Négymillió euró értékben foglaltak le cannabist Temes megyében

Krónika 2017. október 13., 17:52 utolsó módosítás: 2017. október 13., 20:00

Négymillió euró értékben foglaltak le két és fél tonna cannabist a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) ügyészei Temes és Krassó-Szörény megye határán.

Fotó: Rendőrségi felvételek

Több kannabisz-ültetvényt fedeztek fel a rendőrök és a DIICOT ügyészei a Balázsd településen, illetve Temes és Krassó-Szörény megye határán szervezett ellenőrzés során. Az ültetvények jól elszigetelt, közutaktól elzárt területen voltak. A gyanúsítottak egy növények által benőtt helyszínen mintegy 2 300 négyzetméternyi területet megtisztítottak, öntözőberendezést alakítottak ki, a közelben található patakból szivattyúzták a vizet.

A drogtermesztők időnként ellátogattak az ültetvényre, hogy műtrágyázzák, karbantartsák a vadkender töveket.

Miután megnőttek a növények, a gyanúsítottak a legnagyobb THC-tartalmú virágokat gyűjtötték be és egy balázsdi ingatlanba szállították, ahol egy kannabisz-szárító üzemet rendeztek be. Az Agerpres híre szerint a szárítást követően becsomagolták a drogot és csak nagy kiszerelésekben, minimum egy kilogrammos csomagokban árusították az ország területén, különböző terjesztőknek. A nyomok arra utalnak, hogy egy részét Németországba exportálták, ahol a banda vezetője él.

Az ültetvényeken lefoglalt mennyiség 2,5 tonna vadkender volt. A bűnbanda tagjai 4 000 eurót kértek egy kilogramm marihuánáért, így első kézből mintegy 1,3 millió eurót ért a fogás, a piaci értéke pedig mintegy 4 millió euró, ugyanis 10 euróba vagy 50 lejbe kerül egy gramm marihuána a fekete piacon – közölte a DIICOT.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat