Krónika Online
2017. március 26., vasárnap; Ma Emánuel napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal

Kevesen érzékelik a fejlődést Kézdivásárhelyen

Krónika | 2016.03.07. [20:22] | Utolsó módosítás: 2016.03.07. [20:42]

A kézdivásárhelyiek alig 11 százaléka elégedett a városnak az elmúlt öt évben történt fejlődésével – derül ki a Kézdiszékért Egyesület és a Bálványos Intézet által végzett közvélemény-kutatásból, amelynek keretében 722, szavazati joggal rendelkező lakost kérdeztek meg közéleti és közérzeti témákról.

bokort1_bBokor Tibor

A válaszadók szerint a legismertebb helyi politikus Bokor Tibor jelenlegi polgármester (93 százalék), őt követi Tamás Sándor, a megyei önkormányzat elnöke (91) és Johann Taierling, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) országos alelnöke (79).

A megkérdezettek 39 százaléka szerint Tamás Sándor a legellenszenvesebb háromszéki politikus, őt a 31 százalékon álló Bokor Tibor és Fejér László Ödön parlamenti képviselő követi 26 százalékkal. A polgármesteri szék betöltésére a felmérés szerint Johann Taierling a legalkalmasabb – az őt ismerők 37 százaléka gondolja úgy, hogy meg tudna birkózni ezzel a feladattal –, őt Bokor Tibor RMDSZ-es polgármester követi, akit ismerőinek 34,5 százaléka tekintene alkalmasnak a polgármesteri szék betöltésére. Tamás Sándort ismerőinek kevesebb, mint 20 százaléka látná jó polgármesternek.

Mint ismeretes, Bokor Tibor még nem jelentette be, hogy indulna újabb polgármesteri mandátumért a céhes városban, és egyelőre nem nevesítette jelöltjét a néppárt sem.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
1.
Kosa Marta Agnes
2016.03.08., kedd [00:27]
Bizonyara azert nem jelentette be,mert akkor holnap nala is hazkutatast tartanak a maszkosok... Mostanaban,ha valaki politikai palyara adna a fejet ez a beugro....a kedves kedvhozo....a demokraciaban, a tobbsegi elvtarsak reszerol... :)))
Hozzászólások1