HIRDETÉS

Nyilvános konzultáció az RMDSZ alapszabályának és programjának módosításáról

Krónika 2017. február 16., 17:13 utolsó módosítás: 2017. február 16., 17:17

Május 13-án tartja kongresszusát az RMDSZ, amely egy hónapon át tartó nyilvános konzultációt kezdeményez alapszabályának és programjának módosítására – jelentette be csütörtökön, a Szövetségi Állandó Tanács ülését követően Porcsalmi Bálint ügyvezető elnök.

A SZÁT döntése értelmében a kongresszusi biztos szerepét is ellátó Porcsalmi Bálint a szövetség hírlevele szerint rámutatott: március 13-ig várják a civil szervezetek, a pedagógusszövetség, a történelmi magyar egyházak, RMDSZ-tagok, de főként a magyar emberek javaslatait, azt kérve tőlük: maguk is alakítsanak azon az úton, amelyen a következő két évben haladnia kell a szövetségnek.

Porcsalmi Bálint szerint az RMDSZ idei kongresszusának a tétje stratégiai irányt mutatni a következő két esztendőre, valamint számot adni arról, hogy mit sikerült megvalósítani a parlamenti választást követő időszakban. „Erdély. A jövő! című választási programunkban konkrét intézkedéseket javasoltunk Erdély fejlesztésére, olyan cselekvési tervet dolgoztunk ki, amely válaszokat ad az erdélyi magyar közösség elvárásaira, problémáira. Májusban húznunk kell egy vonalat, meg kell vizsgálnunk, hogy mit sikerült elérni a négy évre kitűzött célokból, pontosan kell látnunk, hogy hol állunk\" – fogalmazott Porcsalmi Bálint.

A tisztségét január óta betöltő ügyvezető elnök úgy véli: az erdélyi magyar közösség érdekeit csakis akkor lehet eredményesen és hitelesen képviselni, ha a szövetség bátran politizál, ha őszintén beszél azokról a problémákról, amelyekkel szembe kell nézni az elkövetkező években. „Azt mondtuk, 2019-re a legmodernebb politikai szervezete leszünk Romániának, de a régiónak is. A megvalósítás egyik feltétele a hitelesség és az egyenes beszéd\" – tette hozzá az ügyvezető elnök.

Az RMDSZ a kongresszus@rmdsz.ro e-mail címre várja március 17-ig az alapszabály- és programmódosító javaslatokat. A szövetség alapszabálya és programja itt és itt érhető el.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
3 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS