HIRDETÉS

Fiktív vagonba eladott jegyek – Több százan panaszkodtak a vasúttársaságokra

Krónika 2017. augusztus 27., 15:36 utolsó módosítás: 2017. augusztus 27., 15:37

A nyár folyamán Erdélyben több százan tettek panaszt a fogyasztóvédelmi hatóságnál az állami és a magántulajdonban levő vasúttársaságokra, mivel nem létező vagonokba, illetve helyekre kaptak helyjegyet, és emiatt nem fértek fel a szerelvényre – közölte Claudiu Susanu, az ország középső régiójáért felelős fogyasztóvédelmi felügyelőség vezetője.

Fotó: Veres Nándor

Mint rámutatott: főként a Nagyboldogasszony ünnepe környékén érkezett sok panasz hozzájuk amiatt, mert a vasúti pénztáraknál több helyjegyet adtak el, mint ahány hely volt az illető szerelvényen.

Az is előfordult, hogy egy egész vagon hiányzott, amelyre jegyeket adtak el az utasoknak.

HIRDETÉS

Claudiu Susanu hangsúlyozta: aki nem létező helyre váltott jegyet, és ezt jelentette a fogyasztóvédelmi hatóságnak, vissza fogja kapni a pénzét.

Az állami vasúttársaság (CFR) ügyfelei rendszerint találkoznak ilyen esetekkel: legutóbb júniusban lett kisebb botrány amiatt, mert egy Brassóból Bukarestbe tartó szerelvényre három vagonra adtak el helyjegyet, miközben a vonat két kocsival közlekedett, így 30 jegyet értékesítettek nem létező helyekre. A CFR közleményben kért elnézést, és az ügy kivizsgálását, valamint a „vétkesek szankcionálását” ígérte. 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS