HIRDETÉS
Hírösszefoglaló 2018. december 17., hétfő

Létrejött a „keleti szövetség” is: együttműködési megállapodást írtak alá négy moldvai megye polgármesterei

Négy moldvai megye képviselői aláírták hétfőn Suceaván a Moldva fejlődik című megállapodást. Az aláírók között van többek között Iaşi, Piatra Neamţ, Botoşani és Suceava polgármestere.

Hírösszefoglaló 2018. december 17., hétfő

Több megyében felfüggesztették az oktatást a havazás miatt

Több megyében felfüggesztették a tanítást a havazás miatt – tájékoztat az oktatási minisztérium.

HIRDETÉS
Hírösszefoglaló 2018. december 17., hétfő

Felolvasták a parlamentben az ellenzéki pártok által benyújtott bizalmatlansági indítvány szövegét

Felolvasták hétfőn a parlament plénumában a kormány megbuktatását célzó, a Nemzeti Liberális Párt (PNL), a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Népi Mozgalom Párt (PMP) által kezdeményezett bizalmatlansági indítványt. 

Hallgassa online rádióinkat
Hírösszefoglaló 2018. december 17., hétfő

A bírák fóruma szerint Liviu Dragnea kijelentései fenyegetést jelentenek az igazságszolgáltatás függetlenségére

A Romániai Bírók Fóruma (FJR) azt kéri a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanácstól (CSM), hogy védje meg az igazságszolgáltatási rendszert Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökének kijelentéseivel szemben.

Hírösszefoglaló 2018. december 17., hétfő

Tizennégy megyében okozott károkat a kedvezőtlen időjárás az elmúlt 24 órában: 4900 katonai tűzoltó áll továbbra is készenlétben

Tizennégy megyében okozott károkat a kedvezőtlen időjárás az elmúlt 24 órában, és tizenegy országúton volt fennakadás a forgalomban a havazás miatt – közölte hétfőn az országos katasztrófavédelmi felügyelőség (IGSU).

HIRDETÉS
Hírösszefoglaló 2018. december 17., hétfő

Demeter Szilárd író a Petőfi Irodalmi Múzeum ideiglenes főigazgatója

Demeter Szilárd írót bízta meg a Petőfi Irodalmi Múzeum ideiglenes főigazgatói tisztségének ellátásával Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztere – közölte a minisztérium hétfőn az MTI-vel.

Hírösszefoglaló 2018. december 17., hétfő

Több mint 5 milliárd lejt költöttek a Romániába látogató külföldi turisták

Több mint 2,211 millió külföldi látogatót szállásoltak el a romániai kereskedelmi szálláshelyeken a 2018-as év első kilenc hónapjában; a külföldi turisták összesen 5,236 milliárd lejt hagytak az országban, ami személyenként átlagban 2367 lejt jelent.

Hírösszefoglaló 2018. december 16., vasárnap

Megálljt parancsoló hó: két napig nem lesz tanítás a Temes megyei iskolákban

A Temes Megyei Katasztrófavédelmi Bizottság jóváhagyta vasárnap Aura Danielescu megyei főtanfelügyelő kérését, hogy a havazás miatt hétfőn és kedden ne legyen tanítás a Temes megyei iskolákban.

HIRDETÉS
Hírösszefoglaló 2018. december 16., vasárnap

Fa dőlt egy közlekedő gépkocsira – több tucat település maradt áram nélkül

Leállt a forgalom vasárnap reggel a DN7-es (E673) országúton, miután egy fa rádőlt egy közlekedő gépkocsira Déva és Arad között – jelentette a rendőrség közlekedési osztálya.

Hírösszefoglaló 2018. december 16., vasárnap

Akadozik a vasúti forgalom az ország nyugati részében a havazás miatt

Az ország nyugati részében több helyen elakadt a vasúti forgalom a havazás miatt – jelentette vasárnap reggel a rendőrség közlekedési osztálya.

Hírösszefoglaló 2018. december 15., szombat

Hét megyében okozott fennakadásokat a havazás – délelőtt lezárták a temesvári repteret

Hét megyében okozott fennakadásokat a havazás – jelentette szombat délelőtt az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség (IGSU).

HIRDETÉS
Hírösszefoglaló 2018. december 14., péntek

Az RMDSZ is helyet kaphat az új kormányban – az ellenzék a bizalmatlansági indítvány megszavazására buzdítja a szövetséget

A Nemzeti Liberális Pártnak (PNL) van kormányprogramja, kidolgozott egy költségvetés-tervezetet 2019-re és tiszteletben tartja az európai értékeket, az RMDSZ-nek tehát már nincs mentsége arra, hogy ne szavazza meg a bizalmatlansági indítványt – véli Florin Cîţu.

Hírösszefoglaló 2018. december 14., péntek

Csökkent a külföldön munkát vállaló orvosok száma: az egészségügyi miniszter szerint egyre többen térnek vissza az országba

Az előző évekhez képest idén kevesebb romániai orvos ment külföldre dolgozni, és egyre többen térnek vissza az országba, a legtöbben Angliából és Franciaországból – mondta egy csütörtök esti televíziós műsorban Sorina Pintea egészségügyi miniszter.

Hírösszefoglaló 2018. december 13., csütörtök

Likvidálták francia kommandósok a strasbourgi terroristát

Agyonlőtték csütörtök este Strasbourg Neudorf negyedében a strasbourgi karácsonyi vásár közelében lövöldöző Chérif Chekattot – jelentették a hírügynökségek rendőrségi forrásokra hivatkozva.
 

Hírösszefoglaló 2018. december 13., csütörtök

Kisgyermeket próbált meg elrabolni egy férfi Marosvásárhelyen – egy járókelő avatkozott közbe

Megpróbálták elrabolni kedd délután az egyik kislányát, egy járókelő segítségével sikerült ezt megakadályozni – állítja egy marosvásárhelyi nő, aki feljelentést tett a rendőrségen.

HIRDETÉS
Hírösszefoglaló 2018. december 13., csütörtök

Jól teljesít a román gazdaság – Viorica Dăncilă kormányfő szerint fenntartható a növekedés

A román gazdaság továbbra is jól teljesít, ezt egyértelműen bizonyítják a román és az európai statisztikai intézet (INS és Eurostat) adatai – jelentette ki a csütörtöki kormányülés elején Viorica Dăncilă miniszterelnök.