütörtök

Sóhivatalok Európája

Politikai szimpátia alapján lehet örülni, illetve keseregni azon, hogy Laura Codruța Kövesit, a DNA korábbi vezetőjét tartja a legalkalmasabbnak az európai főügyészi tisztségre az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottsága.

Kiss Judit 2019. február 27., szerda

Számszerűség, bizalmatlanság

Nem kevesen ódzkodnak attól a romániai lakosok közül, hogy rendszeresen járjanak orvoshoz, fogorvoshoz. Erről most újfent „van papírunk”.

Balogh Levente 2019. február 26., kedd

Szimbolikus politizálás

Abban nincs sok meglepő, ha olyan szervezetek állnak elő újabb és újabb magyarellenes megnyilvánulásokkal, amelyek illetékeseit éppen azért ejtőernyőzték Erdélybe, hogy folyamatosan mérgezzék a magyar–román viszonyt. 

Rostás Szabolcs 2019. február 25., hétfő

Jövőkép, erődemonstráció

Ahhoz képest, hogy jövőképformáló iránymutatások felsorakoztatásának szánták, az RMDSZ Kolozsvárt rendezett kongresszusán sokszor olyan érzése támadt a külső szemlélőnek, mint amikor egykori katonatársak közös élménybeszámolóját hallja.

Balogh Levente 2019. február 22., péntek

Jelképérték

„Ha történetesen akkorra jelentenék be az elkövető kézre kerítését, amikor ez az írás megjelenik, már akkor is késő lenne” – írtuk pontosan három héttel ezelőtt ugyanezeken a hasábokon.

Vélemény
Páva Adorján: Rareș Vasilicáék udvarhelyi építkezése

Különleges látogatók érkeztek a minap Székelyudvarhelyre: tizenhat craiovai középiskolást látott ...

Kiss Judit: Mi normális, mi nem az

Biztosan sokan hallották már a magyar abszurd humor egyik legjelesebb képviselőjeként ismert Laár András ...

Makkay József: Pofonterápia-mentes EP-választást

Az európai parlamenti választások romániai esélyeit taglaló egyik Facebook-csoportban egy liberális ...

Legnézettebb
Hallgassa online rádióinkat