HIRDETÉS

Visszakerült a kétnyelvű helységnévtábla Mérán

Krónika 2017. június 11., 16:16

Hosszas egyeztetés után ismét kikerült a Kolozs megyei Méra bejáratához a kétnyelvű, a román és a magyar megnevezést is tartalmazó helységnévtábla, amelyet útfelújításra hivatkozva távolítottak el, a munkálatok után viszont csak a román feliratot tették vissza – tájékoztatott közleményében az RMDSZ.

Fotó: Kolozsmegye.ro

Csoma Botond, a szövetség Kolozs megyei szervezetének elnöke rámutatott: Kisbács község – amelyhez Méra tartozik – RMDSZ-es tanácsosai többször is jelezték a polgármesternek a hiányosságot, de a probléma nem oldódott meg.

Csoma Botond ezért két beadványt is benyújtott a prefektúrára, és személyesen felvette a kapcsolatot Florin Mureşan elöljáróval.

HIRDETÉS
A sok utánajárás meghozta eredményét”,

pénteken ugyanis a polgármester arról értesítette őt, hogy a kétnyelvű tábla visszakerült a helyére – olvasható a közleményben.

Az elmúlt időszakban az RMDSZ Kolozs megyei szervezete összesítette azokat a településeket, ahol nem tartják be a 2001/215-ös számú közigazgatási törvény anyanyelvhasználatra vonatkozó előírásait, azaz például nem helyeztek ki többnyelvű táblákat, noha a kisebbség aránya eléri a 20 százalékot. Ezeken a településeken a helyi tanácsosok segítségével kívánják betartani a jogszabályt, ha pedig ez nem vezet eredményre, a mérai ügyhöz hasonlóan a prefektushoz fordulnak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS