HIRDETÉS
Hírösszefoglaló 2018. augusztus 21., kedd

Egymillió aláírás gyűlt össze a büntetőügyesek nélküli közéletet kampány során

1.000.000 aláírás gyűlt össze a határokon belül és kívül a Büntetőügyesek nélküli közéletet elnevezésű polgári kezdeményezés keretében, amellyel a cél alkotmányba foglalni, hogy bűnvádi perben jogerősen elítélt személyek ne tölthessenek be köztisztséget.

Hírösszefoglaló 2018. augusztus 20., hétfő

Egyeztetésre hívták be a legfőbb ügyészségre a csendőrség ideiglenes vezetőjét

Behívták hétfőn a legfőbb ügyészségre a Román Csendőrség ideiglenes vezetőjét – adta hírül az Agerpres

Hírösszefoglaló 2018. augusztus 20., hétfő

Ki lesz Kövesi utódja? – Eddig még nem akadt jelentkező a DNA megüresedett főügyészi posztjára

Egyelőre senki sem jelentkezett az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) főügyészi tisztségére kiírt versenyvizsgára - közölte hétfőn Tudorel Toader igazságügyi miniszter.

Hírösszefoglaló 2018. augusztus 19., vasárnap

Nem hozott nagy áttörést Merkel és Putyin németországi találkozója

Nem sikerült egyértelmű áttörést elérnie Angela Merkel német kancellárnak és Vlagyimir Putyin orosz elnöknek szombati találkozójukon a szíriai és az ukrajnai konfliktus, az Iránnal fennálló viszony és az Északi Áramlat 2 földgázvezeték ügyében.

Hírösszefoglaló 2018. augusztus 19., vasárnap

Húsz személyt evakuáltak a lángra kapott Arad megyei rehabilitációs központból

Lángra kapott vasárnap reggel az Arad megyei Glogovácon működő orvosi rehabilitációs központ tetőzete. Húsz személyt evakuáltak, senki nem sérült meg.

HIRDETÉS
Hírösszefoglaló 2018. augusztus 18., szombat

A hírszerzés szerint nagyszabású kibertámadásokat intéztek több romániai pénzintézet ellen

Nagyszabású kibertámadásokat intéztek június és augusztus között több romániai pénzintézet ellen – közölte szombaton a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) a Cyberint Országos Központ (CNC) elnevezésű alegysége által birtokolt adatokra és „biztos információkra” hivatkozva.

Hírösszefoglaló 2018. augusztus 15., szerda

„Bűnözők nélküli közéletet” kampány: 800 ezer támogató aláírásnál tartanak

800 ezer aláírás gyűlt össze eddig a Bűnözők nélküli közéletet elnevezésű polgári kezdeményezés keretében, amellyel a cél alkotmányba foglalni, hogy bűnvádi perben jogerősen elítélt személyek ne tölthessenek be köztisztséget.

Hírösszefoglaló 2018. augusztus 15., szerda

Két romániai áldozata is van a genovai hídomlásnak

Két román állampolgárt is azonosítottak a Genova közelében történt hídomlás halálos áldozatai között – közölte az Agerpres hírügynökség külügyminisztériumi forrásra hivatkozva.

HIRDETÉS
Hírösszefoglaló 2018. augusztus 14., kedd

Azonosították a férfit, aki a pénteki tüntetésen ellopta a megvert csendőrnő pisztolyát

Azonosították és bekísérték kihallgatásra azt a férfit, aki a pénteki bukaresti tüntetés közben ellopta a megvert csendőrnő pisztolyát – tájékoztatott a fővárosi rendőrség.

Hírösszefoglaló 2018. augusztus 13., hétfő

Feljelentette a csendőrséget, a belügyminisztert és a főváros prefektusát a Románia 100 platform

Büntetőjogi feljelentést tett hétfőn a legfőbb ügyészségen a Románia 100 platform és több más civil szervezet a Román Csendőrség vezetősége, a belügyminiszter és Bukarest prefektusa ellen – adta hírül az Agerpres.

Hírösszefoglaló 2018. augusztus 13., hétfő

Még mindig nem került elő a megvert csendőrnőtől ellopott fegyver

Nem találták még meg a pénteki, bukaresti tüntetésen megvert csendőrnőtől ellopott fegyvert  –  nyilatkozta hétfő reggel az erőszakba torkollt demonstráció ügyében vizsgálódó katonai ügyészség főügyésze.

HIRDETÉS
Hírösszefoglaló 2018. augusztus 12., vasárnap

Medve okozott kárt Maros megyében: több kecskét és egy sertést pusztított el a farmokra betörő nagyvad

Két medvetámadás is történt a vasárnapra virradó éjszaka Maros megyében. Egy sertést és több kecskét pusztított el a nagyvad két, Koronka község és Backamadaras (Păsăreni) közötti farmon.

Hírösszefoglaló 2018. augusztus 12., vasárnap

Száz kilométernyi autópálya átadásával járulna hozzá a centenáriumi ünnepségekhez a CNAIR

Száz kilométernyi autópálya használatba adásával kíván hozzájárulni a nagy egyesülés századik évfordulójának megünnepléséhez a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) - nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek a vállalat vezérigazgatója, Narcis Neaga.

Hírösszefoglaló 2018. augusztus 11., szombat

Visszatértek a Victoriei térre a tiltakozók: kevesebben, mérsékelt intenzitással, békésebb keretek között folytatják

Mintegy 25 ezren gyültek össze szombat este 22 óráig a bukaresti Victoriei téren, a demonstráció eddig nagyobb incidensek nélkül zajlott. Kormányellenes tüntetéseket tartanak az ország több más városában is.

Hírösszefoglaló 2018. augusztus 11., szombat

Bukaresti tüntetés: hetven személy került kórházba – a csendőrség indokoltnak nevezte a határozott fellépést

Több mint 450 személy, köztük 35 csendőr szorult orvosi ellátásra a péntek este a bukaresti Victoria téri tüntetésen történt erőszakos incidensek nyomán - közölte egy szombati sajtótájékoztatón a Román Csendőrség szóvivője.

HIRDETÉS
Hírösszefoglaló 2018. augusztus 10., péntek

Folytatódik a marosvásárhelyi katolikus iskola kálváriája – a PMP bejelentette: megtámadja az újjáalapításról szóló rendeletet

A Népi Mozgalom Párt (PMP) megtámadja a közigazgatási bíróságon a marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Líceum újraalapításáról szóló oktatási miniszteri rendeletet – jelentette be pénteken az alakulat ügyvezető elnöke, Marius Paşcan.