Krónika Online
2017. március 29., szerda; Ma Auguszta napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal

Új tanügyi törvényt ígérnek év végére

Kőrössy Andrea | 2017.02.16. [14:14] | Utolsó módosítás: 2017.02.16. [15:35]

A kormányprogramnak megfelelően 2017 végéig új tanügyi törvényt állítanak össze a jelenleg hatályban lévő, 2011-ben elfogadott jogszabály helyett – jelentette be szerdán Pavel Năstase oktatási miniszter.

Pavel Nãstase443_bPavel Năstase

„A téma kapcsán az egyetemi rektorok tanácsával és más felsőoktatási szervezetekkel is tárgyalunk, valamint a parlamentben működő oktatási szakbizottságokkal is egyeztetünk, amelyek elkészíthetik a törvényt” – magyarázta a tárcavezető.

Pavel Năstase ugyanakkor arra is kitért, hogy a közeljövőben országos szinten 2500 iskola-, óvoda-, illetve napköziépületet fognak felhúzni, ezekből idén 500 ingatlan építéséhez fognak hozzá, további konkrétumokat azonban nem említett a nagyszabású projekttel kapcsolatban. A tanügyminiszter szerint a tervnek megfelelően haladnak az ötödik osztályosoknak szánt új tankönyvek kidolgozásával is.

Problémaként említette viszont az egyre aggasztóbb méreteket öltő iskolaelhagyást, a jelenséget szerinte alaposan meg kell vizsgálni, és átfogó megoldásokat kell javasolni. Az oktatási miniszter arról is beszélt: uniós forrásokból továbbképzőket tartanának a pedagógusok számára, hiszen „hiába vannak új tankönyveink, ha a tanáraink nem értenek az új technológiákhoz”.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
1.
egy itteni
2017.02.16., csütörtök [18:28]
De jó! Új iskolaépületek :D S a gyereket is a tanügyminiszter csinálja majd? Mondjuk, mire odakerülünk, hogy új tanügyi törvény, arra már úgyis más lesz. Legalább három.
Hozzászólások1