Hírösszefoglaló 2019. február 22., péntek

Előzetes letartóztatásba helyezték a sofőrt, akinek kisbuszából kiesett egy kislány és életét vesztette

Gondatlanságból elkövetett testi sértés és a baleset nyomai módosításának gyanújával 30 napos előzetes letartóztatásba vették pénteken azt az autóvezetőt, akinek kisbuszából kiesett kedden Zilahon egy kislány és életét vesztette.

Hírösszefoglaló 2019. február 21., csütörtök

Őrizetbe vették a buszvezetőt, aki felelőssé tehető a járműből kizuhant kislány haláláért

Gondatlanságból elkövetett testi sértés és a baleset nyomai módosításának gyanújával őrizetbe vették 24 órára azt az autóvezetőt, akinek kisbuszából kiesett kedden Zilahon egy kislány, és életét vesztette.

Hírösszefoglaló 2019. február 21., csütörtök

Bár két hónap még hátravan Lazăr mandátumából, az igazságügy-miniszter máris elindítja az új főügyész kinevezési procedúráját

Bejelentette az igazságügyi miniszter, hogy elindítja az új legfőbb ügyész kinevezési eljárását.

Hallgassa online rádióinkat
Hírösszefoglaló 2019. február 20., szerda

Továbbra is a munkaügyi tárca fizeti a fogyatékkal élők juttatásait – a miniszter szerint idén több pénzből gazdálkodhatnak

A fogyatékkal élők pótlékait továbbra is a munkaügyi minisztérium biztosítja – jelentette be szerdai sajtóértekezletén Marius Budăi. A munkaügyi miniszter kifejtette: az erre fordított összeg tavalyhoz képest több mint duplájára emelkedett.

Hírösszefoglaló 2019. február 20., szerda

Sokat költött a köztévé – a képviselőház a TVR kiadásait kivizsgáló parlamenti bizottság létrehozásáról döntött

Jóváhagyta szerdán a képviselőház a Román Közszolgálati Televízió (TVR) kiadásait kivizsgáló parlamenti bizottság létrehozását.

Hírösszefoglaló 2019. február 19., kedd

A regionális kórház felépítésének támogatási feltételeiről írt alá megállapodást Brassó polgármestere az EBRD képviselőjével

George Scripcaru, Brassó polgármestere támogatói egyezményt írt alá kedden Susan Goeranssonnal, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) képviselőjével a Brassóban építendő regionális kórház projektjének előkészítésével kapcsolatban.

Hírösszefoglaló 2019. február 19., kedd

Több mint 175 millió lejükbe kerültek az adófizetőknek a parlamenti képviselők 2018-ban

Összesen több mint 175 millió lejre rúgtak tavaly a parlamenti képviselőkkel kapcsolatos kiadások – derül ki az alsóház honlapján közzétett adatokból.

Hírösszefoglaló 2019. február 18., hétfő

Ellenőrzés-hullámot indított el az olasz álorvos ügye – egy klinikát bezártak, háromnak felfüggesztették a tevékenységét

A Matteo Politi/Matthew Mode nevű álorvos ügyének kirobbanása óta a bukaresti közegészségügyi igazgatóság ellenőrzéseket végzett, amelyek eredményeként egy klinikát bezáratott, háromnak felfüggesztette a működési engedélyét és 72.200 lej értékben rótt ki bírságot.

Hírösszefoglaló 2019. február 18., hétfő

Ha újra el nem halasztják, hétfőn sor kerülhet Liviu Dragnea fellebbviteli perének tárgyalására

Számos halasztás után elkezdődhet hétfőn a legfelsőbb bíróságon Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök fellebbviteli perének tárgyalása. A képviselőházi elnököt első fokon három év és hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték a fiktív alkalmazások perében.

Hírösszefoglaló 2019. február 18., hétfő

Módosításokat tervez a kormány az Első otthon program támogatási feltételein

Folytatódik 2019-ben az Első otthon program, bizonyos feltételek azonban módosulnak – közölte vasárnap este Eugen Teodorovici pénzügyminiszter.

Hírösszefoglaló 2019. február 17., vasárnap

1300 kg, nem megfelelően felcímkézett, Magyarországról származó húsárut foglalt le az élelmiszer-biztonsági hatóság

Közel 1300 kilogramm, Magyarországról származó, sertéshúsból készült terméket foglalt le Temesváron az Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság, mivel nem voltak megfelelően felcímkézve.

 

Hírösszefoglaló 2019. február 17., vasárnap

Lángok martalékává vált egy ikerház a Kolozs megyei Szászfenesen

Tűz ütött ki egy szászfenesi ikerházban vasárnap. Az ikerház egyik lakása teljesen megsemmisült, a másikban is komoly károkat okozott a tűz.

Hírösszefoglaló 2019. február 17., vasárnap

Tűz ütött ki egy kolozsvári tömbházban – négy személy kórházi ápolásra szorul

Tűz ütött ki egy kolozsvári tömbház földszintjén. Kilenc személyt kimenekítettek, négyen kórházba kerültek – közölte a Kolozs megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU).

Hírösszefoglaló 2019. február 16., szombat

Nem félnek az orosz „medvétől” – Gabriel Leș védelmi miniszter szerint szó sincs a deveselui rakétabázis felszámolásáról

Gabriel Leş védelmi miniszter megerősítette, hogy Oroszország fenyegetőzései ellenére fel sem merül a Deveselun levő rakétaelhárító rendszer felszámolása.

Hírösszefoglaló 2019. február 16., szombat

A müncheni biztonságpolitikai konferencián szólalt fel Johannis – az államfő szerint fokozott európai elkötelezettség szükséges

Növekvő nyomás érezhető a nemzetközi biztonság szintjén – hívta fel a figyelmet az 55. müncheni biztonságpolitikai konferencián Klaus Johannis.

Hírösszefoglaló 2019. február 16., szombat

Bombariadó volt a România TV székházánál

Bombariadó miatt szállt ki a România TV székházához a rendőrség és a Román Hírszerző Szolgálat terrorelhárító alakulata.

Hallgassa online rádióinkat