HIRDETÉS

Élménydömping a barcarozsnyói őslényparkban

Kiss Judit 2015. szeptember 23., 19:13

Újabb turistacsalogató látványossággal bővítették a barcarozsnyói őslényparkot: a Brassó megyei létesítményben immár 9D-s mozi is várja az érdeklődőket. 

Több millió évvel ezelőtt élt hüllők életnagyságú másai tekinthetők meg a parkban, ahol a látogatók éjszakai sétát is tehetnek, ilyenkor elrejtett meglepetések várják őket. Időutazást ígér a most megnyílt 9D-s mozi is: a nézők akár el is felejtheik, hogy teremben ülnek, hiszen a modern technológia segítségével érezhetik a szédítő sebességet, a hullámvasúton való utazás érzését. A székek minden irányban mozognak és erőteljesen rázkódnak, amikor a filmben látható űrhajó nekiütközik egy dinoszaurusznak, ezen kívül vízpermet is éri a nézőket.

Az éjszakai parklátogatásokat kedden, pénteken és szombaton szervezik, a belépő ára felnőtteknek 28, gyerekeknek 22 lej. „Idén százezer látogatóra számítottunk. Júniusban nyitottuk meg az őslényparkot, és az idei látogatószám máris 180 ezerre emelkedett\" – nyilatkozta a Digi24 hírportálnak Adrian Apostu projektvezető.

A létesítményt, amelyben 45 életnagyságú őslény-szobor várja a látogatókat, 5 millió eurós beruházásból építették meg, az összeg 70 százaléka uniós alapokból származik. „Meglepetésünkre ebben a periódusban sincsenek szabad szálláshelyek a településen, holott a szezonnak már vége\" – mondta Adrian Veştea, a település polgármestere.

Barcarozsnyó Brassótól 15 kilométerre, a Vidombák-patak partján, a Törcsvári-szoros bejáratánál fekszik. A település fölött meredek sziklákon épült középkori vár, Erdély legnagyobb parasztvára a régi Rozsnyó község mentsvára volt. Mai formájában a város szász lakossága építette ki a 15. században.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS