HIRDETÉS

Blogversenyt nyert Máthé Annamária vásárhelyi divattervező

Szász Cs. Emese 2014. október 09., 17:56

Nemzetközi blogversenyen nyert egy fiatal marosvásárhelyi fiatal divattervező – több mint 10 ezer jelentkezőből válogatták ki a legjobb ötvenet, így Máthé Annamária internetes naplóját is. 

A divattervező 2012-ben kezdte el írni Style Mile című blogját, akkor már jó ideje a divat szerelmese volt, ruhákat tervezett, s úgy gondolta, érdemes ilyen formában is megmutatnia önmagát.

Saját tervezés és csapatmunka

„A blognak két célja van: egyrészt népszerűsítem, bemutatom a munkáimat, másrészt nagyon hamar visszajelzéseket is kapok arról, hogy tetszenek-e a látottak az olvasóknak” – mondja a divattervező, aki éppen ezért profikkal dolgozik együtt – minden ruháját megfelelő modellekre adja rá, majd divatfotókat készíttet ezekről.

Bandi Andrásnak és Fülöp Barnának köszönhetőek a minőségi fotók, Márkos Ildikó fodrász és hairstylist a modellek haját készíti, emellett pedig a Style Mile imidzséért is felel, Buzsa Eleonóra pedig a modellek sminkjét készíti.

A blog célja tehát a saját tervezésű és megvalósítású ruhák bemutatása, de emellett divattanácsokat is ad a fiatal tervező.

Tematikusan foglalkozik a divatkérdésekkel, a mindennapi életet próbálja összekötni a divattal, de arról is elmondja a véleményét, hogy miért jó, ha gondot fordítunk az öltözködésre, vagy mi legyen avagy legyen egy női gardróbban.

Bár szabadidejében szívesen olvasgat más divatblogokat – főként romániaiakat –, inspirálódni nem szokott ezekből, sőt, úgy érzi, ő teljesen más stílusban ír. Legfőbb jellemzője például, hogy míg a legtöbb divatblog a tiniknek szól, ő érett nőknek tervez, nekik is írogat.

Angol nyelven a nemzetközi porondra

Máthé Annamária divatblogját kezdetektől angol nyelven írta, így nem okozott gondot jelentkezni egy nemzetközi divatblog versenyre. A divatrajongók számára ismerős Burda Style magazin szeptemberben hirdette meg divatblog versenyét.

„Nem is volt kérdés, hogy jelentkezzek-e a versenyre, hiszen a Burda Style-nak köszönhetően útmutatást kaptam az ötleteim megvalósításához. Nagy köszönettel tartozom a csapatnak, hiszen nélkülük nem tudtam volna ilyen sikereket elérni. Megtisztelve érzem magam, hogy az elsők között lehetek, ez önbizalmat ad” – fogalmazott a marosvásárhelyi tervező.

Hozzátette, minden oda vezethető vissza, amikor 13 éves korában édesanyjától megkapta az első Burda divatmagazint, amely nagy hatással volt rá. A hobbiból siker született, hiszen 16 évesen a saját divatbemutatóján az általa tervezett ruhájában vonulhatott végig a kifutón és azóta arra törekszik, hogy nemzetközileg elismert divattervezővé váljon.

Elismerésül lehetőséget kapott egy online szabászati kurzus elvégzéséhez, így a jövőben férfi ruhadarabokkal bővül a fiatal divattervező kínálata. „Segítség számomra, mert eddig nagy hiányosságom volt, hogy nem foglalkoztam férfi szabászattal. Azonban ha év végére nem is, jövőre férfiaknak tervezett darabjaim is lesznek” – ígérte Máthé Annamária.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS