HIRDETÉS
Ábrám Zoltán 2018. január 02., kedd

Ábrám Zoltán: A tragumúrák születésnapjára

Újévhez közeledvén többször megdörzsöltem a szemem, miközben betűről betűre az alábbi szöveget olvastam Marosvásárhely honlapján, a város polgármesteri hivatala és helyi tanácsa nevében.

Ábrám Zoltán 2017. december 16., szombat

Az utolsó kelet-európai uralkodó

Az ország érdekeit szolgáló, a néppel alázattal bánó, a karitatív szerepeiket hangsúlyozó uralkodók többnyire népszerűek alattvalóik körében. Lényegesen szeretettebbek, mint általában a csúcspolitikusok.

Ábrám Zoltán 2017. szeptember 25., hétfő

Autonómia és egészség párhuzamai

Közigazgatás-önigazgatás, autonómiatípusok Európában címmel tartott előadásokat Maros megye több településén Bácsfainé dr. Hévizi Józsa budapesti történelemtanár, történész, az Erdélyi Szövetség elnöke.

Ábrám Zoltán 2017. június 08., csütörtök

Amerika és Kanada határán ünnepelték a reformációt a tengerentúli magyarok

HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ – A reformáció ötszáz éves évfordulóját ünnepelték meg a magyar reformátusok és vendégeik Észak-Amerikában. Rendhagyó együttlétre került sor.

Ábrám Zoltán 2017. április 16., vasárnap

Feltámadási műsorkínálat

Az éjfél előtt fél órával véget érő marosvásárhelyi feltámadási körmenetről hazaérve bekapcsolom a tévékészüléket. Közeleg a feltámadást hirdető éjféli harangszó, amikor nagyszombat szomorúsága húsvétvasárnap örömüzenetére vált át.

HIRDETÉS
Ábrám Zoltán 2017. április 09., vasárnap

Szabadságvesztés a „peripravai hóhérnak”

Periprava a Duna-deltában, az Ukrajnával határos Chilia-ág mentén fekvő utolsó romániai település. Itt működött a diktatórikus, embertelen és igazságtalan kommunista rendszer leghírhedtebb kényszermunkatábora.

Ábrám Zoltán 2017. március 19., vasárnap

Márciusi szólásszabadság

Köztudott, hogy a márciusi ifjak követeléseinek egyik jelentős pontja a szólásszabadság biztosítása, a cenzúra eltörlése volt. 

Ábrám Zoltán 2017. február 12., vasárnap

Új vallás, új kilátások

A híradások közlése szerint a skandináv országokban, kiemelten Finnországban menekültek százai, ezrei keresztelkednek meg, és eredendően iszlám vallásukat evangélikusra cserélik fel.

HIRDETÉS
Ábrám Zoltán 2017. február 05., vasárnap

Nép Háza, parlamenti palota

A bukaresti „Fehér Ház” Nicolae Ceauşescu gran­do­mániájának a terméke. A Pentagon után a világ második legnagyobb területű adminisztratív épülete ezernél több teremmel.