Nem köteleznék egyetem elvégzésére az óvodai nevelőket és a tanítókat

Hírösszefoglaló 2017. október 17., 15:01

Visszavonta a képviselőház kedden azt a jogszabályt, melynek értelmében az óvodai nevelők és a tanítók csak abban az esetben folytathatták volna oktatói tevékenységüket, ha legkésőbb hat éven belül elvégzik a szaknak megfelelő egyetemet.

Fotó: Barabás Ákos

Az alsóház ellenszavazat nélkül fogadta el az erre vonatkozó, 2012/92-es sürgősségi kormányrendeletet módosító törvénytervezetet. A kérdést a képviselőház első kamaraként tárgyalta, a végső döntés a szenátusé – írja az Agerpres.

A javaslatot előterjesztő szociáldemokrata párti szenátor, Liliana Sbîrnea érvelése szerint

számos óvodai nevelő és tanító dolgozik, akik középfokú végzettséggel rendelkeznek, de közel állnak már a nyugdíjkorhatárhoz, és „pedagógusi képzettségük nem igényel felsőfokú tanulmányokat”.

A tervezet a kormányrendelet arra vonatkozó cikkelyét semmisíti meg, amely előírta, hogy a rendelet életbe lépésétől számított hat éven belül az állami tanügyi rendszerben dolgozó óvodai nevelőknek és tanítóknak egyetemi oklevelet kell szerezniük egy, a szakuknak megfelelő felsőfokú oktatási intézményben ahhoz, hogy joguk legyen folytatni pedagógusi tevékenységüket.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat