Tüntetést szervez az autópályáért a Néppárt

Krónika 2017. július 14., 13:30

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) szeptember 9-től tiltakozást szervez az erdélyi autópályáért - jelentette be pénteken Csomortányi István, az EMNP Bihar megyei szervezetének elnöke.

Fotó: Boda L. Gergely

„Tiltakozunk, mert az észak-erdélyi autópálya munkálatait ismét felfüggesztették, most azért, mert áthalad egy Natura 2000-es területen Almásfegyvernek (Fegernic) közelében” - nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek az EMNP politikusa.

Elmondta, az ügynek az ad aktualitást, hogy a magyar fél éppen ezen a héten jelentette be, hogy elkezdték a Berettyóújfalut a határral összekötő autópálya építését.

„Tehát a pálya 2020-ban gyakorlatilag itt lesz Nagyvárad bejáratánál” - tette hozzá. Csomortányi szerint a felelősség az RMDSZ-t terheli, mert az almásfegyverneki tájék 2009-ben lett Natura 2000-es védett terület, amíg a környezetvédelmi tárcát Borbély László vezette.

Az EMNP egy kerékpártúrával akar tiltakozni a pályaépítés szüneteltetése ellen. „Elégedetlenek vagyunk azzal, ahogyan a bukaresti kormányok kezelték az erdélyi beruházások ügyét” - jelentette ki Csomortányi.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat