HIRDETÉS

Molnár Judit

2017. augusztus 27., 23:07

Illemóra haladóknak

Országos hír lett abból, ahogy az egyik kórházban egy idős nő rosszul lett, miközben a sorukra várakozók közt üldögélt.

A nagy hőség vagy épp az a betegség, ami miatt a rendelőbe jött, lehetett az ájulás oka, tény, hogy a többi beteg segítségének köszönhetően nem esett le a földre. Nem sokkal ezután megjelent egy ápolónő is, kíváncsian, mi ez a nagy felbolydulás.

Az ájult beteg még nem tért magához, de a többiek követelni kezdték számára a megfelelő injekciót. Az ápolónő ekkor vette át a vezető szerepet, szörnyű rikácsoló hangon leordítva a betegeket, hogy mernek neki tanácsot adni, hisz ő tudja, mit kell ilyenkor tenni. És jegyezzék meg, semmiképp sem az injekció a hatékony gyógymód.

Az ájult beteget közben erősen rángatta, ütögette az arcát, és sikerült is magához térítenie. De a kiabálást és a váróban ülők kioktatását nem hagyta abba. Hála a ma már szinte mindenkinél kézközelben lévő okostelefonoknak, valaki felvette a jelenetet, és átküldte az egyik országos hírcsatornának.

Aznap ez volt a vezető hír. És csodák csodája, nem maradt visszhangtalan, az egészségügyi miniszter ugyanis nyilvánosan kijelentette, hogy még a részleteket ugyan nem tudja, de szeretne majd az egészségügyi képzés különböző szintjein egy olyan illemtanórát bevezetni, ami a betegekkel való foglalkozás legildomosabb módját okítaná. Merthogy sajnos sok helyről sok panasz érkezik orvosokkal kapcsolatban is, nemcsak középszemélyzettel.

Szóval Abszurdisztánnak lesz egy újabb groteszk törvénye, amin majd röhöghet a világ. És senki nem szólt a szakminiszternek, hogy a viselkedési előírások nemcsak az egyik vagy másik szakmának a területe, hanem elsősorban a sokat emlegetett otthoni hét év, magyarul a gyerekszoba léte vagy nemléte. S ha ez utóbbi áll fenn, akkor az otthon elmaradt nevelést az iskolának kellene pótolnia.

Íme egy jó ötlet, amiről a lángeszű tanügyminiszter kiagyalhatná: kézikönyv, tankönyv, netán szemléltető eszközök formájában dobják-e piacra, s hogy az osztályfőnöki órán vagy nagyszünetben, netán órák után dolgozzák-e fel az ifjúsággal. Amilyen kreatív férfiú, biztos talál valami nagyon hatékony formát – mindenki örömére.

Esetleg komoly tandíj ellenében a nevelni nem tudó vagy nem akaró szülők is részt vehetnének ezeken a képzéseken, hisz nekik is van munkahelyük, és nekik sem árt, ha a közelükben megjelenő ügyfelekkel, vásárlókkal vagy egyéb halandókkal emberi módon tudnak beszélni, nem vérig sértetten kiabálni, amiért meg merték zavarni méla nyugalmukat.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Balogh Levente 2017. augusztus 24., csütörtök

Macron megoszt, és uralkodna?

Az elnöki vizit nem csupán Románia, hanem az egész közép-európai és balkáni régió szempontjából jelentőséggel bír.

Páva Adorján 2017. augusztus 24., csütörtök

Hajrá, magyarul

„Külön köszönöm a román nemzetiségű játékosoknak, hogy magukra vállalták a »magyar város« színeiben játszással sajnos együtt járó bozgorozást, gyűlölködést” – fogalmazott Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere.

HIRDETÉS
Kiss Judit 2017. augusztus 23., szerda

Tanügyi fohász a Káosz istenéhez

Nagyon úgy tűnik, visszafele forog az idő: a görög mitológia teremtéstörténetének kezdetén mindent uraló Káosz tér vissza a hazai oktatásba.

Molnár Judit 2017. augusztus 23., szerda

Kultúrátlanított börtönöket!

Amióta ez a szemenszedett társaság – élen jogerősen elítélt pártelnökükkel – regnál, egyfolytában azon ügyködnek, hogy is lehetne valamiképpen kijátszani a vonatkozó törvényt.

HIRDETÉS
Balogh Levente 2017. augusztus 22., kedd

Amikor a kisebbségek Kánaánja ráront a kisebbségi jogokra

A román kormány minden erejét és energiáját latba veti annak érdekében, hogy az ország közel 1,3 millió polgára ne érezhesse magát otthon a saját szülőföldjén, és ne lehessen az ország többségi lakosságával azonos jogú polgára.

Rostás Szabolcs 2017. augusztus 20., vasárnap

Nem elég nem félni

Ha valaki a dzsihadisták természetrajzának mélyrehatóbb megismerésére vágyik, annak a ma már szerteágazó „szakirodalom” alkotásai közül mindenképpen érdemes elolvasnia Frederick Forsyth angol író Az afgán című regényét.

HIRDETÉS
Molnár Judit 2017. augusztus 20., vasárnap

Tiszta mocsok!

Sokszor eszembe jut szegény Caragiale, akit a maihoz félelmetesen hasonlító hatalom arra kényszerített, hogy élete utolsó éveit emigrációban élje le, és szülőföldjétől távol haljon meg.

Balogh Levente 2017. augusztus 18., péntek

Ünnepi együttlét, ünnepi szembenállás

A Kolozsvári Magyar Napok az egész kolozsvári magyar közösség ünnepe, pártállástól, politikai szimpátiától függetlenül.

Páva Adorján 2017. augusztus 17., csütörtök

Aszfaltbetyárok lassúsági versenye

Talán immár senki nem lepődik meg azon, hogy a szociálliberális kormány csak a levegőbe beszélt 2017 elején, amikor 90 kilométernyi új autópálya-szakasz átadását ígérte év végéig. 

Kiss Judit 2017. augusztus 16., szerda

Karnyújtásnyira Kolozsvár

Térben és időben is összefog, egyesít, ugyanakkor szerteágazik mindaz, ami az immár nyolcadik alkalommal szervezett Kolozsvári Magyar Napok hozadéka.

HIRDETÉS
Vélemény
Balogh Levente: Macron megoszt, és uralkodna?

Az elnöki vizit nem csupán Románia, hanem az egész közép-európai és balkáni régió ...

Páva Adorján: Hajrá, magyarul

„Külön köszönöm a román nemzetiségű játékosoknak, hogy magukra vállalták a ...

Kiss Judit: Tanügyi fohász a Káosz istenéhez

Nagyon úgy tűnik, visszafele forog az idő: a görög mitológia teremtéstörténetének kezdetén ...

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS