Erdészre támadtak fatolvajok a Máramarosi-havasokban

Krónika 2017. május 30., 22:13

Szolgálata teljesítése közben támadtak meg és bántalmaztak egy erdészt a Máramarosi-havasokban, Cibó környékén. A Dragomérfalva erdészeti hivatalának alkalmazásában álló erdészre két személy támadt rá, akik elvették tőle szolgálati fegyverét és el is sütötték azt – közölte kedden az Agerpres hírügynökséggel Mihai Leşan, a Máramaros megyei erdészeti igazgatóság szóvivője.

Fotó: Barabás Ákos

Mihai Leşan elmondta, hatósági közeg bántalmazása történt. Munkatársa, Grigore T. erdész járőrözés közben 25 köbméter, törvénytelenül kivágott fát fedezett fel egy út szélén. A szemrevételezés közben két személy érkezett a helyszínre egy rendszábtábla nélküli terepjáró autón, akik kiszálltak, az erdészt ütlegelni kezdték, elvették tőle szolgálati gépjárműjének kulcsait, valamint szolgálati fegyverét, amellyel kétszer az áldozat felé is lőttek, de nem találták el.

Mivel az incidens a hegységnek olyan térségében történt, ahol nincs mobiljel, az erdész nem tudott segítséget kérni. Az erdészeti kerület vezetője talált rá, ő riasztotta a rendőrséget.

Az ütlegelések során Grigore T. több sérülést szenvedett, a borsai kórházban ápolják, állapota stabil. Az áldozattól elvett szolgálati fegyvert később megtalálták és átadták Borsa város rendőrségének.

A Máramaros megyei erdészeti igazgatóság szóvivője emlékeztetett, hogy ez már a tizenhetedik alkalom, amikor agresszió éri a Romsilva Országos Erdészeti Igazgatóság munkatársait.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat