Megszületett a kormányhatározat: birtokba vehetik a kolozsváriak a Vasutasparkot

Krónika 2017. július 01., 13:32 utolsó módosítás: 2017. július 02., 12:12

Elfogadta a kormány azt a kormányhatározatot, amellyel a Vasutaspark átkerül a kolozsvári önkormányzat tulajdonába – közölte Csoma Botond parlamenti képviselő, az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének elnöke.

Fotó: Alfanews.ro

„Interpellációt és kérdést fogalmaztam meg a parkkal kapcsolatosan a képviselőházban. Minden esetben azt kértem, hogy a kormány ruházza át a park tulajdonjogát Kolozsvár önkormányzatára. A kormányhatározat értelmében a vasutaspark újra a kincses város tulajdona lehet, a kolozsváriak pedig birtokba vehetik a város második legnagyobb zöldövezetét” – idézte a képviselőt szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében az RMDSZ Kolozs megyei szervezete.

A kolozsvári Vasutaspark 5,3 hektár nagyságú zöldövezet, mely eddig a közlekedési minisztérium kezelésébe tartozott. A terület évek óta gondozatlan és elhagyatott.

A mostani kormányhatározat megteremti az önkormányzat számára azt a lehetőséget, hogy felújítsa a nagyközönség számára a parkot.

„Örvendek, hogy végre lehetőség nyílik arra, hogy a kolozsváriak birtokukba vegyék ezt a parkot, egy régi és jogos kérésünk valósul meg ezáltal” – fogalmazott a közleményben Csoma Botond.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat