HIRDETÉS
Kőrössy Andrea 2017. június 20., kedd

„Fellélegezhet” a forgalom Kolozsvár Főterén

Hamarosan befejeződik Kolozsvár Főterének felújítása, a napokban ugyanis nekiláttak az északi oldal átalakításának, ahol külön sávot fognak kapni a tömegközlekedési járművek.

Kőrössy Andrea 2017. június 18., vasárnap

Járványügyi ellenőrzés Brassóban – már 18 fiatalt kezelnek agyhártyagyulladással

Mintegy 200 személyt vizsgáltak meg az elmúlt napokban Brassóban: az érintettek kapcsolatba kerülhettek azzal a 17 éves fiatallal, aki csütörtökön agyhártyagyulladás miatt halt meg.

HIRDETÉS
Kőrössy Andrea 2017. június 14., szerda

Törvénnyel tiltotta be az állatok cirkuszi szerepeltetését a parlament

Tilossá vált a cirkuszokban és a hasonló előadások során az állatok használata, miután a vonatkozó törvénytervezetet keddi ülésén elfogadta a képviselőház, amely az ügyben a döntéshozó kamara volt.

Kőrössy Andrea 2017. június 13., kedd

Európa innovatív fővárosa lenne Kolozsvár

Megpályázza Kolozsvár az Innováció Európai Fővárosa címet, amelyet a kincses város a következő tíz évben szerezhet meg – jelentette be kedden Emil Boc polgármester az Európai Bizottság Open Innovation 2.0 elnevezésű konferenciájának megnyitóján.

Kőrössy Andrea 2017. június 07., szerda

Hétmillióan „tartják el” az egészségügyi rendszert

Mélyrepülésben van a romániai egészségügyi rendszer, az Economica.net gazdasági hírportál számításai szerint ugyanis tavalyhoz képest drasztikusan csökkent azoknak az egészségbiztosítással rendelkező polgároknak a száma, akik ténylegesen fizetnek.

HIRDETÉS
Kőrössy Andrea 2017. június 06., kedd

Legfőbb ügyészség: prioritás a természet óvása

Prioritásként tekint a legfőbb ügyészség a környezetvédelmi, erdészeti, valamint a természeti és kulturális örökség ellen elkövetett bűncselekmények visszaszorítására.

Kőrössy Andrea 2017. június 03., szombat

Megkezdődött a 16. TIFF: a gyenge szívű és az erős gyomrú nézőkre is gondoltak

Nem is lenne igazi TIFF-megnyitó, ha a fesztivál szervezői nem jelentenék be: jegyeladás szempontjából rekordot döntött a kolozsvári seregszemle. A június 11-éig tartó filmfesztivál kiadós, néhol fárasztó, de mindenképpen élményekkel teli utazást kínál.

Kőrössy Andrea 2017. június 01., csütörtök

TIFF: tíz napig filmes központ lesz Kolozsvár

„Nehéz” napok elé néznek Kolozsváron a filmkedvelők: pénteken kezdődik a 16. TIFF, amelynek során 225 rövid- és nagyjátékfilm közül választhatnak a fesztiválozók. A kincses város ugyanakkor új művészeti térrel bővül.

HIRDETÉS
Kőrössy Andrea 2017. május 28., vasárnap

Megérdemli a tízest a TESZT

Intimitás, hangokkal való kommunikáció és szavak nélküliség – vasárnap este zárul a tizedik Temesvári Eurórégiós Színházi Találkozó, a TESZT.

Kőrössy Andrea 2017. május 25., csütörtök

Testi és lelki lemeztelenítés a TESZT-en

A testi és lelki kitárulkozásról szólt a Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozó negyedik napja, amelyen újabb meglepetéssel szolgáltak a szervezők.

Kőrössy Andrea 2017. május 22., hétfő

A jövőbe tekintés TESZT-je

A kettősségek fesztiváljának tűnik a tizedik születésnapját ünneplő Temesvári Eurórégiós Színházi Találkozó (TESZT), amely vasárnap este az EXIT című koprodukcióval kezdődött.

HIRDETÉS
Kőrössy Andrea 2017. május 18., csütörtök

„Észhez kell térni” – Bizottságokkal enyhítenék a védőoltásválságot

Két új testületet is létrehoz a kormány az oltóanyagkrízis megfékezése érdekében. Sorin Grindeanu szerint az, hogy a kanyaró miatt immár 26 gyermek halt meg, „észhez kell térítsen mindannyiunkat”.

Kőrössy Andrea 2017. május 02., kedd

Kilencéves lány a romániai kanyarójárvány 24. áldozata

Huszonnégyre emelkedett a kanyarófertőzésbe belehalt személyek száma: szombaton Temesváron egy kilenc éves kislány huny el.

Kőrössy Andrea 2017. április 26., szerda

A gyógyszergondok végleges megoldását ígéri Grindeanu

A Cioloş-kormányt bírálta, és a gyógyszerkrízis végleges megoldását ígérte Sorin Grindeanu miniszterelnök kedden Bukarestben a hazai gyógyszergyártók által szervezett nemzetközi egészségügyi konferencián. 

Kőrössy Andrea 2017. április 24., hétfő

A gyógyszerárakról tárgyalnak a gyártók

A kormány által mesterségesen alacsonyan tartott gyógyszerárakról, illetve a jelenség következményeiről tárgyalnak elsősorban a kedden harmadik alkalommal sorra kerülő egészségügyi konferencián Bukarestben. 

HIRDETÉS
Kőrössy Andrea 2017. április 22., szombat

Közeleg a „gyógyszerdiéta”?

Elsősorban a romániai páciensek láthatják kárát annak, hogy a parlament zöld jelzést adott a párhuzamos gyógyszerexportnak, vagyis a patikák immár nagybani kereskedelmet is folytathatnak.