HIRDETÉS
Bede Laura 2018. április 18., szerda

Kolozsvár központját „bejáró” szaxofonszólam: Miklós Roland művészetként tekint az utcazenélésre

Erdélyi városokban, külföldön és a világhálón is szeretné népszerűsíteni az utcazenélést Miklós Roland, aki már évek óta szaxofonozik Kolozsváron. A fiatal zenész tapasztalatairól, az előadott művekről, a jövőbeli céljairól beszélt a Krónikának.

Bede Laura 2018. április 15., vasárnap

Szórványban hangsúlyosabb az örökségvédelem – díjazták a diákvetélkedő legjobbjait

Kolozsváron és Déván is megtartották az Örökségünk őrei vetélkedő döntőjét a hét végén. A rendezvényeken a Kolozs megyei, valamint a szórványvidékeken tanuló diákcsapatok mutatták be az általuk örökbe fogadott műemlékeket, amelyek védelmére hívták fel a figyelmet.

Bede Laura 2018. április 15., vasárnap

Székely zászló gróf Wass Albert dél-afrikai sírhelyénél

Sikerrel járt Tulit Zsombor és Szarukán László, a Khumba-Transz Afrika expedíció két tagja, akik a Dél-afrikai Köztársaságban rátaláltak gróf Wass Albert, a II. angol–búr háború hősi halottjának sírhelyére.

Bede Laura 2018. április 08., vasárnap

Kiosztotta az „erdélyi Oscar-díjakat” az EMKE

A közművelődési életben jeleskedő alkotóknak, kultúraszervezőknek adta át idei kitüntetéseit az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE) szombaton, Kolozsváron.

Bede Laura 2018. április 07., szombat

Könyvturkálás, példaértékű élő könyvek Kolozsváron

Kulturális és szórakoztató, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt szóló programkínálattal várják az érdeklődőket a negyedik alkalommal, április 19–20. között a kolozsvári Szabók Bástyájában rendezendő Könyvturi | élőKönyvtáron.

HIRDETÉS
Bede Laura 2018. április 06., péntek

Minden egyes kolozsvári lakosnak szól a Kolozsvári Majális

A könnyebben megközelíthető monostori Colina parkban szervezik meg május 5-én a korábban Családi Majális nevet viselő Kolozsvári Majálist, immár hagyományteremtő szándékkal.

Bede Laura 2018. április 05., csütörtök

Erdélyi turnén a The Qualitons zenekar

Három erdélyi városban lép színpadra a The Qualitons pszichedelikus soul-beat zenekar. A magyarországi együttes csütörtökön 21 órától a kolozsvári Atelier Caféban koncertezik.

Bede Laura 2018. április 05., csütörtök

Hollandiából „gurult” Koltóra az új, moduláris elemekből épített óvoda

Egyeurós szimbolikus összegért „vásárolt meg” egy hollandiai óvodát a Máramaros megyei Koltó község, amelynek polgármestere, Csendes Lajos a Krónikának számolt be az oktatási intézmény létrejöttéről, a további tervekről.

HIRDETÉS
Bede Laura 2018. április 03., kedd

Újranyitotta kapuit a „tudomány fellegvára” – felújították a BBTE kolozsvári Állattani Múzeumát

Közel hároméves felújítási folyamat után kedden délelőtt újranyitották a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Állattani Múzeumát a kolozsvári Mikó utcában.

Bede Laura 2018. március 29., csütörtök

Erdélyi cukrászköltemények terítéken: a székelyudvarhelyi Mihály Ágnes az Ide süss! című műsorban

A székelyudvarhelyi Mihály Ágnes is megmutatja tehetségét a The Great British Bake Off cukrászverseny magyar verziójában, a Viasat3-on sugárzott Ide süss! című műsorban.

Bede Laura 2018. március 28., szerda

Fesztiválfaluba költözik a Double Rise, csak a kulturális programokat szervezik Torockón

Új helyszínen és számos újdonsággal várja a résztvevőket a Fehér megyei Torockón harmadik alkalommal, június 27–30. között szervezendő Double Rise fesztivál.

HIRDETÉS
Bede Laura 2018. március 25., vasárnap

Április 1-jéig jelentkezhetnek az egyetemisták a Work and Travel programba

Romániai magyar, illetve magyarországi egyetemistáknak segít részt venni a Work and Travel programban a nagyváradi székhelyű Active Brothers cég Go to America csapata. Pásztor Lehel a jelentkezési feltételekről, munkahelyekről beszélt a Krónikának.

Bede Laura 2018. március 22., csütörtök

Csenevész kis srácból öntudatos emberré válni – interjú Vitáris Ivánnal, az Ivan & The Parazol frontemberével

Erdélyi városokban csap a húrok közé a héten az Ivan & The Parazol budapesti rockegyüttes. A klasszikus rockzenét a kortárs trendekkel vegyítő zenekar frontembere, Vitáris Iván a közönséggel való kapcsolatról, fellépésekről és a jövőbeli tervekről beszélt a Krónikának.

Bede Laura 2018. március 15., csütörtök

Az élet fontosabb: feladta az északi sarkköri ultramaratont a két nemzetet képviselő enyedi Polgár Levente

Az extrém időjárási körülmények miatt, valamint az orvos javaslatára döntött úgy, hogy feladja a versenyt a nagyenyedi Polgár Levente, aki Kanadából számolt be a Krónikának az északi sarkköri ultramaraton nehézségeiről, a jövőbeli terveiről.

Bede Laura 2018. március 12., hétfő

Fekete humor színes egyéniségektől – Kiss Ádám a sztárvendége az erdélyi fesztiválnak

Sztárfellépővel, slamversennyel, kettős könyvbemutatóval várják a közönséget az Erdélyi Humorfesztiválon, amelyet tizenötödik alkalommal szerveznek meg április 19–22. között Kolozsváron.

HIRDETÉS
Bede Laura 2018. március 08., csütörtök

Telt házas „leépülés” a Szomszédnénivel – interjú Bálint Ferenccel és Tóth Szabolccsal

Telt házas volt a Szomszédnéni Produkciós Iroda kolozsvári jótékonysági estje, melynek teljes bevételét a beteg gyerekeknek szervezendő Yuppi tábor kapta. A Bonbon-díjas és Karinthy-gyűrűs humortársulat tagjaival beszélgettünk.