Bálint Eszter

2018. június 17., 23:40

Már tudjuk, miért nem épülnek az autópályák

Talán sokak számára elcsépeltnek hat a romániai autópálya-építések témája, de a mindenkori kormányok valahogy mindig okot szolgáltatnak arra, hogy bíráló hangvételű publicisztikákban szerepeljenek csak a sztrádák, nem pedig a hírrovatban azzal, hogy éppen hány kilométert adtak át a forgalomnak, vagy hány kilométer építésére sikerült elnyerni európai uniós finanszírozást.

Lucian Șova közlekedési miniszter legutóbbi nyilatkozata és az, ami körülötte történt – vagyis hogy nem történt semmi – viszont sok mindent megmagyaráz. Hiszen amíg tárcavezetővé – ráadásul a közlekedési tárca vezetőjévé – avanzsálhat egy olyan személy, aki szerint ártanának az autópályák az ország gazdaságának, és a haja szála sem görbül, nem kényszerítik azonnali lemondásra, amikor ebbéli meggyőződésének hangot ad, jó magyarázatot szolgáltathat arra, miért tartunk itt, ahol tartunk.

Hogy mit mondott Șova? Nem kevesebbet állított, mint hogy ha Romániában nagy ütemben bővülne a sztrádahálózat, akkor emelkednének a fizetések, emiatt pedig a multinacionális társaságok elhagynák az országot, és oda mennének, ahol nincsenek autópályák, ugyanakkor alacsonyak a bérek.

Álljunk meg itt egy percre. Szóval van egy miniszter, akit a magát szociáldemokratának nevező kormánypárt juttatott pozícióba, és akinek fájna, ha jobban keresnénk és nőne végre az életszínvonal. Fájna neki, ha több autópályánk lenne, haladnának a futó és beígért projektek. Az valóban drámai hatással bírna az ország gazdaságára, ha minden multi szedné a sátorfáját és továbbállna oda, ahol még alacsonyabbak a bérek, mint nálunk.

De. Elsősorban ilyen apokaliptikus forgatókönyv cseppet sem valószerű, másodsorban azok a multik, amelyek kizárólag az alacsony bérekért vannak még itt, éppen a mostani kormányra haragszanak, amiért egyre magasabbra emeli a minimálbért. Ennek pedig tudtunkkal semmi köze a sztrádák meglétéhez. Ugyanakkor olyan cégekről beszélünk, akiknek a továbbállása nem is lenne épp akkora érvágás, hisz többnyire lohn-rendszerben gyártató vállalatokról van szó, amelyek szinte semmi hozzáadott értéket nem adnak, de éhbérért, rabszolgamunkában dolgoztatják alkalmazottaikat.

Annak ellenben már van köze a sztrádák nemlétéhez, hogy számos, hozzáadott értéket képviselő és sokkal jobb fizetéseket kínáló beruházás kerülte el az országot amiatt, hogy autópályák híján a saját baját gyűjtené meg az itt meggyártott termékek szállításával. Gondoljunk csak arra, mennyi ideig rebesgették, hogy Romániában épít gyárat a Mercedes, aztán Magyarország lett belőle, ahol – mint tudjuk – nem elég, hogy jobb a sztrádahálózat, nem állnak meg, további szakaszok építése zajlik most is gőzerővel.

Nem elég ugyanakkor, hogy nem jött a Mercedes, a román ipar legismertebb brandjét sem biztos, hogy már sokáig fogják itt gyártani, ha nem változik semmi, hiszen a francia Renault már számtalanszor leszögezte, hogy Marokkóban fogja gyártani az összes Daciát, ha nem épülnek meg mielőbb a rég várt autópályák.

Márpedig addig tuti nem épülnek meg, amíg épp a közlekedési miniszter szerint nincs rájuk szükség. Az abszurdum abszurduma. De – valljuk be – legalább őszinte. A többi illetékes ugyanis kilométerek ezreit ígéri, s azokból is épp annyi épül meg, mint amennyire Șova szerint szükség van.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Balogh Levente 2019. március 08., péntek

Milyen értékek fontosak az Európai Néppártnak?

