HIRDETÉS
Bede Laura 2017. augusztus 10., csütörtök

Rock’n’roll a gesztenyefák árnyékában a 8. Kolozsvári Magyar Napokon

Minden korosztályt megszólító koncertkínálattal várják a résztvevőket a Sétatéren, amely az augusztus 13–20. között rendezendő 8. Kolozsvári Magyar Napok egyik új helyszíne.

Kiss Előd-Gergely , Bede Laura 2017. augusztus 08., kedd

Untold: 330 ezer bulizó, 50 panasz Kolozsváron

Mintegy 50 panasz érkezett az Untold fesztivál ideje alatt a kolozsvári önkormányzathoz, valamennyi a hangerőt kifogásolta – mondta el lapunk megkeresésére Iulia Perșă, a városháza szóvivője.

HIRDETÉS
Bede Laura 2017. augusztus 06., vasárnap

Felvillanyozta a Kolozsváron bulizókat az Untold varázsa

A holdvilágban és a reggeli napsütésben is ugyanannyi energiával és jókedvvel buliztak a hétfő hajnalban záruló, harmadik alkalommal szervezett kolozsvári Untold fesztivál résztvevői.

Bede Laura 2017. augusztus 03., csütörtök

Megtelik és marad a „sárkányfészek”: négy nap fesztivál Kolozsváron

Naponta több tízezer résztvevőt várnak a harmadik alkalommal szervezett, csütörtökön kezdődő kolozsvári Untold fesztiválra. Emil Boc polgármester a lakosok felháborodása sem hajlandó elköltöztetni a fiatalok körében népszerű rendezvényt.

Bede Laura 2017. augusztus 02., szerda

„Elvarázsolják” a gyerekeket a Partiumi Magyar Napokon

Bábszínházi előadásokkal, interaktív koncertekkel, valamint kézműves foglalkozásokkal várják a gyerekeket a Szatmárnémetiben tizenhatodik alkalommal, augusztus 20–27. között rendezendő Partiumi Magyar Napokon.

HIRDETÉS
Bede Laura 2017. július 31., hétfő

Zenei stílusokat egyesített a mérai csűrszínpad

Mindenkit megmozgató világzene, fűben mezítláb táncoló fiatalok, családias hangulat fogadta a vasárnap zárult, a Kolozs megyei Mérán második alkalommal szervezett Méra World Music fesztivál résztvevőit.

Bede Laura 2017. július 27., csütörtök

Adománygyűjtő céllal mássza meg a Mont Blanc-ot két kolozsvári hegymászó

Nyugat-Európa legmagasabb hegyét, a 4809 méteres Mont Blanc-ot szeretné meghódítani két kolozsvári férfi, hogy a Yuppi Ride akció keretében pénzt gyűjtsön súlyosan beteg gyerekek táboroztatására.

Bede Laura 2017. július 26., szerda

Világzenétől lesz hangos a mérai Szarka-telek

Megnyitja kapuit a Ko­lozs megyei Mérán található Szarka-telek, amely a csütörtöktől vasárnapig tartó Méra World Music fesztiválnak ad otthont. Varga Zoltán, a rendezvény egyik szervezője a Krónikának számolt be a világzenei esemény újdonságairól.

HIRDETÉS
Bede Laura 2017. július 21., péntek

Benépesül a gernyeszegi Teleki-kastély

Megnyitja kapuit szombaton a Maros megyei Gernyeszegen található Teleki-kastély, az egész napos rendezvényről gróf Teleki Kálmán, a kastély tulajdonosa számolt be a Krónikának.

Bede Laura 2017. július 21., péntek

Stíluskavalkád az egy hónap múlva kezdődő Partiumi Magyar Napokon

Változatos zenei programokkal, új központi színpaddal várják a résztvevőket a Szatmárnémetiben tizenhatodik alkalommal, augusztus 20–27. között rendezendő Partiumi Magyar Napokon.

Bede Laura 2017. július 20., csütörtök

Erősebb világzenei vonal: balkáni és karibi dallamokra is lehet bulizni Mérán

Gazdag koncertkínálat­tal, új programokkal várják a résztvevőket a Ko­lozs megyei Mérán má­sodszor, július 27–30. között rendezendő Méra World Music fesztiválon. Minden este helyi zenészek is szórakoztatják a résztvevőket.

HIRDETÉS
Bede Laura 2017. július 12., szerda

A közösségi médiában is őszintén – Szabó Hédi a vloggerkedésről

A szépségápolásról, divatról, sikerről beszélt Szabó Hédi magyarországi vlogger a hétvégén Marosvásárhelyen. A 23 éves egyetemista a Krónikának is beszámolt tevékenységéről.

Bede Laura 2017. július 11., kedd

Újabb könyvet ad ki a kolozsvári „kalózlány”

Ötödik könyvének befejezésén dolgozik a tizenöt éves, kolozsvári Lupescu Kata, aki idén májusban adta ki első, Kalózlány című ifjúsági kalandregényét. A fiatal író a Krónikának számolt be a jövőben megjelenő alkotásokról.

Bede Laura 2017. július 09., vasárnap

Fergeteges „esőtáncok” a VIBE fesztiválon

Zuhogó esőben és sárban is végigbulizták az esti koncerteket a vasárnap zárult marosvásárhelyi VIBE résztvevői. A fesztiválon nappal a tudományt népszerűsítették, este pedig a különböző zenei stílusokat képviselő előadók léptek színpadra.

Bede Laura 2017. július 05., szerda

Erdélyi színfoltok fesztiválja a marosvásárhelyi Maros-parton

A legszínesebb erdélyi fesztiválnak ígérkező, csütörtökön kezdődő marosvásárhelyi VIBE-on a szervezők 5000 fiatal látogatóra számítanak naponta. A Maros-part négy napra Erdély legbulisabb találkozóhelyévé válik.

HIRDETÉS
Bede Laura 2017. június 29., csütörtök

Gólyafiókákat gyűrűztek meg Kolozs megyében

Tudományos és nevelő céllal gyűrűztek meg 11 fehérgólya-fiókát szerdán Kolozs megyében. Az eseménysorozaton résztvevő dr. Szabó D. Zoltán számolt be a Krónikának.