Krónika Online
2017. április 29., szombat; Ma Péter napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal

Fölszállott a páva: egymilliós különdíj a méraiaknak

Krónika | 2016.12.18. [16:43] | Utolsó módosítás: 2016.12.19. [14:46]

Az OTP Bank egymillió forintos különdíját nyerte a mérai Cifra Néptánccsoport a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató műsor pénteki döntőjében, amelyet a Duna Televízió élőben közvetített.

czifrapavadon_bA mérai Cifra Néptánccsoport kalotaszegi táncokat ad elő, kísér Szalonna és bandája

A táncegyüttesek kategóriájában a felvidéki Csali Gyermek Néptáncegyüttes, szóló és párostánc kategóriában Albert Csaba, a hangszeres szólisták és zenekarok kategóriájában Horváth Áron cimbalmos, énekes szólisták és énekegyüttesek kategóriájában Erdélyi Luca vehette át az egy-egy millió forintos nyereményt Gáspár Bencétől, az OTP Bank Kommunikációs és Társadalmi Kapcsolatok főosztályának vezetőjétől – írja az MTI. A dusnoki Aprók Gyermek Néptáncegyüttes a közönségdíjat nyerte el.

Balog Zoltán miniszter az Emberi Erőforrások Minisztériumának különdíjait adta át: a legjobb határon túli produkciónak járó 1 millió forintot Bálint Róbert pusztinai furulyás, a legjobb hazai nemzetiségi produkciójának járó 1 millió forintos különdíjat Makula Zoltán jászberényi szólótáncos érdemelte ki. Gyúr Gabriellának adta át az 1 millió forintos különdíjat a Földművelésügyi Minisztérium és a Hungarikum Bizottság nevében V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár. A szolnoki Rotary Club Egyesület nevében Bartalos Zoltán ösztöndíjat nyújtott át Gyúr Gabriellának, további egy millió forinttal segítve a fiatal művészeti tanulmányait. Az OTP Bank különdíjait – egy-egy millió forintot – Gáspár Bence adta át Molnár Bencének, a dusnoki Aprók Gyermek Néptáncegyüttesnek, a Sarjú Bandának, a Jászság Gyermek Néptáncegyüttesnek és a mérai Czifra Néptánccsoportnak.

A Veresegyházi Medveotthon határon túli csoport számára alapított Mackó elnevezésű különdíját a Csali Gyermek Néptáncegyüttes vehette át az intézmény vezetőjétől, Bankó Lászlótól. A Folklórfesztiválok Magyarországi Szövetségének képviseletében Szigetvári József a világszövetség meghívását adta át a kategóriagyőzteseknek a legjelentősebb nemzetközi gyermek népművészeti fesztiváljára: a Fölszállott a páva idei nyertesei 2017 nyarán Magyarországot fogják képviselni Tajvanon, az ILAN Nemzetközi Népművészeti Fesztiválon.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), valamint a Hagyományok Háza negyedszer megrendezett tehetségkutatójában a 6–14 éves fiatalok négy kategóriában mutathatták meg tehetségüket: külön versenyeztek a néptáncegyüttesek; az énekes szólisták és énekegyüttesek; a hangszeres szólisták és zenekarok; a táncos szólisták és táncospárok.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
2.
12
2016.12.21., szerda [23:13]
http://www.mediaklikk.hu/video/cickom-enekegyuttes-nagysolymosi-karacsonyi-kantalo-enekek/
1.
tnt
2016.12.19., hétfő [08:43]
Azért a tisztességes tájékoztatás hozzátartozik a sajtóetikához. Ha valaki valamiről tudósít, vegye a fáradtságot és nézzen utána rendesen, ne csak másoljon. Mert ha utána néztek volna, talán nem felejtették volna ki a Cickom énekegyüttest, akik szintén különdíjban részesültek. De így csak azt mondom: ennyit a profizmusról.
Hozzászólások2