HIRDETÉS
Bálint Eszter , Vásárhelyi-Nyemec Réka 2017. augusztus 18., péntek

„Viszálykarnevál” Nagyváradon: politikai adok-kapok és magyar–magyar vita Szent István ünnepén

A rendszerváltás óta eltelt huszonhét évben nem volt nagyobb szabású Szent István-napi ünnep Nagyváradon – idén a széthúzás miatt kettő is lesz. Az RMDSZ-nek nem tetszett, hogy a városháza a Szent László Napok szervezőivel lépett partnerségre.

Bálint Eszter 2017. augusztus 14., hétfő

Ki fizet a végén?

A szociálliberális kormány tulajdonképpen bevallotta kudarcát azzal, hogy bejelentette, szeptembertől megemeli az üzemanyagokra kivetett jövedéki adót.

HIRDETÉS
Bálint Eszter 2017. augusztus 09., szerda

A fuvarozók szerint dráguláshullámot okozhat az üzemanyag árának növelése

A romániai fuvarozóknak nem tetszik az üzemanyagok jövedéki adójának emelése – szerintük ezzel a kormány a magyar és az osztrák sztrádák építését finanszírozza.

Bálint Eszter 2017. augusztus 08., kedd

Drágul az üzemanyag: a jövedéki adó megemelését tervezi a Tudose-kormány

Nagyjából a januártól eltörölt, a Victor Ponta által vezetett szociáldemokrata (PSD) kormány által bevezetett hétcentes extra jövedéki adónak megfelelő mértékben tervezi emelni a Tudose-kormány az üzemanyagok jövedéki adóját.

Bálint Eszter 2017. augusztus 07., hétfő

Jókora nyugdíjemelést ígér Liviu Dragnea

Liviu Dragnea szerint a különleges nyugdíjak törvényét módosító rendelettel elkerülhetővé vált, hogy bajba kerüljön a társadalombiztosítási rendszer.

HIRDETÉS
Bálint Eszter 2017. augusztus 06., vasárnap

Román vasúti burleszk

Az ember azt se tudja, hogy sírjon-e vagy nevessen, amikor olyan híreket olvas, hogy nagy csinnadrattával felavatták a Kisilvát Óradnával összekötő, 21 kilométeres vasúti szakaszt, ezt azonban 2017-ben 49 perc alatt teszi meg a Kék nyíl.

Bálint Eszter 2017. augusztus 06., vasárnap

A pénzügyminiszter szerint nem csökkennek a bérek

Figyelmen kívül hagyták három intézkedés együttes hatását azok az adótanácsadók, akik azt mondták, hogy csökkenni fognak a fizetések, ha a társadalombiztosítási hozzájárulás kifizetését teljesen a munkavállalóra ruházzák át – közölte Ionuț Mișa.

Bálint Eszter 2017. július 25., kedd

Bukarest megint beleszól

Megint Brüsszel és Bukarest tudja jobban, hogy nekünk mi a jó – fakadt ki az egyik székelyföldi érintett, amikor a környezetvédelmi minisztérium által közvitára bocsátott országos hulladékgazdálkodási tervről kérdeztük.

HIRDETÉS
Bíró Blanka , Bálint Eszter , Barabás Hajnal 2017. július 25., kedd

Kirándultatnák a szemetet – az országos terv módosítását követelik az erdélyi megyék

Nem tetszik az erdélyi megyéknek a Bukarestben kidolgozott országos hulladékgazdálkodási terv, mindenki szeretné a saját igényeihez alakítani a megye hulladékgazdálkodását, és senki sem akarja több mint száz kilométerre vinni a szemetét.

Bálint Eszter , Kiss Előd-Gergely 2017. július 21., péntek

Székelyföldön a kevés is elég

Mostohán bánt Bukarest Hargitával és Kovásznával: a két székely megye lényegesen kevesebb finanszírozást kapott, mint a hasonló méretű régiók. Borboly Csaba közölte, nem is kértek többet, és Tamás Sándor szerint sem történt hátrányos megkülönböztetés.

Bálint Eszter 2017. július 19., szerda

Sérül a versenyképesség: károsan hatnak a gazdaságra a béremelések

Lucian Croitoru jegybanki szakértő szerint illúzió azt hinni, hogy erőltetni lehet az előrelépést az olcsó munkaerővel rendelkező országok sorából. A béremelések és a minimálbér növelése negatívan hat ki a magánszférára.

HIRDETÉS
Bálint Eszter 2017. július 19., szerda

Növekvő járulékok: újabb gazdaságpolitikai tervekkel állt elő Dragnea

Alaposan módosítaná a Tudose-kormány a hozzájárulások rendszerét. Liviu Dragnea PSD-elnök azt ígéri, hogy a fizetések nem fognak ettől csökkenni.

Bálint Eszter 2017. július 18., kedd

Start-up Nation: egymilliárd dollárnyi támogatást kértek

Több mint 19 ezer üzleti tervet nyújtottak be a Start-up Nation program keretében – 34 százalékot (6539) az utolsó napon regisztráltak. A legtöbb projekt Bukarestből, valamint Kolozs és Temes megyéből érkezett.

Bálint Eszter 2017. július 11., kedd

Bebizonyítanák a kettős mércét a romániai élelmiszer-összevetések során

Összesen 29, Németországból, Hollandiából és Belgiumból hozott élelmiszermintát vetnek össze Romániában értékesített megfelelőjükkel.

Bálint Eszter 2017. július 10., hétfő

Összevetik a nyugdíj-hozzájárulásokat – újfent cáfolják a második pillér felszámolását

Elemzés készül a nyugdíjbiztosítási rendszer második pillérének kezeléséről. A kormány azt ígéri, hogy az eredményeket nyilvánosságra hozzák.

HIRDETÉS
Bálint Eszter 2017. július 05., szerda

„Elránthatják” a kormányt a bírált adóktól

Miközben az üzleti szféra továbbra is vészharangokat kongat, a kormány is óvatosabban beszél a kormányprogramba egyik napról a másikra beiktatott adópolitikai módosításokról, és azt mondják, előbb mindenképp szimulálást végeznek.