HIRDETÉS

Türkiz színű traktormatuzsálem

Szász Cs. Emese 2014. szeptember 07., 17:42

Régi autók és gazdáik fesztiváloztak hétvégén a marosvásárhelyi Ligetben. Bár több volt a youngtimer autó, mint a klasszikus oldtimer, a nézelődők számára akadt azért érdekesség, legyen az egy felújított traktor, egy háromkerekű motorkerékpár, vagy tuningolt sportautó. 

Fotó: Haáz Vince

A régi autók fesztiváljának célja a találkozás, a szórakozás, de természetesen nemcsak a régi autók gazdáinak, hanem a járgányok iránt érdeklődő közönségnek is szólt a rendezvény. Éppen ezért több alkalommal is bemutatták a négykerekűeket, egyrészt Marosvásárhely utcáin vonultak fel a különleges gépkocsikkal, de kiállították a Színház téren is a járgányokat.

A régi autójukhoz ragaszkodó tulajdonosok jó néhány régi Daciát, működő Trabantot és Volkswagen bogarat is elhoztak – még más megyékből is. Külön érdekességnek számított az 1954-es, immár türkiz színre festett traktor, amelyet Marosszentkirályról hozott be maga a felújító. “Egy kollégámé a traktor, Gál Sándoré. Az ő családjukban öröklődött ez apáról fiúra, a felújítást azonban én végeztem, tavaly ősszel fogtam hozzá, és idén áprilisban lett teljesen kész. Nem csak szép a traktor, természetesen dolgoznak is vele, van egy utánfutója, s hordunk vele, amit kell: követ, ezt-azt” – mondta a járműről Antal Ferenc.

Hasonló érdeklődés övezte az 1970-es gyártású Bucegi teherautót is, amelyet Farkas Endre hozott el Maroskeresztúrról a kiállításra. “1970-es gyártású Bucegi teherautó, 1999-ben átalakították, azóta traktormotor van benne. Üzemképes, használjuk is. 18–20 litert fogyaszt száz kilométeren” – mutatja be készséggel a különleges teherautót a tulajdonosa.

Mutattak be még 1990 utáni sportautókat és régi motorkerékpárokat is. A rendezvény hangulatában visszarepített a hatvanas, hetvenes évekbe, így összekötötték azt egy hasonló tematikájú divatbemutatóval is.

A Máthé Annamária divattervező által megálmodott, a hatvanas–hetvenes évekből ihletődő ruhákból divatbemutatót is szerveztek péntek este, a Shiny Buttons modelliskola lányai az autók mellett álltak, így pózolni, fényképezkedni is lehetett a régi autók és régi divatot bemutató lányok közt. 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS