HIRDETÉS
Hírösszefoglaló 2017. szeptember 22., péntek

Növekvő feszültség Katalóniában, nem engednek a spanyol nyomásnak

Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök minden áron megpróbálja lebeszélni a katalánokat a függetlenségi népszavazás megtartásáról. A katalán elnök leszögezte: nem engednek.

Hírösszefoglaló 2017. szeptember 22., péntek

Határsértőket fogtak Érmihályfalvánál, gyalogosan akartak átkelni a zöldhatáron

Érmihályfalva közelében tartóztattak fel román és magyar határrendőrök nyolc iraki és szíriai állampolgárt, akik Magyarországra akartak átjutni. A nyolc személy között egy héthónapos csecsemő is van.

HIRDETÉS
Hírösszefoglaló 2017. szeptember 21., csütörtök

Bírák vádolják nyomásgyakorlással a DNA vezető ügyészét

A Romániai Bírák Egyesülete (AMR) és a Romániai Bírák Országos Szövetsége (UNJR) arra kérte csütörtökön a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanácsot (CSM), hogy lépjen fel az igazságszolgáltatás függetlenségének védelmében.

Hírösszefoglaló 2017. szeptember 21., csütörtök

Ellenzik a tb-járulék átruházását a szakszervezetek

A Frăţia Szabad Szakszervezetek Országos Szövetsége (CNSLR) kéri a kormányt, hogy tegyen le arra irányuló szándékáról, hogy a munkáltatótól a munkavállalóhoz hárítsa át a társadalombiztosítási járulékok munkáltatói részének kifizetését.

Hírösszefoglaló 2017. szeptember 18., hétfő

Több bűnvádi eljárást is indítottak a hatóságok Temesváron

Öt bűnvádi eljárást indítottak a Temes megyei hatóságok gondatlanságból elkövetett emberölés miatt a vasárnapi vihar kapcsán. Robu „nem képzelte”, hogy ledőlhet a „szolid” reklámpannó.

HIRDETÉS
Hírösszefoglaló 2017. szeptember 18., hétfő

Cosmin Contra veszi át a román futballválogatott irányítását

Cosmin Contra lesz a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A Dinamo trénere a múlt héten menesztett Christoph Daumot váltja a kispadon.

Hírösszefoglaló 2017. szeptember 15., péntek

Terrorcselekménynek minősítették a hatóságok a londoni metróban történt robbanást

A Scotland Yard terrorcselekménynek minősítette a londoni metróban pénteken történt incidenst. A District Line metróvonal Parsons Green nevű állomásánál egy metrószerelvényen kisebb robbanás történt a reggeli csúcsforgalom idején.

Hírösszefoglaló 2017. szeptember 15., péntek

Drágult az üzemanyag péntektől, októberben újabb áremelés lesz

Literenként 0,16 lejjel nőtt péntektől, szeptember 15-étől az üzemanyagra kirótt jövedéki adó. Az adó mindhárom típusú üzemanyag - az ólmos benzin, az ólommentes benzin, valamint a gázolaj - esetében nőtt.

HIRDETÉS
Hírösszefoglaló 2017. szeptember 14., csütörtök

Bűnvádi eljárás indult a szászvárosi tűzvész ügyében

Bűnvádi eljárást indított az ügyészség a szászvárosi esszenciális olajakat gyártó üzemnél történt tűzeset miatt, amelyben öt személy megsérült, illetve jelentős környezeti kár is keletkezett.

Hírösszefoglaló 2017. szeptember 12., kedd

Romaşcanu: Románia példamutató a kisebbségekkel való bánásmód terén

Szeretné, ha Ukrajnában lehetne román nyelven is olvasni és román nyelvű egyházi szertartásokat tartani, jelentette ki Lucian Romaşcanu kulturális miniszter kedden Buzăuban.

Hírösszefoglaló 2017. szeptember 11., hétfő

Borsnál fogták el az ellenállást tanúsító szökött rabot

Szolgálati fegyverüket is kellett használniuk azoknak a rendőröknek, akiknek hatórás üldözés után végül sikerült elfogniuk a nagyváradi börtönből hétfő reggel megszökött foglyot.

HIRDETÉS
Hírösszefoglaló 2017. szeptember 11., hétfő

Kamion sodorta el az autópályán megálló rendőrt

Súlyosan megsérült egy rendőr az A1-es autópálya Nagyszeben és Déva közötti szakaszán, Ecsellő (Aciliu) település térségében.

Hírösszefoglaló 2017. szeptember 09., szombat

OECD: Románia minden tagországgal folytatja a kétoldalú tárgyalásokat

Románia reméli, hogy „erősségeivel és érveivel” a lehető legrövidebb időn belül sikerül kivívnia, hogy az OECD-tagországok egyöntetűen támogassák az országnak a szervezethez való csatlakozását – hangsúlyozza a román külügyminisztérium.

Hírösszefoglaló 2017. szeptember 09., szombat

Költségvetés-kiigazítás: egyes tárcáknak több, másoknak kevesebb jut

A mezőgazdasági minisztérium, a belügyi tárca, az Államelnöki Hivatal, a titkosszolgálatok és a parlament két háza is azon intézmények között szerepel, amelyek a tervezettnél több pénzt költhetnek az év hátralevő részében.

Hírösszefoglaló 2017. szeptember 08., péntek

Kelemen Hunor: amint lehetséges, kezdeményezzük a vásárhelyi katolikus iskola újraindítását

„Mihelyt a jogi helyzet lehetővé teszi, kezdeményezni fogjuk a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum újraindítását. Az önkormányzatban az egyházzal közösen újrakezdjük az iskola alapításának folyamatát” – jelentette be pénteken Kelemen Hunor.

HIRDETÉS
Hírösszefoglaló 2017. szeptember 07., csütörtök

Kosár-Eb: a szerbekkel játszanak a magyarok a nyolcaddöntőben

A lett kosárlabda-válogatott csütörtökön 89-79-re legyőzte a társházigazda török csapatot a férfi Európa-bajnokság csoportkörének zárófordulójában, így eldőlt, hogy a magyarok Szerbiával találkoznak az isztambuli nyolcaddöntőben.