Hírösszefoglaló 2019. június 27., csütörtök

Túlélték a pilóták a Madarasi-Hargitán végrehajtott kényszerleszállást

Kényszerleszállást hajtott végre a Madarasi-Hargita térségében egy veszettség elleni oltóanyagot szóró repülőgép. A pilóta és a másodpilóta épségben elhagyta a fedélzetet – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség.

Hírösszefoglaló 2019. június 25., kedd

Súlyosbítaná a többszöri szavazásért kiróható büntetést Șerban Nicolae PSD-s szenátor

Módosító javaslatot nyújtott be a választási törvényhez a felsőházba Şerban Nicolae szociáldemokrata szenátor, aki azt szeretné elérni, hogy a többszöri szavazást súlyosabb, akár 3-tól 10 évig terjedő börtönbüntetéssel sújtsák.

Hírösszefoglaló 2019. június 25., kedd

Országos képességfelmérő: a vizsgákon részt vett tanulók több mint kétharmada ért el átmenőjegyet

A nyolcadik osztályt végzettek országos képességfelmérő vizsgáján részt vett 146 105 tanuló közül 106 838-an értek el 5-ös vagy ennél magasabb átlagot – derül ki az oktatási minisztérium honlapján közzétett összesített eredményekből.

Hallgassa online rádióinkat
Hírösszefoglaló 2019. június 25., kedd

Csaknem kétezer katonai tűzoltó dolgozott a viharok és áradások okozta károk felszámolásán

Több mint 1800 katonai tűzoltó teljesített szolgálatot az elmúlt 24 órában az áradások és viharok sújtotta 17 megyében – tájékoztatott kedd reggel az országos katasztrófavédelmi főfelügyelőség (IGSU).

Hírösszefoglaló 2019. június 24., hétfő

Ismét elmarasztalta Romániát a Velencei Bizottság – nem változott, inkább rosszabb lett az igazságügy helyzete

A Velencei Bizottság sajnálattal vette tudomásul, hogy a romániai igazságügyi reform legproblémásabb elemeit, amelyeket a Bizottság 2018. októberi jelentésében beazonosított, vagy nem módosították, vagy súlyosbodtak.

Hírösszefoglaló 2019. június 24., hétfő

Olcsóbb lesz a háztartási földgáz – július 1-jétől 5 százalékkal fizetnek kevesebbet az állami rendszerhez tartozó fogyasztók

Az Országos Energiaár-szabályozó Hatóság (ANRE) hétfőn úgy döntött, hogy július 1-jétől több mint 5 százalékkal olcsóbb lesz a gáz az összes olyan háztartási fogyasztónak, aki az államilag szabályozott rendszerhez tartozik.

Hírösszefoglaló 2019. június 24., hétfő

Környezeti katasztrófa fenyeget Hargitafürdőn – az esőzések miatt kritikussá vált a helyzet a kaolinbánya zagytározójánál

Kritikus a helyzet a hargitafürdői volt kaolinbánya zagytározójánál, ahol az utóbbi hetek heves esőzései miatt „súlyos következményekkel járó ökológiai katasztrófa fenyeget” – közölte hétfőn Jean-Adrian Andrei Hargita megyei prefektus, aki gyors közbelépést sürgetett.

Hírösszefoglaló 2019. június 24., hétfő

Elütött a mozdony egy nyolcéves kislányt Hunyad megyében

Meghalt hétfő reggel egy 8 éves kislány, akit elütött a mozdony a Hunyad megyei Bencenc település vonatállomásán. A rendőrség nyomozást indított az ügyben.

Hírösszefoglaló 2019. június 23., vasárnap

„Egy elnök cselekedhet is” – Eugen Teodorovici benevez a PSD államfőjelölti tisztségéért kiírt belső versenybe

Bejelentette Eugen Teodorovici pénzügyminiszter, hogy készen áll indulni a Szociáldemokrata Párt (PSD) belső megmérettetésén, amelyen kiválasztják az alakulat államfőjelöltjét.

Hírösszefoglaló 2019. június 21., péntek

Lemondott tisztségéről Arad polgármestere, inkább európai parlamenti képviselő lesz

A május 26-ai választásokon nyert európai parlamenti mandátuma miatt lemondott pénteken tisztségéről Gheorghe Falcă, Arad liberális polgármestere.

Hírösszefoglaló 2019. június 21., péntek

Alkoholt fogyasztott az A1-es autópályán halálos balesetet okozó gépkocsivezető

Alkoholt fogyasztott az A1-es autópályán a szembejövő sávra áthajtó és három halálos áldozattal járó balesetet okozó gépkocsivezető, aki elhagyta az esemény helyszínét – közölte a Temes Megyei Rendőr-főkapitányság.

Hírösszefoglaló 2019. június 20., csütörtök

A kérelmek magas száma miatt meghosszabbítják az ügyfélszolgálati programot az útlevélosztályokon

Június 24-étől kezdődően meghosszabbítják a munkaprogramot azoknál a területi útlevélosztályoknál, ahol ezt a benyújtott kérések megnövekedett száma szükségessé teszi, tájékoztat csütörtökön kiadott közleményében a belügyminisztérium.

Hírösszefoglaló 2019. június 20., csütörtök

Közel kilencvenezer értékjegyet hagytak jóvá a háztartási gépek roncsprogramjának második szakaszában

49.118 kérésre 89.193 értékjegyet hagytak jóvá a háztartási gépek roncsprogramjának második szakaszában – közölte csütörtökön a Környezetvédelmi Alap (AFM).

Hírösszefoglaló 2019. június 20., csütörtök

„Belegázol” az észak-erdélyi autópálya a római castrumba – nyomvonal-módosítást kérnek Szilágy megyében

Az észak-erdélyi autópálya nyomvonalának módosítását kéri a Limes Országos Bizottság, azzal érvelve, hogy a jelenlegi tervek szerint a sztráda áthaladna a Szilágy megyei Zutor település területén felfedezett római castrum lelőhelyén.

Hírösszefoglaló 2019. június 20., csütörtök

Életfogytiglannal sújtotta a magyar igazságszolgáltatás a migránsok ausztriai halálát okozó embercsempészeket

Jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön a 71 halálos áldozattal járó 2015-ös embercsempészési ügy négy vádlottját.

Hírösszefoglaló 2019. június 19., szerda

Az autógyártás a román gazdaság húzóereje – a teljes export több mint negyedét fedi le a GDP 14%-át kitevő járműipar

Az autóipar termeli az nemzeti össztermék (GDP) 14%-át és ez teszi ki a román export 26%-át – közölte egy szerdai szakkonferencián Christophe Dridi, a Renault-csoport és a Dacia gyár vezérigazgatója.

Hallgassa online rádióinkat