HIRDETÉS

Szatmár: orosz férfi próbált migránsokat átcsempészni Magyarországra

Krónika 2017. október 11., 13:31 utolsó módosítás: 2017. október 11., 13:34

Nyolc iraki állampolgárt fogtak el a Szatmár megyei Mezőfény közelében a határőrök. A migránsok egy orosz embercsempész segítségével próbáltak Magyarország területére jutni. Határsértőket fogtak Temes megyében is.

Négy iraki felnőttet és négy gyermeket szállított az országhatárig az orosz embercsempész Fotó: Román Határőrség

A román Határrendészeti Főfelügyelőség szerdán arról tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy kedd este tartóztatták fel a nyolc iraki személyt, akik egy németországi rendszámú gépkocsiban utaztak, amelyet egy 50 éves orosz állampolgár vezetett. Az autó vezetőjét 24 órára őrizetbe vették, a bíróság kezdeményezte előzetes letartóztatását.

A határrendészet közleménye szerint a megállított autóban utazó nyolc afroázsiai személy nem tudta megindokolni jelenlétét a határ közelében, így bekísérték őket a határőrségre, ahol kiderült, hogy iraki állampolgárok, és mindannyian kértek már menedékjogot a román államtól. Négyen közülük 19 és 32 év közötti felnőttek, négyen 2 és 8 év közötti gyermekek.

HIRDETÉS

Az orosz állampolgárságú sofőr legálisan érkezett Romániába, és a nyolc irakit a román-magyar határig akarta elszállítani, ahol az autó utasai a terveik szerint átszöktek volna Magyarországra.

Bevallásuk szerint végcéljuk Németország volt. Az iraki állampolgárok ellen határsértésre tett kísérlet, míg az orosz autóvezető ellen embercsempészet miatt indult eljárás.

Ezzel egy időben öt határsértőt tartóztattak fel szerdán a Temes megyei határrendészek a Nagyszentmiklós és Nagycsanád közötti szakaszon, amikor Magyarországra, onnan pedig Nyugat-Európába szerettek volna átjutni. A határsértők közül négyen afganisztáni állampolgárságúak, egyikük pedig pakisztáni. A felnőttek 18 és 28 év közöttiek, a két kiskorú 15 és 17 éves.

A bevándorlók előzőleg menedékjogért folyamodtak a román hatóságokhoz. Mindannyian illegálisan szerették volna elhagyni az ország területét, hogy valamely nyugat-európai országba jussanak. A menekültek ellen illegális határátlépésre tett kísérlet miatt indult eljárás.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS