HIRDETÉS
MTI 2017. november 20., hétfő

Trump „gyilkosnak” nevezte az észak-koreai rezsimet

Donald Trump amerikai elnök hétfőn bejelentette, hogy kormánya Észak-Koreát a terrorizmust támogató államok listájára helyezi.

MTI 2017. november 20., hétfő

Fidesz: Soros frontális támadást indított Magyarország ellen

Soros György frontális támadást indított Magyarország ellen – jelentette ki Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

HIRDETÉS
Hírösszefoglaló , MTI 2017. november 20., hétfő

Példátlan évforduló: platinalakodalmát üli Erzsébet angol királynő

Az angol monarchia évezredes történetében példátlan évfordulóra készül a londoni udvar: platinalakodalmát, vagyis 70. házassági évfordulóját ünnepli hétfőn a 91 esztendős II. Erzsébet királynő és 96 éves férje, Fülöp edinburgh-i herceg.

MTI 2017. november 20., hétfő

Orbán: folytatásra vár Makovecz Imre hagyatéka

Makovecz Imre a magyar szellem átmentéséért élt és dolgozott, hagyatéka él és folytatásra vár a Kárpát-medencében - mondta Orbán Viktor magyar kormányfő a Kossuth- és Ybl Miklós-díjas építészről elnevezett budapesti központ és archívum hétfői megnyitóján.

MTI 2017. november 20., hétfő

Soros György szerint a magyar kormány szándékosan félremagyarázza a nézeteit

Soros György szerint a magyar kormány által indított kampány szándékosan félremagyarázza az ő nézeteit. A magyar származású milliárdos a Financial Times-nak adott interjút Magyarországgal kapcsolatban.

HIRDETÉS
MTI 2017. november 20., hétfő

Németország: nem lesz Jamaica-koalíció, akár új választás is jöhet

Kudarcba fulladtak vasárnap késő este Berlinben az egyeztetések a CDU/CSU jobbközép pártszövetség, a liberális FDP és a Zöldek első közös kormányának megalakításáról, mert az FDP kivonult a tárgyalásokról.

MTI 2017. november 19., vasárnap

A megmaradás üzenete: felavatták a felújított küküllővári református templomot

A Fehér megyei Küküllőváron vasárnap hálaadó istentisztelet keretében felavatták a magyar állam támogatásával felújított, Árpád-kori falrészeket is őrző középkori református templomot.

MTI 2017. november 19., vasárnap

Három embert megölt egy ámokfutó rendőr Franciaországban

Három embert megölt, majd önmagával is végzett egy francia rendőr egy családi konfliktus miatt a Párizshoz közeli Sarcelles-ben.

HIRDETÉS
MTI 2017. november 19., vasárnap

Felavatták Sass Kálmán mártír lelkész szobrát Érmihályfalván

Felavatták Sass Kálmán mártír lelkész mellszobrát vasárnap Érmihályfalván annak a református templomnak a kertjében, amelyben a lelkész egykor szolgált. A szobrot a Lakiteleki Népfőiskola ajándékozta a Bihar megyei város református közösségének.

MTI 2017. november 19., vasárnap

Surján László Aradon a román centenáriumról: el kell viselni a másik örömét és a másik bánatát

Surján László szerint Erdély és Románia egyesülése centenáriumán magyaroknak és románoknak el kell viselniük a másik örömét és el kell viselniük a másik bánatát.

MTI 2017. november 18., szombat

A meg nem értett látnok költőre, Ady Endrére emlékeztek Érmindszenten

Ady Endre életéről és költészetéről emlékeztek meg születésének 140. évfordulója alkalmából szülőházánál, Érmindszenten szombaton. Az életében esendő és romló Ady helyett a költői nagyságot és a látnoki erőt kell meglátni, mondta Lezsák Sándor.

HIRDETÉS
MTI 2017. november 18., szombat

Európai segítséget kért Magyarország az ukrán oktatási törvény kapcsán

Magyarország továbbra is mindent megtesz az ukrán oktatási törvény körüli vita rendezése érdekében, ezért a közelmúltban az Európai Unió több szervezetétől is segítséget kért - mondta Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke.

MTI 2017. november 18., szombat

Szakács Imre festőművésznek nyílik kiállítása a nagyváradi várban

A nagyváradi várban nyílik kiállítása 7x7 címmel szombaton Szakács Imre festőművésznek, az Európai Művésztelepek Szövetsége alelnökének.

MTI 2017. november 18., szombat

A határon túli magyarság szolgálatáért díjazták a Rákóczi Szövetség elnökét

Halzl József, a Rákóczi Szövetség elnöke kapta idén a Szent Márton-díjat, amelyet péntek este adtak át a Pannonhalmi Főapátságban. Elévülhetetlen érdemeket szerzett a határon túli magyarság szolgálatában, méltatta Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát.

MTI 2017. november 17., péntek

Ukrajna elutasítja a „zsaroló hangnemet” az oktatási törvény kapcsán

Ukrajna senkinek sem engedi meg, hogy „zsaroló hangnemben” beszéljen vele, s ez vonatkozik az új oktatási törvény körüli vitákra is - szögezte le Volodimir Hrojszman miniszterelnök pénteken a kijevi parlament plenáris ülésén.

HIRDETÉS
MTI 2017. november 17., péntek

Hat vádlott egyszerre vágta fel ereit egy moszkvai bíróságon

Egyszerre vágta fel ereit a tárgyalóteremben hat, garázdasággal vádolt férfi pénteken egy moszkvai bíróságon.