HIRDETÉS
Kőrössy Andrea , Molnár Rajmond 2018. március 21., szerda

Hadat üzent Arafat a dohányzásnak: eltávolították az újfajta cigaretta reklámjait

Az elektromos és az újfajta dohányzóeszközöket is ugyanolyan veszélyesnek tartja Raed Arafat, mint a hagyományos cigarettát, az államtitkár emiatt az ezeket népszerűsítő reklámok teljes betiltását kéri.

Kőrössy Andrea 2018. március 20., kedd

Eltérően vélekednek az RMDSZ szenátorai és képviselői a szigorúan védett területek közművesítéséről

Elfogadhatatlannak és indokolatlannak tartja az RMDSZ képviselőházi frakciója azt a törvénymódosító tervezetet, amelyet egy hónappal ezelőtt a szövetség szenátorai egyhangúlag szavaztak meg, és határozottan indokoltnak találtak.

Kőrössy Andrea 2018. március 20., kedd

Elkezdődött a tiltakozás – nem hisznek a beígért 3–4000 eurós fizetésben az egészségügyi alkalmazottak

Teljesen felborította az egészségügyi bérezési struktúrát a kormány által március elsejétől bevezetett fizetésemelés, illetve a pótlékokra vonatkozó módosítás a szakemberek szerint. A Sanitas kedden elindította tiltakozássorozatát.

Kőrössy Andrea 2018. március 19., hétfő

A munkaügyi miniszter szerint törvénytelen volt a nyolcadikos képességfelmérő próbavizsga bojkottálása

Törvénytelennek tartja Lia Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszter, hogy a pedagógusok március elején bojkottálták a nyolcadikos képességfelmérő próbavizsgát.

Kőrössy Andrea 2018. március 15., csütörtök

Hajthatatlan az egészségügyi miniszter a kért pótlékok ügyében

Hajthatatlannak tűnik Sorina Pintea egészségügyi miniszter, aki csütörtökön, az Egészségügyi Szolidaritás szakszervezet képviselőivel tartott megbeszélés után ismételten leszögezte: nem módosítják a pótlékokra vonatkozó új rendelkezést.

HIRDETÉS
Kőrössy Andrea 2018. március 14., szerda

Bővül a fehér köpenyes sztrájkolók köre: Hippokratész „követői” is elégedetlenek a bértörvénnyel

A Hippokratész egészségügyi szakszervezet is általános sztrájk kirobbantását fontolgatja: a tömörülésnek ugyanazok a kifogásai, amiért a Sanitas jövő héten tiltakozássorozatba kezd.

Kőrössy Andrea 2018. március 13., kedd

Újabb bírság a B1 Tv-nek Radu Banciu műsorvezető magyarellenessége miatt

Harmincezer lejre bírságolta kedden az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) a B1 Tv-t a Lumea lui Banciu (Banciu világa) című műsor szeptember 19-ei adásában elhangzott magyarellenes kijelentések miatt – írja a News.ro hírügynökség.

Kőrössy Andrea 2018. március 13., kedd

Életműdíjjal tüntetik ki Szabó Istvánt és Mészáros Mártát a kolozsvári TIFF-en

Életműdíjjal tüntetik ki az idei kolozsvári Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon (TIFF) Szabó Istvánt és Mészáros Mártát, a két rendező mellett pedig további neves, jelentős életművel rendelkező magyarországi filmes alkotók érkeznek a szemle 17. kiadására.

HIRDETÉS
Kőrössy Andrea 2018. március 13., kedd

Magyar diákokat is megszólít a TIFF oktatási programja

Magyar szinkronos filmet is vetítenek a kolozsvári Győzelem moziban a március 26-án kezdődő EducaTIFF-en, amelyet az Iskola másként program apropóján szerveznek meg.

Kőrössy Andrea 2018. március 13., kedd

Ingyen vonatozhatnak az EU-ban a fiatalok

Ingyenes vonatbérletet ad az Európai Unió a fiataloknak, akik egy hónapon keresztül 30 európai országba látogathatnak el a kedvezmény révén.

Kőrössy Andrea 2018. március 12., hétfő

Mindenki elégedetlen: tüntetni fognak az egészségügyben

Elfogadhatatlannak tartják az egységes bértörvény egyes előírásait az egészségügyi alkalmazottak, akik jövő héttől nagyszabású tüntetéssorozatba kezdenek, ami akár általános sztrájkhoz is vezethet.

HIRDETÉS
Kőrössy Andrea 2018. március 11., vasárnap

Sanitas: csak papíron létezik az egészségügyi miniszter által beígért óriási béremelés

Általános sztrájk kirobbantását sem tartják kizártnak a Sanitas szakszervezet vezetői, akik az egységes közalkalmazotti bértörvény okozta béregyenlőtlenségek miatt elégedetlenek.

Kőrössy Andrea 2018. március 08., csütörtök

Horváth Anna közölte a bírósággal, hogy nem vállalna közmunkát

Március 22-ére tűzte ki az ítélethirdetést a bírónő Horváth Anna, Kolozsvár volt alpolgármestere perében. Az RMDSZ-es politikus csütörtökön leszögezte: nem vállalna közmunkát.

Kőrössy Andrea 2018. március 07., szerda

Immunglobulinhiány: érkezik a nemzetközi segítség

Többtucatnyi ország reagált annak nyomán, hogy Románia az EU és a NATO segélykérő mechanizmusát is igénybe vette, hogy javaslatokat kapjon az immunbetegségekben szenvedő páciensek számára elengedhetetlen készítmény akkut hiánya okozta problémára.

Kőrössy Andrea 2018. március 07., szerda

Beszüntették a laboratóriumi munkát a béremeléssel elégedetlen biológusok és vegyészek

Nem minden egészségügyi alkalmazott jár jól a március elsejétől végrehajtott fizetésemelés nyomán: a biológusok és a vegyészek szerdán spontán munkabeszüntetéssel tiltakoztak az őket méltánytalan helyzetbe hozó bértörvény miatt.

HIRDETÉS
Kőrössy Andrea 2018. március 06., kedd

„A nők is el tudják végezni ugyanazt a feladatot” – Három kiemelt projekttel foglalkozik az RMDSZ nőszervezete

Kiállításokon mutatja be az RMDSZ nőszervezete, hogy hölgyek nélkül mennyivel szegényebb lenne az ország, a képviselet ugyanakkor új honlappal támogatja az erőszak áldozatait, továbbá folytatja a nők politikai szerepvállalásának segítését.