HIRDETÉS

Bálint Eszter

2018. június 17., 23:40

Már tudjuk, miért nem épülnek az autópályák

Talán sokak számára elcsépeltnek hat a romániai autópálya-építések témája, de a mindenkori kormányok valahogy mindig okot szolgáltatnak arra, hogy bíráló hangvételű publicisztikákban szerepeljenek csak a sztrádák, nem pedig a hírrovatban azzal, hogy éppen hány kilométert adtak át a forgalomnak, vagy hány kilométer építésére sikerült elnyerni európai uniós finanszírozást.

Lucian Șova közlekedési miniszter legutóbbi nyilatkozata és az, ami körülötte történt – vagyis hogy nem történt semmi – viszont sok mindent megmagyaráz. Hiszen amíg tárcavezetővé – ráadásul a közlekedési tárca vezetőjévé – avanzsálhat egy olyan személy, aki szerint ártanának az autópályák az ország gazdaságának, és a haja szála sem görbül, nem kényszerítik azonnali lemondásra, amikor ebbéli meggyőződésének hangot ad, jó magyarázatot szolgáltathat arra, miért tartunk itt, ahol tartunk.

Hogy mit mondott Șova? Nem kevesebbet állított, mint hogy ha Romániában nagy ütemben bővülne a sztrádahálózat, akkor emelkednének a fizetések, emiatt pedig a multinacionális társaságok elhagynák az országot, és oda mennének, ahol nincsenek autópályák, ugyanakkor alacsonyak a bérek.

Álljunk meg itt egy percre. Szóval van egy miniszter, akit a magát szociáldemokratának nevező kormánypárt juttatott pozícióba, és akinek fájna, ha jobban keresnénk és nőne végre az életszínvonal. Fájna neki, ha több autópályánk lenne, haladnának a futó és beígért projektek. Az valóban drámai hatással bírna az ország gazdaságára, ha minden multi szedné a sátorfáját és továbbállna oda, ahol még alacsonyabbak a bérek, mint nálunk.

De. Elsősorban ilyen apokaliptikus forgatókönyv cseppet sem valószerű, másodsorban azok a multik, amelyek kizárólag az alacsony bérekért vannak még itt, éppen a mostani kormányra haragszanak, amiért egyre magasabbra emeli a minimálbért. Ennek pedig tudtunkkal semmi köze a sztrádák meglétéhez. Ugyanakkor olyan cégekről beszélünk, akiknek a továbbállása nem is lenne épp akkora érvágás, hisz többnyire lohn-rendszerben gyártató vállalatokról van szó, amelyek szinte semmi hozzáadott értéket nem adnak, de éhbérért, rabszolgamunkában dolgoztatják alkalmazottaikat.

Annak ellenben már van köze a sztrádák nemlétéhez, hogy számos, hozzáadott értéket képviselő és sokkal jobb fizetéseket kínáló beruházás kerülte el az országot amiatt, hogy autópályák híján a saját baját gyűjtené meg az itt meggyártott termékek szállításával. Gondoljunk csak arra, mennyi ideig rebesgették, hogy Romániában épít gyárat a Mercedes, aztán Magyarország lett belőle, ahol – mint tudjuk – nem elég, hogy jobb a sztrádahálózat, nem állnak meg, további szakaszok építése zajlik most is gőzerővel.

Nem elég ugyanakkor, hogy nem jött a Mercedes, a román ipar legismertebb brandjét sem biztos, hogy már sokáig fogják itt gyártani, ha nem változik semmi, hiszen a francia Renault már számtalanszor leszögezte, hogy Marokkóban fogja gyártani az összes Daciát, ha nem épülnek meg mielőbb a rég várt autópályák.

Márpedig addig tuti nem épülnek meg, amíg épp a közlekedési miniszter szerint nincs rájuk szükség. Az abszurdum abszurduma. De – valljuk be – legalább őszinte. A többi illetékes ugyanis kilométerek ezreit ígéri, s azokból is épp annyi épül meg, mint amennyire Șova szerint szükség van.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Balogh Levente 2018. június 14., csütörtök

Az orosz vébé – vagy mindannyiunké?

Mire e sorokat kinyomtatják, és az olvasók elé kerülnek, a meglehetősen szokatlan, csütörtöki kezdés nyomán már mindenki tudni fogja, hogyan végződött az oroszországi labdarúgó-világbajnokság nyitómeccse a házigazdák és Szaúd-Arábia között.

Páva Adorján 2018. június 13., szerda

Az anyanyelvhasználat kicsinyítő képzője

Előrelépéseket tartogat a kisebbségi anyanyelvhasználat terén az új közigazgatási törvénykönyv, amelynek tervezetét a héten fogadta el a szenátus, és a döntéshozó kamaraként eljáró képviselőház asztalára került.

HIRDETÉS
Kiss Judit 2018. június 12., kedd

Alázó, megengedő tanügyi rendszerünk

Felháborító, hogy simán megtörténhet, ami a minap Kolozsváron: a halláskárosultak iskolájában a diákok éjszakai felügyeletével megbízott alkalmazott ököllel többször arcon ütötte, majd halálosan megfenyegette a bentlakó diáklányt.

Balogh Levente 2018. június 11., hétfő

Az idill vége

Már számon tartani is nehéz, hány nemzetközi konszenzust rúgott fel eddig Donald Trump amerikai elnök Jeruzsálem Izrael fővárosaként való elismerésétől az iráni atomalku felmondásán át legutóbbi, gazdasági jellegű húzásáig.

HIRDETÉS
Rostás Szabolcs 2018. június 10., vasárnap

Román abszurd

Még szerencse, hogy Romániának van egy világklasszis teniszezője, aki hosszú ideje vezeti a világranglistát, és aki történetesen éppen az elmúlt hétvégén szerezte meg pályafutása első Grand Slam-trófeáját.

Balogh Levente 2018. június 09., szombat

Alkotmány, bíráskodás, politika

Kis túlzással azt mondhatnánk: Románia a tizenkilencmillió alkotmányjogász országává vált.

HIRDETÉS
Rostás Szabolcs 2018. június 08., péntek

Trianon és valóság

Nem árt, ha már az elején tisztázzuk: a revízió, a határmódosítás témája nem tekinthető tabunak.

Kiss Judit 2018. június 06., szerda

Ördögi kör(forgás)

Bármennyire is elcsépeltnek, agyonhangsúlyozottnak tűnik, hogy milyen fontos a környezetvédelem, nem lehet eléggé hatékonyan felhívni rá a figyelmet.

Páva Adorján 2018. június 04., hétfő

A testet öltő feljelentő

Úgy látszik, Dan Tanasă is ember: bármennyire is képzett, sikeres magyarjelkép-vadász, ő is tud hibázni. Ugyanis a hivatásos feljelentő múlt héten olyan szívességet tett fogadott ellenségeinek, amelyet igazából csak megköszönni lehet neki.

Bálint Eszter 2018. június 04., hétfő

A szomszéd fűje zöldebb, sztrádái mentén pláne

Talán még soha nem kísért magyarországi terveket akkora román médiafigyelem, mint amekkorát az a hír kapott, miszerint az Európai Unió kohéziós alapjából 265 millió eurót fordíthat Magyarország a Budapesttől a román határig tartó M4-es autópálya új szakaszának kiépítésére.

HIRDETÉS
Vélemény
Balogh Levente: Az orosz vébé – vagy mindannyiunké?

Mire e sorokat kinyomtatják, és az olvasók elé kerülnek, a meglehetősen szokatlan, csütörtöki kezdés ...

Páva Adorján: Az anyanyelvhasználat kicsinyítő képzője

Előrelépéseket tartogat a kisebbségi anyanyelvhasználat terén az új közigazgatási törvénykönyv, ...

Kiss Judit: Alázó, megengedő tanügyi rendszerünk

Felháborító, hogy simán megtörténhet, ami a minap Kolozsváron: a halláskárosultak iskolájában ...

HIRDETÉS
HIRDETÉS