HIRDETÉS
Bede Laura 2017. október 18., szerda

Tizedik alkalommal szervezte meg a kolozsvári unitárius kollégium a lengyelországi tanulmányutat

Új ismeretekkel, tapasztalatokkal és élményekkel tértek haza a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium diákjai a hagyományos lengyelországi tanulmányútról. A kezdeményezésről Solymosi Zsolt, az intézmény aligazgatója számolt be a Krónikának.

Bede Laura 2017. október 13., péntek

Jubileumi Xantus-vetélkedőt tartanak a kolozsvári Hója-erdőben

A közvetlen környezetünk természeti értékeinek megismerését, ezáltal a szülőföldhöz való kötődés, illetve az erdélyi magyar identitástudat megerősítését tűzte ki célul a huszadik alkalommal, szombaton rendezendő Xantus János környezetismereti vetélkedő.

HIRDETÉS
Bede Laura 2017. október 13., péntek

Munkatársainak ajánlja díját a nemzetközi matematikaverseny „karmestere”

„A díj mindenkinek szól, aki részt vett a munkában” – nyilatkozta a Krónikának Bencze Mihály, a bukaresti Ady Endre Líceum igazgatója, a nemzetközi magyar matematikaverseny alapítója, akit Európai Polgári Díjjal tüntettek ki.

Bede Laura 2017. október 12., csütörtök

Virágba öltöztették a kolozsvári „betondzsungelt”

Átadták kedd délután a Kolozsvári Városszépítő Egylet által meghirdetett Virágos Kolozsvár elnevezésű pályázat díjait. A zsűri döntéséről Szenkovics Dezső, az egyesület elnöke számolt be a Krónikának. 

Bede Laura 2017. október 10., kedd

Kulturális kalandorképző a bölcs diákoknak

Kulturális sokszínűség címmel szervezik meg a 8. Bölcs diákok országos szintű vetélkedőt 2017. október–2018. augusztus között – olvasható a szervezők szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

HIRDETÉS
Bede Laura 2017. október 09., hétfő

Erdélyi turnén nevettet a Szomszédnéni

Kedden kezdődik a Karinthy-gyűrűs Szomszédnéni Produkciós Iroda – Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs – nagyszabású, Majmok! 2017 elnevezésű erdélyi turnéja.

Bede Laura 2017. október 08., vasárnap

Rockrajongók egyesülése: nagy érdeklődés övezte a kolozsvári rockkoncerteket


Közel tízezer ember tombolt a kolozsvári új sportcsarnokban tartott Edda Művek és Holograf rockegyüttes koncertjén. 

Bede Laura 2017. október 07., szombat

Rock határok nélkül: Holograf- és Edda-koncert Kolozsváron

Rendkívüli koncertet ad a magyarországi Edda Művek és a román Holograf rockegyüttes szombaton este a kolozsvári új sportcsarnokban.

HIRDETÉS
Bede Laura 2017. szeptember 17., vasárnap

Betekintés a bőregerek világába

Világszintű eseménnyé nőtte ki magát a Nemzetközi Denevéréj elnevezésű rendezvénysorozat, amelynek kolozsvári kiadását szombaton tartották a helyi botanikus kertben.

Bede Laura 2017. szeptember 15., péntek

Zenétől lesznek hangosak a hétvégén Szatmárnémeti utcái

Több mint 25 utcai művész tölti meg élettel Szatmárnémetit a pénteken kezdődő utcazene-fesztiválon. A háromnapos rendezvénysorozaton sajátos zenei világok találkozhatnak és tradicionális, világzenei produkciókat mutatnak be.

Bede Laura 2017. szeptember 15., péntek

Kalotaszegi közösségépítés: tíz település mutatja be népviseletét

A népviselet ünnepe tematikával szervezik meg a Kalotaszegi Magyar Napot vasárnap, szeptember 17-én, a Kolozs megyei Bánffyhunyadon. A rendezvény legfontosabb célja, hogy keretet teremtsen.

HIRDETÉS
Bede Laura 2017. szeptember 13., szerda

Erdélyi valóság haladó szinten: Botházi Mária főszerkesztő a kreatív délelőttökről, a Nőileg magazinról

A sajtóban nincsenek már biztos pontok, de gyakran az eredetiség, a megérzés, gyors reakciókészség, kreativitás, témaérzékenység, adaptáció, rugalmasság kérdése a lényeg – vélekedik Botházi Mária újságíró, a Nőileg magazin új főszerkesztője.

Bede Laura 2017. szeptember 11., hétfő

Emlékkoncert Snétberger Ferenccel a balesetben elhunyt kolozsvári zenész tiszteletére

Snétberger Ferenc Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas szintó származású magyar gitárművész ad koncertet a kolozsvári Szépművészeti Múzeum udvarán szeptember 13-án.

Bede Laura 2017. szeptember 07., csütörtök

Duna-deltai madárcsicsergés – ornitológus mesél a gyűrűzőtáborról

Az énekesmadarak vonulási dinamikáját tanulmányozzák Chituc-turzáson a negyedik alkalommal, július–október között szervezett gyűrűzőtáborban.

Bede Laura 2017. szeptember 05., kedd

Meghódították a Mont Blanc-t a jótékony céllal útnak induló kolozsvári hegymászók

Elérte kedden délelőtt Nyugat-Európa legmagasabb hegyének, a 4809 méteres Mont Blanc-nak a csúcsát az a két kolozsvári férfi, aki azzal a céllal indult el, hogy a Yuppi Ride akció keretében pénz gyűjtsön súlyosan beteg gyerekek táboroztatására.

HIRDETÉS
Bede Laura 2017. szeptember 03., vasárnap

Tánclépésekben a világbajnokságig: interjú Borzási Judit versenytáncossal

Első helyen végzett a Bukarestben szervezett országos kizombakongresszuson partnerével Borzási Judit gyergyószentmiklósi születésű, Kolozsváron élő versenytáncos. Az országos versenyen elért sikerről, jövőbeli terveiről számolt be a Krónikának.