Krónika Online
2017. március 29., szerda; Ma Auguszta napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal

Cáfolja a szentgyörgyi fuvarozó, hogy ők okozták a balesetet

Bíró Blanka | 2017.02.16. [14:25] | Utolsó módosítás: 2017.02.16. [21:42]

Sepsiszentgyörgyi fuvarozó cég járműve is érintett a négy halálos áldozatot követelő magyarországi balesetnek. A társaság tulajdonosa a Krónikának cáfolta, hogy munkatársuk okozta a tömegkarambolt.

m43balkov554_bA piros vezetőfülkés kamiont egy sepsiszentgyörgyi fuvarozó cég üzemelteti

Sepsiszentgyörgyi teherautó is érintett volt a szerdán reggel a magyar–román határ közelében bekövetkezett, négy halálos áldozatot és tizenhárom sérültet követelő tömegkarambolnak. A Csanádpalota-Nagylak határátkelőhelytől mintegy egy kilométerre, a magyar oldalon történt baleset során két román kamion, két kisteherautó, egy román busz és két bolgár kisteherautó ütközött a sűrű ködben.

Az egyik nyerges vontatót – amelynek rendszáma jól kivehető az MTI helyszíni fotóján – egy sepsiszentgyörgyi fuvarozó cég üzemelteti. A társaság neve elhallgatását kérő tulajdonosa a Krónikának elmondta, járművükbe hátulról beleszaladtak, de az ő teherautójukban nem keletkezett jelentős kár. Hozzátette, a vizsgálatokat követően a magyar rendőrök elengedték a sofőrjüket, aki minden dokumentumot visszakapott, és aki a tulajdonos szerint nem volt vétkes a balesetben. A cégtulajdonos ugyanakkor nem kívánta megadni lapunknak a járművezető telefonszámát, hogy személyesen őt kérdezzük a baleset körülményeiről.

A román sajtó közben azt állítja, hogy éppenséggel a sepsiszentgyörgyi kamion vezetője okozhatta a balesetet. A Pro Tv kereskedelmi csatorna szerint a határátkelőhelyhez közeledő teherautó vezetője túl későn vette észre a veszteglő kamionokat, hirtelen elrántotta a kormányt, hogy beálljon a belső sávba, majd fékezett. A mögötte haladó járművek ekkor ütköztek bele hátulról a Kovászna megyei rendszámú kamionba.

Huber Krisztián, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Maszolnak csütörtökön elmondta: a baleset okait még vizsgálják. „Ez egy komplex baleset. Az okairól semmit sem lehet kategorikusan kijelenteni ebben a pillanatban" – magyarázta. Hozzátette, a rendőrségi nyomázás törvényes határideje két hónap, és indokolt esetben hosszabbítható. A magyar rendőrség az ügyben halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset okozása miatt indított eljárást.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
1.
Anonim666
2017.02.17., péntek [07:21]
Sajnálom a cég tulajdonosát és a sofőrt is, habár egyiküket sem ismerem.
Valóban, miután sávot váltott nem volt a legszerencsésebb fékezni, de neki ott volt pár másodperce dönteni egyértelműen fokozott stresszhelyzetben.
Szóval az vesse rá az első követ...
Hozzászólások1