Krónika Online
2017. március 29., szerda; Ma Auguszta napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal

Nyilvános konzultáció az RMDSZ alapszabályának és programjának módosításáról

Krónika | 2017.02.16. [17:13] | Utolsó módosítás: 2017.02.16. [17:17]

Május 13-án tartja kongresszusát az RMDSZ, amely egy hónapon át tartó nyilvános konzultációt kezdeményez alapszabályának és programjának módosítására – jelentette be csütörtökön, a Szövetségi Állandó Tanács ülését követően Porcsalmi Bálint ügyvezető elnök.

porcsbbb54_bPorcsalmi Bálint

A SZÁT döntése értelmében a kongresszusi biztos szerepét is ellátó Porcsalmi Bálint a szövetség hírlevele szerint rámutatott: március 13-ig várják a civil szervezetek, a pedagógusszövetség, a történelmi magyar egyházak, RMDSZ-tagok, de főként a magyar emberek javaslatait, azt kérve tőlük: maguk is alakítsanak azon az úton, amelyen a következő két évben haladnia kell a szövetségnek.

Porcsalmi Bálint szerint az RMDSZ idei kongresszusának a tétje stratégiai irányt mutatni a következő két esztendőre, valamint számot adni arról, hogy mit sikerült megvalósítani a parlamenti választást követő időszakban. „Erdély. A jövő! című választási programunkban konkrét intézkedéseket javasoltunk Erdély fejlesztésére, olyan cselekvési tervet dolgoztunk ki, amely válaszokat ad az erdélyi magyar közösség elvárásaira, problémáira. Májusban húznunk kell egy vonalat, meg kell vizsgálnunk, hogy mit sikerült elérni a négy évre kitűzött célokból, pontosan kell látnunk, hogy hol állunk" – fogalmazott Porcsalmi Bálint.

A tisztségét január óta betöltő ügyvezető elnök úgy véli: az erdélyi magyar közösség érdekeit csakis akkor lehet eredményesen és hitelesen képviselni, ha a szövetség bátran politizál, ha őszintén beszél azokról a problémákról, amelyekkel szembe kell nézni az elkövetkező években. „Azt mondtuk, 2019-re a legmodernebb politikai szervezete leszünk Romániának, de a régiónak is. A megvalósítás egyik feltétele a hitelesség és az egyenes beszéd" – tette hozzá az ügyvezető elnök.

Az RMDSZ a kongresszus@rmdsz.ro e-mail címre várja március 17-ig az alapszabály- és programmódosító javaslatokat. A szövetség alapszabálya és programja itt és itt érhető el.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
3.
traktorista
2017.02.17., péntek [12:43]
Köszönjük a megható felkérést, de már nem élünk vele. Azt hogy miért nem azt biztosan tudják ott is. Meg ott is.

No de. Azé' remélem Orbán V. csak ír pár sort,ha már igy mellé tett decemberben, azt elolvasom majd. Ja, És a Kövér Laciét is.
2.
Köszönjük udmr!
2017.02.16., csütörtök [21:15]
Ilyen nyilvános konzultációt az elődje (Kovács Péter) is lejátszott, aztán mi változott? Valami új parasztvakítást, kedves udmr! Ennyire fantáziátlanok vagytok? Vagy ennyire feledékenynek a birka-szavazóitokat?
1.
egyenes
2017.02.16., csütörtök [18:51]
Szüntessék meg a politikai pártok állami pénzügyi támogatását. Minden párt éljen meg a tagság pénügyi támogatásából, a tagdijakból. Közpénzből ne politizálgassunk.
Hozzászólások3