HIRDETÉS
Kőrössy Andrea 2017. augusztus 23., szerda

Béremelések: átverésre figyelmeztetnek a tanügyben dolgozók

A Szabad Tanügyi Szakszervezetek Szövetségének vezetői a kormányhivatalban tartott találkozón arra hívták fel Mihai Tudose miniszterelnök figyelmét, hogy a kabinet által beharangozott tanügyi béremelések az ígéretekhez képest kisebb mértékűek lesznek.

Kőrössy Andrea 2017. augusztus 22., kedd

Tüntettek a fogyatékkal élők – 2000 munkahely szűnhet meg egy kormányrendelet miatt

Ellehetetleníti a kormány döntése a fogyatékkal élők alkalmazását az érintettek és a civil szervezetek szerint. A munkaügyi minisztérium ennek ellenkezőjét állítja.

HIRDETÉS
Kőrössy Andrea 2017. július 20., csütörtök

Románia lakosságának a fele nem fér hozzá a csatornázási rendszerhez

Az ország lakosságának kevesebb mint a fele, 49 százaléka fér hozzá a csatornázási rendszerhez, azaz csak mintegy 9,7 millió személy otthona van rácsatlakozva a szennyvízelvezető hálózatra – derült ki az Országos Statisztikai Intézet (INS) felméréséből.

Kőrössy Andrea 2017. július 19., szerda

Jobban teljesítettek az idei versenyvizsgán a pedagógusok

A pedagógusoknak kevesebb mint fele, 45 százalékuk szerzett 7-es vagy annál nagyobb jegyet a múlt héten tartott tanári és tanítói versenyvizsgán, ez 1,3 százalékkal jobb arány a tavalyinál – közölte az oktatási minisztérium.

Bíró Blanka , Kőrössy Andrea , Széchely István 2017. július 19., szerda

Hadat üzent a kormány a kanyarónak, de az orvosok szerint nagy a káosz

Kovászna megyében most ütötte fel a fejét, Székelyudvarhelyen azonban már visszaszorulóban van a kanyarójárvány. Az egészségügyi és a belügyminisztérium immunizálási kampányt indított, de a Krónikának nyilatkozó szakemberek szerint „káosz uralkodik”. 

HIRDETÉS
Kőrössy Andrea 2017. július 17., hétfő

Lánykérés is volt a bonchidai Electric Castle fesztiválon

Az időjárás és a szervezők is kitettek magukért a Kolozsvárhoz közeli Bonchidán a hétvégén ötödik alkalommal megszervezett Electric Castle elektronikus zenei fesztiválon, amelyen a látogatószám a laikus résztvevő számára is minimum rekordgyanús.

Kőrössy Andrea 2017. július 14., péntek

A reál szakok a nyerők: több mint százezer diákot osztottak szét a középiskolákban

Az erdélyi és partiumi megyékben 9,5-nél nagyobb osztályzattal lehetett csak bejutni a nagynevű, magyar tannyelvű gimnáziumok reálprofilú osztályaiba, amelyekben jellemzően nagyobbak a kilencedikes felvételi jegyek, mint a humán szakon.

Kiss Előd-Gergely , Kőrössy Andrea 2017. július 13., csütörtök

Kipufogógáz nélkül: 30 elektromos buszt vásárol a kolozsvári önkormányzat

Kolozsvár lehet az első település az országban, ahol elektromos buszok közlekednek menetrendszerű járatként: a városháza tájékoztatása szerint kilenc hónapon belül 11 korszerű jármű érkezik.

HIRDETÉS
Kőrössy Andrea , Bíró Blanka 2017. július 13., csütörtök

Sokan lennének tanítók: 28 ezren vettek részt a pedagógusi versenyvizsgán

Az óvónői és a tanítói állásokért folyt a legnagyobb versengés a szerdán lezajlott pedagógusi versenyvizsgán. Kiss Imre háromszéki főtanfelügyelő a Krónikának elmondta: a probléma az, hogy évente jóval többen végeznek, mint ahány állás felszabadul.

Kőrössy Andrea 2017. július 10., hétfő

Nem hirdette ki Johannis a duális képzésre vonatkozó törvényt

Visszaküldte a parlamentnek újraelemzésre a duális szakképzést szabályozó törvénymódosító javaslatot Klaus Johannis államfő, aki szerint a Romániában újnak számító képzési formának „számos negatív hatása” lehet az oktatási folyamat minőségére nézve.

Bíró Blanka , Kőrössy Andrea 2017. július 06., csütörtök

Az iskolai sportpályák nyári megnyitását szorgalmazzák

Miközben Kolozsváron immár gyakorlatba ültetik, hogy az iskoláknak vakációban is nyitva kell tartaniuk a sportpályákat, Kovászna megyében a tanfelügyelőség továbbra is csak javasolni tudja a gyermekbarát intézkedést a tanintézeteknek.

HIRDETÉS
Kőrössy Andrea , Molnár Rajmond 2017. július 05., szerda

Az üzleti és a jogi szak a legnépszerűbb az egyetemisták körében

Az üzleti, a közigazgatási és a jogi szakokon végzett a legtöbb egyetemista 2016-ban az ország állami és magánkézben levő felsőoktatási intézményeiben – derült ki az Országos Statisztikai Intézet (INS) legfrissebb adataiból.

Kőrössy Andrea , Simon Virág 2017. július 02., vasárnap

Szilágyi: az RMDSZ miatt csorbult a magyar képviselet Vásárhelyen

Az RMDSZ-es tanácsosokon múlt, hogy Marosvásárhelynek nem lett két magyar alpolgármestere, a szövetség politikusai ugyanis a másik magyar jelölt he­lyett a PSD által nevesített személyt támogatták – állítja Szilágyi Zsolt EMNP-elnök.

Kőrössy Andrea 2017. június 20., kedd

„Fellélegezhet” a forgalom Kolozsvár Főterén

Hamarosan befejeződik Kolozsvár Főterének felújítása, a napokban ugyanis nekiláttak az északi oldal átalakításának, ahol külön sávot fognak kapni a tömegközlekedési járművek.

Kőrössy Andrea 2017. június 18., vasárnap

Járványügyi ellenőrzés Brassóban – már 18 fiatalt kezelnek agyhártyagyulladással

Mintegy 200 személyt vizsgáltak meg az elmúlt napokban Brassóban: az érintettek kapcsolatba kerülhettek azzal a 17 éves fiatallal, aki csütörtökön agyhártyagyulladás miatt halt meg.

HIRDETÉS
Kőrössy Andrea 2017. június 14., szerda

Törvénnyel tiltotta be az állatok cirkuszi szerepeltetését a parlament

Tilossá vált a cirkuszokban és a hasonló előadások során az állatok használata, miután a vonatkozó törvénytervezetet keddi ülésén elfogadta a képviselőház, amely az ügyben a döntéshozó kamara volt.