HIRDETÉS
Bede Laura 2018. február 16., péntek

Erdélyi ízvilág a kolozsvári Szalonnafeszten

Kibővített kínálattal, kézműves termékekkel, valamint néptáncelőadással várják a résztvevőket a Kolozsváron rendezendő, péntektől vasárnapig tartó Szalonnafeszten. Molnár Attila, a rendezvény főszervezője beszélt lapunknak a programról, az újdonságokról.

Bede Laura 2018. február 14., szerda

Taroltak az országos bajnokságon a kolozsvári magyar hegyimentők

Első, illetve második helyezést ért el Török János és Tóth Attila az elmúlt hétvégén, Sinaián megrendezett Országos Túrasíző Bajnokságon.

Bede Laura 2018. február 14., szerda

Szerelmi vallomások és kedvezmények Bálint-napon

Erdély-szerte megünneplik csütörtökön a Bálint-napot, amikor a szerelmesek igyekeznek minél több időt együtt tölteni és figyelmet szentelni egymásnak. 

Bede Laura 2018. február 10., szombat

A színházi élet kiválóságai Nagyváradon

Nagyszabású produkció bemutatására készül, illetve elkezdte a jegyértékesítést a HolnapUtán Fesztiválra a nagyváradi Szigligeti Színház.

Bede Laura 2018. február 10., szombat

Feszegetni a képi ábrázolás határait: jelentkezőket várnak az 5. Székelyföldi Grafikai Biennáléra

A digitális és analóg világ közötti átjárásra, a képi ábrázolás határainak feszegetésére épül az 5. Székelyföldi Grafikai Biennálé, amelynek részleteiről Ferencz S. Apor csíkszeredai képzőművész beszélt a Krónikának. 

HIRDETÉS
Bede Laura 2018. február 08., csütörtök

A Szamos-parton felállított színpadon mérettetnek meg a kolozsvári jazzfesztivál versenyzői

Elkezdődött szerdán a nevezés a Jazz in the Park nemzetközi jazzfesztivál keretében június 22–24. között szervezendő versenyprogramba. 

Bede Laura 2018. február 04., vasárnap

Megszüntették az eljárást az ügyészek a Kék Bálna-ügyben

Megszüntette az eljárást az úgynevezett Kék Bálna-ügyben a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) Brassó megyei ügyosztálya, amely szerint az öngyilkosságot elkövető diákok nem a játék miatt vetettek véget életüknek.

Bede Laura 2018. február 04., vasárnap

Székelyföldi legendák új köntösben - Fazakas Szabolcs a tízéves Legendáriumról

Megalakulásának tizedik évfordulóját ünnepli idén a Székelyföldi Legendárium. Fazakas Szabolcs, a kezdeményezés ötletgazdája a projekt indulásáról, a sikerekről és a jövőbeli tervekről mesélt a Krónikának. 

HIRDETÉS
Bede Laura 2018. február 03., szombat

Középiskolásokat hív külföldi tanulmányútra a High School in America

Egyedülálló lehetőségeket kínál középiskolá-soknak a High School In America cserediákprogram, amelynek részleteiről Pásztor Lehel koordinátor számolt be Kolozsváron.

Bede Laura 2018. február 01., csütörtök

Beteg gyerekek táboroztatására gyűjtenek a Szomszédnéni Produkciós Iroda humoristái

Válogatott jelenetekkel, a legjobb poénokkal készül március 3-ára a Szomszédnéni Produkciós Iroda, amelynek tagjai jótékonysági előadást tartanak Kolozsváron a Yuppi tábor javára.

Bede Laura 2018. január 30., kedd

Példaképek a Könyvturin – a szervezők április 15-ig várják a régi, kiolvasott könyveket

Színes programkínálattal, új tematikával szervezi meg Kolozsváron negyedik alkalommal, április 19–20. között a Könyvturi | élőKönyvtár elnevezésű rendezvényt az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezete (EMKISZ).

HIRDETÉS
Bede Laura 2018. január 25., csütörtök

Új madárfaj jelent meg Románia ornitológiai térképén – Szabó József a felfedezésről

Romániában eddig még soha nem látott madárfajt, a fehércsőrű búvárt azonosították az Olt folyón a Román Madártani Egyesület munkatársai.

Bede Laura 2018. január 18., csütörtök

Váradról is lehet nagyokat álmodni – Varga Csaba hegymászó élménybeszámolója a Manaszlu meghódításáról

Legutóbbi, 2017-es csúcshódítási élményéről számolt be Varga Csaba nagyváradi hegymászó szerda délután a kolozsvári Báthory István Elméleti Líceumban.

Bede Laura 2018. január 12., péntek

Tovább terjeszkedik a Wizz Air Kolozsváron, még gondolkodnak a vásárhelyi járatokon

A kolozsvári Avram Iancu Nemzetközi Repülőtér kifutópályájának bővítését tartja a legfontosabbnak jelen pillanatban David Ciceo, a kincses város légikikötőjének igazgatója.

Bede Laura 2018. január 12., péntek

Sivatagi kaland: a kolozsvári CsavarGo csapat is részt vesz a Budapest-Bamako Ralin

Első alkalommal indul a pénteken kezdődő Budapest–Bamako Ralin Szállassy Noémi kolozsvári egyetemi tanár, biológus. A versenyző az út kihívásairól, illetve izgalmairól mesélt a Krónikának.

HIRDETÉS
Bede Laura 2018. január 10., szerda

Eurovíziós visszhang a tordai sóbányából

A tordai sóbánya egyik leglátványosabb helyszínén, a 86 méter mélységű Rudolf-aknában szervezik meg február 11-én az Eurovíziós Dalfesztivál romániai középdöntőjének egyikét.