HIRDETÉS
Bede Laura 2018. november 19., hétfő

Robotépítő diákok sikere – a nyertes marosvásárhelyi csapat a jövő évi pekingi versenyre készül a továbbfejlesztett drónnal

Hosszas tervezési-kivitelezési folyamat eredményét díjazták a Robochallenge nemzetközi robotversenyen, amelynek egyik kategóriájában a legjobban teljesített a marosvásárhelyi Sapientia egyetem HeptaCube nevű csapata.

Bede Laura 2018. november 14., szerda

Zenei támogatás és növekvő színvonal a Bagossytól: a gyergyói fiúbanda új lemezén folkos és elektronikus alapú dalok is lesznek

Évek óta állandó és közkedvelt szereplője az erdélyi színtérnek a Bagossy Brothers Company, amely ma este a kolozsvári Form Space-ben lép színpadra. 

HIRDETÉS
Bede Laura 2018. november 13., kedd

Őrizetben az adócsaló „életmentők” – az időseket csőbe húzó gyanúsítottak 8 millió lejjel károsították meg az államot

Ingyenes egészségügyi vizsgálatokat ajánlva, majd több ezer eurós termékeket kínálva vertek át csalók időskorú embereket. Az adócsalással gyanúsított személyeket a hétvégén harmincnapos előzetes letartóztatásba helyezték Nagyváradon.

Hallgassa online rádióinkat
Bede Laura 2018. november 08., csütörtök

Kolozsvári koncertsiker: zeneszeretet határok nélkül

Telt házas koncerttel nyitotta szerda este közös turnéját a kolozsvári FUNKorporation és a lettországi Very Cool People zenekar. A kincses városbeli Atelier kávéházban összegyűlt közönség nagy lelkesedéssel fogadta a funk, dzsessz, reggae és rock stílust képviselő együtteseket.

Bede Laura 2018. november 06., kedd

„Átjárja” Erdélyt a funk és a jazz: a kolozsvári és lettországi együttes különböző stílusokat vegyítve energetikus zenét játszik

Ötállomásos koncertsorozatot tart november 7–11. között a kolozsvári FUNKorporation és a lettországi Very Cool People zenekar.

HIRDETÉS
Bálint Eszter , Bede Laura 2018. november 06., kedd

A tengerpart mellett Erdély is népszerű – jót tettek a romániai turizmusnak az üdülési csekkek

Az idei sikeren felbuzdulva jövőre is megtartja az üdülési csekkeket a szociálliberális kormány. Az áfacsökkentéstől azt remélik, hogy tovább lendíti az idegenforgalmat, és újabb beruházásokat eredményez.

Bede Laura , Bíró Blanka 2018. november 01., csütörtök

Alternatívát látnak a bejegyzett élettársi viszonyban – szakértők szerint jogi háttérrel kell felruházni a vadházasságot

Nemcsak a melegek számára jelentene jogi megoldást, hanem a vadházasságban élő heteroszexuális párok jogviszonyát is rendezné szakértők szerint a bejegyzett élettársi viszony elismertetése. A törvényhozás egyelőre nem hajlik a kérdés rendezésére.

Bede Laura 2018. október 27., szombat

Egy lábbal, két mankóval a rajtnál: a háromszéki Keresztes Zsolt hamarosan megkapja személyre szabott Genium X3 robotlábát

Erősebb hittel és újabb kihívásokra felkészülten tért haza a miskolci Spartan Race akadályfutó versenyről Keresztes Zsolt. A bélafalvi fiatalember a megmérettetés nehézségeiről, a motivációjáról és terveiről beszélt a Krónikának.

HIRDETÉS
Bede Laura 2018. október 22., hétfő

„Már az emlékekről sem szabad beszélni” – csütörtökön várható jogerős ítélet a Székely Mikó Kollégium restitúciós perében

Jogerős ítélet születhet csütörtökön a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium restitúciós perében. A vita alapját képező eredeti dokumentumokat, bizonyítékokat Kató Béla püspök, Ballai Zoltán gazdasági tanácsos és Veress Emőd ügyvéd ismertette hétfőn Kolozsváron.

Bede Laura 2018. október 20., szombat

Ismét bizonyított az erdélyi „nindzsalány”: a kézdivásárhelyi Kis Ilka a magyarországi és a romániai versenyen is részt vett

Újabb élménnyel gazdagodott, és sok tapasztalatot szerzett a Ninja Warriror Románia vetélkedőműsorban a kézdivásárhelyi Kis Ilka, aki egyetlen női versenyzőként méretett meg az elődöntőben. A 26 éves testnevelő tanár nem jutott tovább a Pro Tv-n közvetített műsorban.

Bede Laura 2018. október 19., péntek

Csipkeíz a kalotaszegi terítéken – néptánc- és mazsorettcsoportok is fellépnek hétvégén a kalotaszentkirályi rendezvényen

Hagyományos ételekkel, színes programokkal várják a résztvevőket a Kolozs megyei Kalotaszentkirályon a hétvégén tizenharmadik alkalommal tartandó csipkebogyó-fesztiválon.

HIRDETÉS
Bede Laura 2018. október 18., csütörtök

Óvodaválasztás: fontos a színvonal – az oktatás minősége, a pedagógus személyisége is lényeges szempont a magyar szülők számára

Etnikailag semleges és etnikai jellegű tényezők egyaránt befolyásolják az óvodaválasztásban az erdélyi magyar szülőket – derül ki a Nemzetpolitikai Kutatóintézet friss felméréséből, amely a Kárpát-medence négy régiójára (Erdély, Felvidék, Vajdaság és Kárpátalja) terjed ki.

Bede Laura 2018. október 17., szerda

Erdélyben másként csillog a közönség szeme: a Kolozsváron fellépő Margaret Island új dalai a bandatagok világnézetét tükrözik

Lemezbemutató konceret ad ma este a kolozsvári Form Space-ben a Junior Artisjus és Fonogram-díjas Margaret Island zenekar. A budapesti formáció a magyar zenei életben ritkán megjelenő akusztikus, folkos popzenét játszik. 

Bede Laura 2018. október 14., vasárnap

„Elfoglalta” a grundot a kolozsvári jelelőkórus az ötéves évfordulón

A Pál utcai fiúk című musical Mi vagyunk a grund című dalát is előadta Kolozsvár főterén a Kozmutza Flóra Hallássérültek Speciális Iskolájának jelelőkórusa a hét végén. A rendezvénnyel a kórus jubileumát ünnepelték.

Bede Laura 2018. október 12., péntek

Érték- és érzésközvetítés jelbeszéddel – kolozsvári hallássérült diákok figyelemfelkeltő ünnepe

Megalakulásának ötödik évfordulóját ünnepli pénteken a kolozsvári Kozmutza Flóra Hallássérültek Speciális Iskolájának jelelőkórusa. A gyerekek által közvetített üzenetről Miklós Gyuri vallástanár beszélt a Krónikának.

HIRDETÉS
Bede Laura 2018. október 05., péntek

Dinamikus érzésközvetítés a színpadon – András Lóránt a táncszínház helyéről az emberek napi kultúrkészletében

Változatos évadindító programokkal várja októberben a táncszínház iránt érdeklődőket a marosvásárhelyi András Lóránt Társulat, amelynek névadó vezetője a péntek esti premierről, a csoport tevékenységéről, a prózai és táncszínház közötti különbségekről beszélt.