HIRDETÉS

Páva Adorján

2017. október 31., 23:17

Belga mester és magyar nyersanyag

Túlnyomórészt kishitű, élcelődő szurkolói hozzászólások árasztották el a vezető internetes sportoldalakat, miután a Magyar Labdarúgó-szövetség megnevezte az új szövetségi kapitányt.

Ebben bizonyára még mindig közrejátszik a nemzeti tizenegy által az elmúlt selejtezősorozatban okozott csalódás, no meg az a „jó magyaros” alapállás, miszerint tökmindegy, mi történik, úgysem lesz jobb.

Ilyen borúlátó közhangulatban keresett új szakvezetőt az MLSZ, amely gyakorlatilag két irányvonal közül választhatott: Dárdai Pál sikerén felbuzdulva ismét lehetőséget ad egy fiatal, játékosként nemzetközi tapasztalatot szerző magyar futballedzőnek, vagy pedig olyan elismert külföldi trénert alkalmaz, aki máshol már bizonyított. Bár a hátralévő két idei barátságos mérkőzésre a távozó Bernd Storck szakmai stábjában szereplő, 35 éves Szélesi Zoltán kapott ideiglenes megbízást, a szövetség végül a 68 éves Georges Leekensszel kötött két plusz féléves szerződést.

A belga szakember nem az a kaliberű külföldi edző, akinek neve hallatán minden sportszeretőnek azonnal beugrik az arca is, ugyanakkor tény, hogy az eddigi „importkapitányokhoz” képest a leggazdagabb dicsőséglistával rendelkezik. Igaz, hogy a kalandos pályafutása során kéttucatnyi kispadváltáson átesett szakember hosszú évek óta nem nyert trófeát, de elismert érdemei vannak a mai, világranglista-elsőségig jutott belga válogatott kiépítésében, amelyet 2010 és 2012 között készített fel.

Még hosszasan sorolhatnánk az érveket és ellenérveket, de ezek már mit sem változtatnak a tényen: Georges Leekensnek kell kivezetnie a magyar válogatottat a 2020-as Európa-bajnokságra, amelynek Budapest is társrendezője. Hétfői bemutatkozásán a leendő magyar szövetségi kapitány ezt nem akarta megígérni, de minden szavával, gesztusával azt sugallta, hogy természetesen ez a cél. Az MLSZ-elnökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján lerítt róla, hogy számára ismeretlen a már említett „jó magyaros” hozzáállás, főleg annak tudatában, hogy nem valamiféle sosem látott csodát kell tennie, hiszen a legutóbbi Eb-n is ott volt a válogatott.

Leekens talán megfelelőbb közeget nem is találhatott volna arra, hogy kamatoztassa a belga újságírók által kiemelt legfőbb erényeit: jó szövegét, motiváló erejét, pragmatizmusát és kiváló alkalmazkodóképességét. A lehetőség megadatott, most már „csak” élnie kell vele a magyar futballtörténelem legújabb, kalandosnak ígérkező fejezetében.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Molnár Judit 2017. október 31., kedd

Tragikus túlértékelés

Sajnos nem először jött olyan hír, hogy kirándulás közben az egyik lelkes fiatal épp a sziklaszirt szélén akarta megörökíteni huncut fintorát, de a mókázó beállítás közben elfeledkezett magáról, lépett egyet hátra, és lezuhant.

Balogh Levente 2017. október 30., hétfő

Erdélyi autonómiatörekvések: „keresztbe tesznek” a katalánok?

A kocka most már végképp el van vetve Katalóniában, miután a barcelonai parlament kihirdette a tartomány függetlenségét.

HIRDETÉS
Molnár Judit 2017. október 30., hétfő

A fejetlenség hordalékai

Hogy gondoltak-e a minden valószínűség szerint bekövetkezendő böjtjére annak az intézkedésnek a lelkes megszavazásakor, miszerint minden helyhatóság saját kénye-kedve és feje szerint osztogatja beosztottjainak a fizetését, nem tudom.

Rostás Szabolcs 2017. október 30., hétfő

Krónika, küldetés

Tizennyolc éves a Krónika. Bár jól nevelt ember nem szívesen ünnepelteti magát, a jelképes évfordulónak számító születésnap mindenképp megér egy misét.

HIRDETÉS
Rostás Szabolcs 2017. október 26., csütörtök

Fináncnyelv

Régi-új adópolitikai intézkedéseket jelentettek be a román kormány illetékesei, akik azzal a felkiáltással igyekeznek meggyőzni a lakosságot elképzeléseik fenntarthatóságáról, hogy jobban teszi, ha nekik hisz, nem pedig a számoknak.

Kiss Judit 2017. október 25., szerda

Obszcén színjátéktól az önbecsülésig

Kolozsvári kilencedikesek az iskola falain kívül, egy klubban szerveznek gólyabált, ahol megrendezett kis „próbán” kell átesniük: a lányok a fiúk elé térdelve mímelnek orális szexet.

HIRDETÉS
Páva Adorján 2017. október 24., kedd

Centenáriumi közeledés, haladás

Vegyes érzelmeket kiváltó nyilatkozattal fordult a romániai magyarokhoz Lucian Romaşcanu művelődési miniszter.

Molnár Judit 2017. október 24., kedd

Örök hűtlenség

Amikor a pillanatnyi érdek úgy kívánja, a politikusok a legnagyobb nyilvánosság előtt borulnak egymás nyakába, és fogadnak örök hűséget: ezentúl, míg a világ s hét nap, csak egyazon úton, kéz a kézben, blablabla...

Rostás Szabolcs 2017. október 23., hétfő

Koszovó igen, Katalónia nem?

Brüsszel jobban tenné tehát, ha komolyan venné és megpróbálná kezelni ezeket az Európa-szerte tetten érhető mozgalmakat, mivel a látszat ellenére a katalánok nincsenek egyedül.

Kiss Judit 2017. október 23., hétfő

Több kell a hashtagnél a zaklatók ellen

Egy azonban világos: a virtuális kampányok előbb-utóbb lecsengenek, de a felkiáltójelnek továbbra is előtérben kellene maradnia: a hashtagnél konkrétabb lépéseket kell tenni a jelenség megfékezésére.

HIRDETÉS
Vélemény
Molnár Judit: Tragikus túlértékelés

Sajnos nem először jött olyan hír, hogy kirándulás közben az egyik lelkes fiatal épp a sziklaszirt szélén ...

Balogh Levente: Erdélyi autonómiatörekvések: „keresztbe tesznek” a katalánok?

A kocka most már végképp el van vetve Katalóniában, miután a barcelonai parlament kihirdette a tartomány ...

Molnár Judit: A fejetlenség hordalékai

Hogy gondoltak-e a minden valószínűség szerint bekövetkezendő böjtjére annak az intézkedésnek ...

HIRDETÉS
HIRDETÉS