Romániában az elvileg az európai konzervatív és kereszténydemokrata pártokat tömörítő Európai Néppárt (EPP) egyik tagja, a PNL elnöke, Ludovic Orban éppen most jelentette be, hogy nagyon nem szeretne egy másik EPP-tagpárttal, az RMDSZ-szel közösen kormányozni.

Páva Adorján 2019. március 07., csütörtök

Rareș Vasilicáék udvarhelyi építkezése

Különleges látogatók érkeztek a minap Székelyudvarhelyre: tizenhat craiovai középiskolást látott vendégül a Tamási Áron Gimnázium. A találkozót a Hargita és a Dolj megyei tanfelügyelőség „hozta össze”, hogy a diákok testközelből ismerhessék meg egymás kultúráját.

Kiss Judit 2019. március 06., szerda

Mi normális, mi nem az

Biztosan sokan hallották már a magyar abszurd humor egyik legjelesebb képviselőjeként ismert Laár András „alteregójának”, Besenyő Pista bácsinak a „Mi hülyeség, mi nem az” című, emberi mivoltunk fonákságait görbe tükörben láttató eszmefuttatását.

Makkay József 2019. március 05., kedd

Pofonterápia-mentes EP-választást

Az európai parlamenti választások romániai esélyeit taglaló egyik Facebook-csoportban egy liberális világnézetű magyar értelmiségi teljes mellszélességgel az USR + PLUS listáját ajánlja bizonyosságként arra, hogy ennél jobb társaságot senki nem kínál.

Bálint Eszter 2019. március 04., hétfő

És a végén senki sem felel

Az év végéig elkészül 180 kilométer autópálya – mondta fel a leckét Răzvan Cuc újonnan kinevezett közlekedésügyi miniszter. Hisszük, ha látjuk – válaszolhatnánk, de valljuk be, az eddigi tapasztalataink alapján nemigen tudjuk elhinni.

Balogh Levente 2019. március 01., péntek

A Fogarasföldtől a Székelyföldig

Harminchárom Brassó, illetve Szeben megyei település a napokban bejelentette, hogy létre kívánják hozni a Fogarasföld mikrorégiót.

Pataky István 2019. február 28., csütörtök

Sóhivatalok Európája

Politikai szimpátia alapján lehet örülni, illetve keseregni azon, hogy Laura Codruța Kövesit, a DNA korábbi vezetőjét tartja a legalkalmasabbnak az európai főügyészi tisztségre az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottsága.

Kiss Judit 2019. február 27., szerda

Számszerűség, bizalmatlanság

Nem kevesen ódzkodnak attól a romániai lakosok közül, hogy rendszeresen járjanak orvoshoz, fogorvoshoz. Erről most újfent „van papírunk”.

Balogh Levente 2019. február 26., kedd

Szimbolikus politizálás

Abban nincs sok meglepő, ha olyan szervezetek állnak elő újabb és újabb magyarellenes megnyilvánulásokkal, amelyek illetékeseit éppen azért ejtőernyőzték Erdélybe, hogy folyamatosan mérgezzék a magyar–román viszonyt. 

Rostás Szabolcs 2019. február 25., hétfő

Jövőkép, erődemonstráció

Ahhoz képest, hogy jövőképformáló iránymutatások felsorakoztatásának szánták, az RMDSZ Kolozsvárt rendezett kongresszusán sokszor olyan érzése támadt a külső szemlélőnek, mint amikor egykori katonatársak közös élménybeszámolóját hallja.

Vélemény
Balogh Levente: Milyen értékek fontosak az Európai Néppártnak?

Romániában az elvileg az európai konzervatív és kereszténydemokrata pártokat tömörítő ...

Páva Adorján: Rareș Vasilicáék udvarhelyi építkezése

Különleges látogatók érkeztek a minap Székelyudvarhelyre: tizenhat craiovai középiskolást látott ...

Kiss Judit: Mi normális, mi nem az

Biztosan sokan hallották már a magyar abszurd humor egyik legjelesebb képviselőjeként ismert Laár András ...

Hallgassa online rádióinkat