Ötre nőtt a besztercei vonatbaleset halálos áldozatainak száma

Hírösszefoglaló 2017. június 02., 14:32 utolsó módosítás: 2017. június 02., 14:33

A súlyosan megsérült utas is életét vesztette a besztercei balesetben, mely során egy személygépkocsi és egy vonat ütközött csütörtökről péntekre virradó éjszaka.

Fotó: Bistrițeanul.ro

Négyen – egy 14, egy 18 éves lány, 19 éves bátyjuk és 20 éves unokatestvérük a baleset helyszínén, egy 12 éves lány pedig a marosvásárhelyi sürgősségi kórházban hunyt el – írja az Agerpres.

A személygépkocsit a 18 éves lány vezette, aki egy hónappal ezelőtt szerzett autóvezetői jogosítványt és jövő héten töltötte volna be 19. életévét. A baleset a besenyői vasúti kereszteződésnél történt, ahol a jelek szerint a lány figyelmen kívül hagyta a stoptáblát és a Szent András-keresztet, ráhajtott a sínekre, ahol a Beszterce és Bánffytanya között közlekedő vonattal ütközött. A vonat 150–200 métert sodorta maga előtt az autót, amelyben a négy testvér és unokatestvérük ült.

Négyen a helyszínen életüket vesztették, a 12 éves lányt a SMURD helikoptere szállította a marosvásárhelyi sürgősségi kórházba, de nem tudták megmenteni életét.

A vasúti közlekedés két órán keresztül megbénult az érintett szakaszon, a vonatok 40 és 100 perc közötti késéssel közlekedtek a balesetet követően.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat