HIRDETÉS
Bede Laura 2017. június 26., hétfő

Tovább forog az ifik kamerája – Kulturális filmnap Kolozsváron

Rövid- és dokumentumfilmek kerültek a középpontba Kolozsváron, az első alkalommal szervezett Kulturális Ifjúsági Filmnapon.

Bede Laura 2017. június 23., péntek

Erdélyi kultúra a kolozsvári mozivásznon

Színes programokon, filmvetítéseken, valamint szakmai beszélgetéseken vehetnek részt a Kulturális Ifjúsági Filmnapra látogatók. A rendezvényt első alkalommal, a kincses városbeli Dacia moziban szervezik szombaton.

HIRDETÉS
Bede Laura 2017. június 21., szerda

„Felébredhet” a Csomád-vulkán

A hosszan szunnyadó vulkánok szén-dioxid-kiáramlására jellemző mennyiséget mértek a Csomád-hegységben. A térségben első alkalommal végzett részletes kutatás eredményeiről Kis Boglárka-Mercédesz, a kutatócsoport tagja számolt be a Krónikának.

Bede Laura 2017. június 16., péntek

Találkozási pont lett a Játszó.tér: rendezvénysorozattal ünneplik a születésnapot

Egyéves születésnapjának alkalmából szervez rendezvénysorozatot az Én is szeretnék játszani! elnevezésű közösségi projekt. Könczei Zsolt, a kezdeményezés kommunikációs felelőse a Krónikának számolt be a szombaton kezdődő esemény programjáról, a megvalósított tervekről, valamint a projekt dédelgetett álmairó

Bede Laura 2017. június 08., csütörtök

Transilvania Train: vonatozás Erdély szívében

Az országban egyedülálló vonatozási lehetőséget nyújt a Transilvania Train projekt, amely nem egyszerű turisztikai csomag, hanem önmagában egy tapasztalat, valamint teljes ellátást biztosító utazás Erdélyben.

HIRDETÉS
Bede Laura 2017. május 30., kedd

Gyermeknapi „csemege” – színes rendezvényekkel várják a kicsiket

Számos rendezvényen, előadáson, valamint koncerten vehetnek részt az ünneplő gyerekek és szüleik a következő napokban. A június 1-jei nemzetközi gyermeknap alkalmából több városban is színes, többnapos programsorozattal várják a legkisebbeket.

Bede Laura , Kiss Judit , Gyergyai Csaba 2017. május 29., hétfő

Elérte célját a családcentrikus programkavalkád a gyalui Várkert Fesztiválon

Elözönlötték a gyalui várkastély parkját a látogatók a hétvégi, második alkalommal rendezett Várkert Fesztiválon. A Kolozs megyei Gyaluban tartott kétnapos rendezvénysorozat főszervezője, Gergely Balázs elégedetten értékelt lapunknak.

Bede Laura 2017. május 26., péntek

Elözönlik Gyalut a „várkertészek”, neves zenekarok várják őket

Koncertek, gyermekprogramok, sporttevékenységek várják a Kolozs megyei Gyaluba látogatókat a hétvégi Várkert Fesztiválon. A Kolozsvári Magyar Napok szervezőcsapata a történelmi hangulatról is gondoskodott.

HIRDETÉS
Bede Laura 2017. május 16., kedd

Sztárfellépők a gernyeszegi Awake Fesztiválon

Nyilvánosságra hozták a szervezők az első alkalommal szeptember 1–3. között a Maros megyei Gernyeszegen szervezendő Awake Fesztivál összes fellépőjét.

Bede Laura 2017. május 11., csütörtök

Meghiúsult Török Zsolték Himalája-expedíciója

A viszontagságos időjárás és a lavinaveszély miatt jobbnak látta feladni a Himalája-expedíciót az aradi Török Zsolt és a kolozsvári Vlad Căpușan, akik április 18-án indultak el az egyik legnehezebben megközelíthető hegycsúcsra, a 7161 méteres Pumorira.

Bede Laura 2017. május 11., csütörtök

Külön zenei helyszínt kapnak az erdélyi előadók a VIBE Fesztiválon

Új, erdélyi előadókkal bővül a július 6–9. között első alkalommal szervezendő marosvásárhelyi VIBE Fesztivál koncertkínálata.

HIRDETÉS
Bede Laura 2017. május 09., kedd

Hatalmas bulival ért véget a kolozsvári egyetemisták diáknapos „űrutazása”

Hatalmas bulival és a Cloud 9+ együttes koncertjével ért véget vasárnap a 24. KMDSZ Diáknapok, ahol öt napon keresztül a több mint 2000 egyetemistáé volt a főszerep Kolozsváron.

Bede Laura 2017. május 03., szerda

Kezdetét vette a kolozsvári diákok „űrutazása”

Fesztiválhangulatú felvonulással és villámcsődülettel kezdődött el szerdán a kolozsvári Főtéren a 24. KMDSZ Diáknapok.

Bede Laura 2017. május 01., hétfő

Interaktivitás a születés hetén Kolozsváron

A születés hete alkalmából tájékoztató, szakmai és kulturális rendezvénysorozatot szervez Kolozsváron az Életfa Családsegítő Egyesület.

Bede Laura 2017. április 26., szerda

A kolozsvári filmgyártás múltja, jövője

Filmalkotókról, a kolozsvári filmgyártás múltjáról és jövőjéről szerveztek kerekasztal-beszélgetést kedden a kincses városban. 

HIRDETÉS
Bede Laura 2017. április 24., hétfő

Tragédiákhoz vezethet a vakmerőség az alpinizmusban

Hegyimentők szerint az a turistacsoport indította el a lavinát szombaton a Retyezátban, amelynek két kiskorú tagja életét vesztette a hógörgetegben. Sokan elítélik a gyerekeiket fokozott veszélynek kitevő szülőket.