Halálos balesetet okozott az erős szél Temes megyében

MTI 2017. október 24., 22:01

Fák tucatjait döntötte ki Romániában az óránként több mint ötven kilométeres sebességű szél, a heves széllökések pedig halálos közlekedési balesetet is okoztak kedden.

Archív felvétel Fotó: Boda L. Gergely

Temes megyében a Varjast Perjámossal összekötő megyei úton egy kerékpárost döntött az őt éppen előző autó kerekei alá egy széllökés: az 53 éves biciklista nem élte túl a balesetet. Bukarestben egy taxisofőr szorult könnyebb sérüléssel kórházi ápolásra, miután a járművére döntött fa a tarkóján okozott zúzódást. Utasai sértetlenül megúszták a kalandot.

A román fővárosban estig több mint ötven fát döntött ki kedden az erős szél, ezek 41 autót rongáltak meg. A leszakított pléhtetők és épületelemek eltávolításához is gyakran riasztották a tűzoltókat.

Brassóban a mentőszolgálat udvarán parkoló két mentőautót tört össze egy kidöntött fa.

Személyi sérülés nem történt. A Fekete-tengeren is vihar tombolt kedden, ezért a konstancai kikötőt lezárták.

A meteorológiai szolgálat kedd este 23 óráig meghosszabbította az óránként 55–70 kilométeres sebességű szélre figyelmeztető sárga riasztást Bukarest térségére és a fővárostól nyugatra található Dâmbovița, Argeș, Vâlcea és Olt megyére.

A Déli-Kárpátokban eredő olténiai folyók hegyvidéki vízgyűjtő területére a vízügyi szolgálat adott ki elsőfokú (sárga) figyelmeztetést, mivel a térségben lehullott, néhol négyzetméterenként 40 litert is elérő csapadékmennyiség miatt a hegyvidéki patakok kiléphetnek medrükből. Az előrejelzés szerint szerdától elállnak az esők és enyhülni fog a szél Romániában.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat