HIRDETÉS
Bálint Eszter 2017. december 15., péntek

Negyvenezer ok a vállalkozásra: támogatást kapnak a Magyarországon élő román állampolgárok

Szakmai és anyagi támogatást is nyújt a 40 000 ok, hogy Romániában vállalkozz! elnevezésű projekt a Magyarországon élő román állampolgároknak, akik itthon alapítanának céget.

Bálint Eszter 2017. december 14., csütörtök

Készül az új zöldadó: tavaszra várható az új gépkocsibejegyzési bélyegilleték

Továbbra sem tudni, milyen formában veti ki újra a román környezetvédelmi minisztérium a gépkocsik környezetvédelmi bélyegilletékét.

HIRDETÉS
Bálint Eszter 2017. december 13., szerda

Lefújták a fuvarozók tüntetését – törvénymódosítást ígér a kormány, szabályozást vár az Uber

Ugyan az előzetes bejelentések értelmében több mint 30 ezer fuvarozó vonult volna szerdán Bukarest és az ország nagyobb városainak utcáira, a hivatásos közúti szállítók szövetsége (COTAR) alig néhány órával a kezdési időpont előtt lefújta a tiltakozó akciót. 

Bálint Eszter , Bíró Blanka 2017. december 13., szerda

„A terror évére” számítanak a vállalkozók

Visszás intézkedéseket tervez a kormány, börtönbüntetéssel fenyegeti a vállalkozókat, és visszavezetné az ösztönző jutalékot a pénzügyi ellenőröknek – hívja fel a figyelmet a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, aki szerint 2018 a terror éve lehet a vállalkozók számára.

Bálint Eszter 2017. december 12., kedd

Egyre nőnek az árak – pénzhígulás az élelmiszerek és az üzemanyag drágulása miatt

Több mint négy éve nem látott magasságba ugrott az év elején még negatív tartományban tartózkodó infláció: főként az élelmiszerek és az üzemanyagok drágulása miatt novemberben a pénzhígulás üteme elérte a 3,23 százalékot.

HIRDETÉS
Bálint Eszter , Kiss Előd-Gergely 2017. december 12., kedd

Több tízezer fuvarozót várnak országszerte a szerdai tüntetésre

Mintegy 35 ezer fuvarozó vesz részt az ország több városában szerdára meghirdetett nagyszabású tiltakozó megmozduláson, amellyel a közúti személyszállítók a „hiénajelenségre” és az ágazatban eluralkodott adócsalásra próbálják ráirányítani a figyelmet.

Bálint Eszter , Bíró Blanka 2017. december 11., hétfő

Kivédenék a központosítást – az RMDSZ és az ellenzéki alakulatok is bírálják a büdzsétervezetet

Minden irányból bírálat zúdul a 2018-as állami költségvetésre, amely jelen pillanatban a parlament jóváhagyására vár. Az ellenzék szerint egyenesen az alkotmányba ütközik a kormány derűlátása.

Bálint Eszter 2017. december 10., vasárnap

Mi a téma?

Olvasgatva a romániai közéleti, politikai portálokat, heti- és napilapokat, vagy kapcsolgatva a hírcsatornák között, nem lehet nem azt a következtetést levonni, hogy már megint nem arról szól a közbeszéd, amiről az év utolsó hónapjában szólnia kellene.

HIRDETÉS
Bálint Eszter , Bíró Blanka 2017. december 08., péntek

„Matematikázhatnak” a helyi elöljárók – hiába vártak utalványokra és túlórapénzre a közalkalmazottak

Jó és rossz hírekkel egyaránt szolgál a közalkalmazottaknak a 2018-as évi állami költségvetésnek a kormány által elfogadott tervezete, amely összességében továbbra sem ad okot túl nagy optimizmusra a közszférában dolgozók számára.

Bálint Eszter 2017. december 06., szerda

Elfogadta a kormány a büdzsét – teljes a bizonytalanság a munkaerőpiacon

A munkáltatók és a munkavállalók is türelmetlenül várják, hogy mi lesz a bejelentett adópolitikai módosítások vége. A parlament kezében a döntés.

Bálint Eszter 2017. december 06., szerda

Újra tiltakozással fenyegetnek a fuvarozók az üzemanyagdrágulás és a „hiénák” miatt

Az üzemanyagok jövedéki adójának megemelése és az illegális fuvarozók – köztük az Uber – ténykedése miatt is tiltakozással fenyegetnek a romániai közúti szállítókat tömörítő munkáltatói szövetségek.

HIRDETÉS
Bálint Eszter 2017. december 06., szerda

Mit hozott a Mikulás? - Többet költött ajándékra idén a lakosság

A legtöbben édességet vagy játékot találtak kedd este vagy szerda reggel fényesre pucolt cipőjükben – legalábbis az egyik piackutató cég felmérése szerint.

Bálint Eszter 2017. december 05., kedd

A prefektusnak sem tetszik a nagyváradi adóemelés terve

A Bihar megyei prefektúra felszólítása nyomán a nagyváradi önkormányzatnak be kell bizonyítania, hogy tiszteletben tartotta a törvényeket, amikor a helyi adók 20 százalékos emeléséről döntött.

Bálint Eszter 2017. december 05., kedd

Autószerelők Kínából? – kísérleti programot indíthatnak a munkaerőhiány miatt

Egyre nő azoknak az iparágaknak a száma, amelyekben a romániai munkáltatók nem találnak maguknak munkaerőt, így külföldieket alkalmaznának.

Bálint Eszter 2017. december 04., hétfő

Brico Depôtra „vált” a Praktiker Románia barkácsáruházlánc

A Kingfisher plc csoporthoz tartozó Brico Depôt Románia lakberendezési és barkácsáruházlánc lezárta a Praktiker Románia 100 százalékos részvénycsomagjának az akvizícióját a Susli csoporttól – közölte hétfőn a vásárló fél.

HIRDETÉS
Bálint Eszter 2017. december 04., hétfő

Jótékony adóügyi intézkedé­sek? - György Attila pénzügyi államtitkár szerint hasznosak a gazdaságnak a kormány tervei

A kormány megteremtette annak a feltételeit, hogy a tb-járulékok átruházása nyomán a munkáltatók a versenyszférában is emeljék a bruttó béreket – nyilatkozta a Krónikának György Attila pénzügyminisztériumi államtitkár.