HIRDETÉS

Veszélyes gyógyszerekkel kereskedő bűnszervezetet számolt fel a DIICOT Kolozsváron

Hírösszefoglaló 2018. január 25., 13:08

Veszélyes gyógyszereket csempésző bűnszervezet felszámolása érdekében 47 házkutatást tartott a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) és a rendőrség szervezett bűnözés elleni ügyosztálya Kolozs, Beszterce-Naszód és Neamţ megyében.

Fotó: Pixabay.com

Az ügyészek szerint a bűnszervezet 55 000 000 lejre tett szert a feltételezett bűncselekmények révén – számolt be az Agerpres.

A DIICOT közleménye értelmében a veszélyes gyógyszerek (Codeină, Xanax, Dormicum, Ultracod, Zolpidem, Diazepam, Bromazepam, Alprazolam, Midazolam) hazai és külföldi forgalmazására szakosodott bűnbanda 2012 és 2017 között tevékenykedett Kolozsváron. A gyógyszereket nagy összegekért értékesítették, majd különféle cégeknek utalták a pénzt, a törvényesség látszatát keltve.

HIRDETÉS

A nyomozó hatóságok szerint gyógyszerészek segítségével kolozsvári és besztercei patikáktól szerezték be a szigorú ellenőrzés alatt álló szereket.

A vevők egy call-centernél rendelték meg az árut, amelyet on-line patikák weboldalain hirdettek. A csoport tagjai a klienseik számára orvosi vizsgálatokat is szimuláltak, elhitetve velük, hogy valós szakember ajánlja nekik a gyógyszereket. Hogy kézhez kapja a megrendelt szereket, a vevőnek előleget kellett átutalnia pénz vagy Bitcoin formájában. Ezt követően a csoport tagjai postán adták fel a – főként az Amerikai Egyesült Államokba küldött – árut a DIICOT tájékoztatása szerint.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS