Krónika Online
2017. március 23., csütörtök; Ma Emőke napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal

Megkezdődött a második iskolai félév, amely június 16-áig tart

Kőrössy Andrea | 2017.02.13. [16:39]

Egyhetes vakáció után megkezdődött hétfőn a 2016/2017-es tanév második féléve, amely június 16-áig tart. 

mora ferenc projektor (BA)-10_b

A második szemeszterben egy szünidő lesz, az egyazon napra, április 16-ára eső katolikus és ortodox húsvét után április 19. és 30. között tartják a tavaszi vakációt, a diákoknak ugyanakkor nem kell iskolába menniük a május elsejei munka ünnepén, a június elsejei gyermeknapon, valamint pünkösd másodnapján, június 5-én. Az oktatási minisztérium naptára alapján márciusban tartják a nyolcadikos, a tizenegyedikes és a tizenkettedikes diákok próbavizsgáját is. A másodikos, a negyedikes és a hatodikos tanulók országos felmérését áprilisban szervezik.

Május 22. és 26. között lehet beiratkozni az érettségi vizsgára, amelynek nyári szessziójára június 6. és 30. között kerül sor. A nyolcadikosok számára június 9-éig tart a második félév, a végzősök országos képességfelmérőjét pedig június 19. és 22. között tartják. Az előző tanévekhez képest újdonság, hogy a nyolcadikos vizsgán elért átlagjegy a középiskolai felvételi jegy 80 százalékát fogja kitenni az eddigi 75 százalék helyett, így az általános iskolában elért átlagosztályzat csak 20 százalékban számít bele a végső jegybe. Mivel ebben a tanévben az Iskola másként elnevezésű programsorozatnak nincs leszögezett időpontja, a tanintézetek a második szemeszterben, a megadott dátumok közül választva is megszervezhetik az alternatív oktatási hetet. A nyári vakáció a nem végző diákok számára június 17-én kezdődik, és szeptember 10-éig tart.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
1.
TANITANAK IS VALAMIT?
2017.02.15., szerda [11:52]
Nem kovetem,de valahogy mindig vakacio van.....ha nem epp mit tanulnak ezek a gyerekek? Nagy resze ugy vegez el 12 osztalyt ,hogy nagyjabol funkcionalis analfabeta,egy kervenyt nem tud kitolteni,viselkedni nem tud etikettet semmi nem tud....max nyomogatni a telefonjat,de pl azt,hogy bemutatkozni az mar 90 % kapacitasat meghaladja....

Van igy ertelme az oskolanak????
Hozzászólások1