HIRDETÉS

Robu: százezerrel többen élnek Temesváron, mint papíron

Krónika 2017. július 28., 19:48 utolsó módosítás: 2017. július 29., 12:00
HIRDETÉS

Temesváron legalább százezer emberrel több él, mint a hivatalos lélekszám - nyilatkozta pénteki sajtóértekezletén Nicolae Robu. A polgármester a multinacionális cégek vezetőitől is ilyen információkat kapott.

„Meggyőződésem, hogy a városnak sokkal több lakója van, mint amennyit a hivatalos statisztikák mondanak. Az utolsó népszámláláskor Temesvárnak 320.000 lakosa volt, de biztos vagyok benne, hogy még legalább 100.000 ember él a városban.

Mostanában sem az egyetemistáknak, sem pedig azoknak, akik tanulmányaik befejezése után a városban maradnak, nem sürgős személyit, vagy ideiglenes tartózkodási engedélyt váltani”

- mondta a polgármester. Robu szerint a város területén megtelepedett multinacionális cégek vezetőitől is olyan információkat kapott, hogy az utóbbi időben Temes megyéből senki nem jelentkezett munkára, márpedig akik más megyéből idejönnek, azok „mind Temesvár polgáraivá válnak”.

HIRDETÉS

A polgármester azt mondja: a városi infrastruktúrát a megnövekedett lakosság igényei szerint kell alakítani, ezért sokkal több alul- és felüljáróra lenne szükség.

Kétszer annyian váltanának otthont belföldön, mint ahányan kivándorolnának
Megfordult Romániában a kivándorlási, illetve a belső migrációs szándék aránya: most már több mint kétszer annyian inkább belföldön keresnének jobb megélhetést, mint külföldön, a legvonzóbb városok pedig Kolozsvár, Bukarest és Temesvár.

„Az autópark az utóbbi ötven esztendőben az ezerszeresére bővült, de az infrastruktúra nem tartotta a lépést ezzel. (...) Ha ezt nem ismerjük fel, fékezni fogjuk a város fejlődését” - szögezte le Robu.

Egy, a Vikágbank szakemberei által készített felmérés szerint a romániai belső migrációs szándék tekintetében Temesvár a harmadik helyen áll, az élvonalas Kolozsvár és az azt követő Bukarest után.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS