Tűz az Azomureş vegyipari kombinátban, de nem kellett evakuálni a környéket

Krónika 2017. június 25., 11:32 utolsó módosítás: 2017. június 25., 12:44

Tűz ütött ki vasárnap a marosvásárhelyi Azomureş vegyipari kombinátban egy hidrogénszállító vezeték szigetelésénél az Ammónia III részlegen. A hatóságokat azonnal riasztották, azonban az üzem tűzoltócsapata és a katasztrófavédelmisek hatékony közbelépése miatt nem kellett kiüríteni a környéket.

A hatóságok a benzinkutakat is zárva tartották a kombinát környékén a veszély elhárításáig Fotó: Boda L. Gergely

Dorin Oltean, a Horea katasztrófavédelmi felügyelőség vezetője közölte, egy hidrogénszállító vezeték repedt meg, a szigetelése kigyulladt, a tűz körülbelül 20 méteres magasságban ütött ki, de elzárták a vezetéket és a tüzet kioltották. A katasztrófavédelmi csoport és a kombinát alkalmazottai vettek részt az oltásban, csökkentették a vezetékben a nyomást, így sikerült elhárítani a nagyobb bajt.

„Előzőleg megtiltottuk a Promenada Mall kinyitását és a környéken található benzinkutak is zárva maradtak. Az E60-as európai út forgalmát is le akartuk állítani, de már nem szükséges, megoldódott a probléma. Most azt vizsgáljuk az Azomureş munkatársaival, hogy mi okozta a tüzet. Nem ürítettük ki a környéket, mert nem volt rá szükség, elmúlt a veszély. A Mall és a benzinkutak is működnek" – nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek a katasztrófavédelmi felügyelőség vezetője.

Oltean szerint körülbelül négy méteres hosszúságban égett a vezeték szigetelőrétege, a tűzoltók poroltós autókkal érkeztek a helyszínre.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat