HIRDETÉS

Vádalkut kötött, megúszta felfüggesztettel az aradi korrupt egyetemi tanár

Krónika 2018. február 04., 13:55

Két év és hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte az aradi törvényszék Lucian Păiuşant, az aradi Vasile Goldiş Egyetem orvosi karának tanárát, miután az beismerte tettét és vádalkut kötött az ügyészséggel.

Az Agerpres hírügynökség tájékoztatása szerint Lucian Păiuşant több tanártársával együtt azzal vádolták, hogy pénzösszegek ellenében engedett át a vizsgákon külföldi diákokat.

Az aradi felsőoktatási intézmény négy tanára és két informatikusa ellen tavaly júliusban indult bűnvádi eljárás, miután kiderült, hogy több külföldi diák különböző pénzösszegeket fizetett azért, hogy magas osztályzatot kapjon a vizsgákon. Az eljárás során a gyanúsítottak egy része ellen előzetes letartóztatási parancsot adtak ki, másokat házi őrizetbe helyeztek.

HIRDETÉS

Az aradi törvényszék honlapján közzétett tájékoztatás szerint a bírói testület elfogadta az ügyészség és a Lucian Păiuşan között kötött vádalkut, és vesztegetés ismételt elfogadásáért két év és hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a vádlottat.

A jogerős ítélet kihirdetésétől számított 3 éven át Păiuşan nem taníthat egyetemen és nem vállalhat köztisztséget.

Az ítélet értelmében ugyanakkor elkoboztak tőle 1 850 eurót, tizenegy diákjának pedig, akikről kiderült, hogy megvásárolták vizsgajegyeiket, újból le kell vizsgázniuk. A vádlottnak 4 100 perköltséget is kell kifizetnie. Az ítélet nem jogerős, tíz napon belül megfellebbezhető.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS