Krónika Online
2017. március 29., szerda; Ma Auguszta napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal

Borszék is országos érdekeltségű üdülőhely lett

Krónika | 2017.02.16. [17:31] | Utolsó módosítás: 2017.02.16. [20:09]

Borszéket és az észak-moldvai Suceviţát országos érdekeltségű üdülőhelynek nyilvánította csütörtöki ülésén a kormány.

borszek_b

A Sorin Grindeanu vezette kabinet határozata értelmében ugyanakkor tíz település kapta meg a helyi érdekeltségű turisztikai üdülőhely rangot. Ezek a következők: Baia de Fier (Gorj megye), Szilágybagos (Szilágy megye), Kolibica (Beszterce-Naszód megye), Majszin (Máramaros megye), Avasfelsőfalu (Szatmár megye), Pojorâta (Suceava megye), Marosszentgyörgy (Maros megye), a maroshévízi Bánffy-fürdő környéke (Hargita megye), a désaknai fürdők vidéke (Kolozs megye), továbbá a mojnesti fürdők vidéke (Bákó megye).

„Ezek a települések nagyobb eséllyel hívhatnak le vissza nem térítendő uniós fejlesztési alapokat, mert a pályázatok egy részében követelmény, hogy a települések rendelkezzenek ezzel a címmel" – mutat rá az Agerpres hírügynökség által idézett kormányközlemény.

Az idézett dokumentum szerint ezekkel kiegészítve összesen 43 település rendelkezik az országos érdekeltségű és 57 település a helyi érdekeltségű turisztikai üdülőhely megkülönböztető címmel.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
2.
Szl
2017.02.17., péntek [09:19]
Ez jó... a románoknak: az ügy halad a maga medrében tovább. Eddig a innenső moldvaiak vásároltak, harácsoltak el mindent, most már a Prúton túliak. A RMDSZ-es polgármester is erre készül: sok, nagyon sok csak egynyelvű (természetesen) román felírat van (lásd sípálya). Mig máshol a Tanasa banda szedeti le a magyar felíratokat, itt a jogos kötelezőket sem teszi ki a nemsokáig magyar vezetés.
1.
bobi
2017.02.17., péntek [07:20]
Sajnos pont olyanná züllesztették, mint amilyen ez az ország. Úh. ideje volt a "felminősítésnek".
Hozzászólások2