HIRDETÉS

Jogerős: reklámzászlónak minősül a partiumi lobogó

Krónika 2017. február 06., 18:50 utolsó módosítás: 2017. február 06., 19:34

Reklámzászlónak tekintette a nagyváradi bíróság jogerős ítéletében a Tőkés László európai parlamenti képviselő irodája erkélyére kitűzött Partium-zászlót – közölte hétfőn Tőkés László sajtóirodája.

Fotó: Mohácsi László Árpád


Az ítélőszék honlapján hjétfőn megjelent döntés értelmében a nagyváradi bíróság elutasította az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnökének fellebbezését, és jóváhagyta az önkormányzatnak alárendelt helyi rendőrség szabálysértési jegyzőkönyvét, amelyben a zászló „megsemmisítésére” szólították fel Tőkés Lászlót, mivel a lobogó kitűzése szerintük kereskedelmi tevékenységnek minősül, reklámhordozó lévén kifüggesztése engedélyköteles, ennek hiányában pedig törvénytelen. Ha a politikus nem tesz eleget a felszólításnak, súlyos pénzbüntetésre számíthat.

A sajtóiroda közleménye szerint, mivel Romániában már nincsenek jogorvoslati lehetőségek, az EP-képviselő az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul a partiumi zászló ügyében. „A partiumi lobogó ellen született ítélet esetében még meg kell várni a törvényszék hivatalos kiértesítőjét és részletes ítéletindoklását, mielőtt döntés születne a további lépésekről” – olvasható a közleményben. 

Tőkés László 2015. december 11-én tűzte ki nagyváradi parlamenti irodája homlokzatára a partiumi zászlót, melyet a Partiumi Autonómiatanács 2015. május 16-ai küldöttgyűlésén fogadták el. Mint ismeretes, tavaly februárban jogerősen pert vesztett a székely zászlót reklámzászlónak tekintő, és emiatt az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanácsra tetemes pénzbírságot kirovó marosvásárhelyi helyi rendőrség. A Maros megyei törvényszék ugyanis kimondta, hogy a székely zászló nem tekinthető reklámzászlónak, kitűzése nem ütközik a reklámtörvénybe.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
17 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS