HIRDETÉS
Kőrössy Andrea 2018. május 17., csütörtök

Magyarul tanítják a hivatali nyelvet: új közigazgatási képzést indít Kolozsváron a BBTE

Közigazgatás szakot indít a BBTE Kolozsváron, ahol eddig nem létezett ilyen irányú magyar nyelvű képzés. A politikai jogérvényesítés sikeréhez is hozzájáruló szakra júliusban tartanak felvételit alapképzésen és mesterin.

Bíró Blanka , Kőrössy Andrea 2018. május 16., szerda

Megfizethetetlen az innovatív orvoslás: az újonnan kifejlesztett készítmények közel fele el sem jut Romániába

Elkeserítő helyzetben vannak azok a romániai páciensek, akiknek újonnan kifejlesztett gyógyszerekre, illetve kezelésre lenne szükségük: a pénzhiány és a bürokrácia miatt Romániába csak többéves késéssel jutnak el ezek az orvosságok.

Bíró Blanka , Kőrössy Andrea 2018. május 16., szerda

Elvileg feloldották a béranomáliát – Vasilescu szerint a kórházigazgatók hibája miatt kellett törvényt módosítani

Módosította szerdai ülésén a kormány a közalkalmazotti bértörvényt, így elvileg kárpótolják azokat az egészségügyi alkalmazottakat, akiknek márciusban csökkent a bérük. A munkaügyi miniszter ennek ellenére még mindig nem ismeri el, hogy hibáztak.

Kőrössy Andrea 2018. május 15., kedd

„Megfiatalodik” Kolozsvár: új ifjúsági teret és tanulmányi parkot hoznak létre a kincses városban

Ifjúsági központot hoz létre a belvárosban a kolozsvári önkormányzat, amely egy tanulmányi park kialakításához is hozzájárult a májusi soros tanácsülésen. Kedden  mutatta be ugyanakkor a városháza pályázatát megnyerő spanyol cég, hogyan alakítanák át a Szamos-partot.

Kőrössy Andrea 2018. május 14., hétfő

Pápalátogatás: Potyó Ferenc szerint félreértés történhetett – Liviu Dragnea a kormányfő igazát erősíti

Félreértésre gyanakszik a gyulafehérvári érsekség általános helynöke, aki nem tartja valószínűnek, hogy 2019-ben Ferenc pápa Romániába látogat. A kétkedő reakciók ellenére a miniszterelnök és Liviu Dragnea is kitart amellett, hogy jövő évben igenis vendégül láthatják a szentatyát.

HIRDETÉS
Kőrössy Andrea 2018. május 13., vasárnap

Ősszel kezdődik Félixfürdő és Püspökfürdő uniós pénzből történő korszerűsítése

Ősszel elkezdik a Nagyvárad melletti Váradszentmárton nagyközséghez tartozó Félixfürdő és Püspökfürdő korszerűsítését, miután a finanszírozási szerződéseket már aláírták, és a versenytárgyalás lebonyolítását is előkészítették.

Kőrössy Andrea 2018. május 12., szombat

Feltételezett érdekek Horváth Anna volt kolozsvári alpolgármester perében

Egyértelmű összefüggés van aközött a kolozsvári táblabíróság alapfokú ítélete szerint, hogy Horváth Anna volt alpolgármester kampánytámogatást kért Fodor Zsolt üzletembertől és hogy ezzel egy időben közbenjárást ígért a vállalkozónak. Az RMDSZ-es politikus büntetőperének fellebviteli szakasza júniu

Kőrössy Andrea , Molnár Rajmond 2018. május 12., szombat

Három hete akadozva működik az elektronikus egészségügyi rendszer

Immár az Országos Egészségbiztosítási Pénztár is elismerte, hogy három hete akadozva működik az elektronikus rendszer, de az intézmény továbbra sem ad magyarázatot a meghibásodás okára, mindössze a helyzet megoldását ígérgeti.

HIRDETÉS
Kőrössy Andrea 2018. május 09., szerda

„Megmenekült” a váradi sürgősségi: visszavonják kollektív felmondásukat az orvosok

Megállapodásra jutottak a nagyváradi megyei kórház vezetőségével, ezért mégsem mondanak fel a sürgősségi osztályon és a rohammentő-szolgálatnál (SMURD) dolgozó orvosok és asszisztensek, az ügyben azonban folytatódik az éles politikai vita.

Kőrössy Andrea 2018. május 08., kedd

Visszautazunk az időben – performanszvetítések és új helyszínek a kolozsvári TIFF-en

Bő két hét múlva kezdődik Kolozsvár, illetve Erdély legnagyobb filmes rendezvénysorozata: a TIFF nemzetközi szemle 17. kiadása új helyszínekkel, különleges vetítésekkel és időutazással jelentkezik.

Bíró Blanka , Kőrössy Andrea , Molnár Rajmond 2018. május 07., hétfő

Sürgősségi ellátásra szorul az egészségügy – számos városban tiltakoztak a kórházak alkalmazottai

Országszerte több ezer alkalmazott csatlakozott hétfőn a figyelmeztető egészségügyi sztrájkhoz. A legtöbb erdélyi városban a kétórás akció alatt csak a sürgősségi eseteket látták el, olyan kórház is volt azonban, ahol csak karszalaggal jelezték elégedetlenségüket.

HIRDETÉS
Kőrössy Andrea 2018. május 06., vasárnap

Hétfőn figyelmeztető sztrájk az egészségügyben – Nagyváradon a mentőautón írták meg a felmondást

Miközben hétfőn a Sanitas figyelmeztető sztrájkot, az Egészségügyi szolidaritás pedig támogató tiltakozást tart, Nagyváradon kis híján a sürgősségi ellátás lebénulásához vezetett az egészségügyi bérmizéria.

Kőrössy Andrea 2018. május 06., vasárnap

A szaktárca is vizsgálja, miért úszik szemétben Arad és környéke

A környezetvédelmi minisztérium ellenőrző testülete és a Környezetvédelmi Őrség is Aradon vizsgálódik a hétfői nap folyamán annak nyomán, hogy a hulladékszállítással megbízott vállalat, a Retim az elmúlt hetekben nem végezte megfelelően munkáját.

Kőrössy Andrea 2018. május 05., szombat

Minisztériumi segítséggel indítják be Temesváron a vízi tömegközlekedést

Segítséget ígért a közlekedésügyi miniszter Temesvárnak a Béga-csatornán tervezett vízi tömegközlekedés beindítása ügyében, amely azért is sürgős, mert ha az elképzelés nem valósul meg határidőre, a megyeszékhelynek jelentős összeget kell visszafizetnie az EU-nak.

Kőrössy Andrea 2018. május 05., szombat

Elismerték a töretlen munkát: Áder János által adományozott kitüntetéseket adtak át Kolozsváron

Egyházi, politikai, kulturális és ifjúsági projekteket felválló, a közösségért és az intézményrendszerek kiépítéséért sokat tevékenykedő erdélyieknek adtak át magyar állami kitüntetéseket Kolozsváron.

HIRDETÉS
Kőrössy Andrea 2018. május 03., csütörtök

Dăncilă kedden beszéli ki a problémákat a Sanitas sztrájkra készülő képviselőivel

Kedden, május 8-án találkozik Viorica Dăncilă miniszterelnök az egészségügyi szakszervezetekkel, hogy az utóbbiak által megfogalmazott problémákról tárgyaljanak – jelentette be a kormányfő a kabinet csütörtöki ülése elején a News.ro hírügynökség szerint.