HIRDETÉS
MTI 2018. augusztus 21., kedd

Borjakat szültek a romániai visszavadítási program bölényei

Négy borjat is nevelnek azok a bölények, amelyeket a romániai Déli-Kárpátokban zajló visszavadítási program keretében bocsátottak szabadon vagy tartanak félig szabad állapotban – közölte kedden honlapján a WWF Románia egyesület.

MTI 2018. augusztus 21., kedd

Csaknem 24 százalékkal nőtt az eladott új autók száma Romániában az év első hét hónapjában

Csaknem 24 százalékkal nőtt az eladott új autók száma Romániában az első hét hónapban a tavalyi azonos időszakhoz mérten – közölte kedden a román autógyártók és - importőrök egyesülete.

MTI 2018. augusztus 20., hétfő

Gulyás Gergely: Magyarország erős és sikeres szomszédos államokban érdekelt

Magyarország abban érdekelt, hogy erős és sikeres szomszédjai legyenek – jelentette ki a Kolozsvári Magyar Napok keretében tartott hétfői pódiumbeszélgetésen Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

MTI 2018. augusztus 20., hétfő

Kilőtték a második garázda medvét is Tusnádfürdőn

A Szent Anna vadásztársulat illetékesei Tusnádfürdő határában szombat este kilőtték a városba bejáró második veszélyes medvét is – közölte az MTI-vel Rafain Zoltán, a vadásztársulat elnöke.

MTI 2018. augusztus 20., hétfő

Két medvét gázoltak el három nap alatt az A1-es jelzésű autópályán

Három nap alatt a második medvét gázolták el a romániai A1-es autópályán – írta hétfőn az Agerpres hírügynökség.

HIRDETÉS
MTI 2018. augusztus 20., hétfő

Augusztus 20. – Semjén a Külhoni Magyarságért Díjak átadásán: mindenkinek be kell kapcsolódnia a nemzetépítésbe

Akkor vagyunk hűségesek Szent István örökségéhez, ha az ország- és nemzetépítésbe mindenki bekapcsolódik a maga helyén – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes hétfőn, a Külhoni Magyarságért Díjak átadásán az Országházban.

MTI 2018. augusztus 20., hétfő

Augusztus 20. – Áder János a középszerűség elutasításáról, Kányádi Sándor példamutatásáról

Magyarországnak ragaszkodnia kell ahhoz a nyugati kultúrához, amelyhez Szent István királyunk a sorsunkat kötötte – mondta augusztus 20-ai ünnepi beszédében Áder János államfő.

MTI 2018. augusztus 19., vasárnap

Genovai hídomlás – Az autósztráda-társaság félmilliárd eurós kártérítést ígér

Félmilliárd euró kártérítést helyezett kilátásba Genova városa és az áldozatok családtagjai számára, valamint a híd újjáépítését ígérte az autósztráda-társaság vezérigazgatója szombaton tartott sajtótájékoztatóján. Mindeközben az áldozatok sz&

HIRDETÉS
MTI 2018. augusztus 18., szombat

Hatalmas tömeg vett részt a genovai hídomlás áldozatainak temetésén

Kötelesség igazságot szolgáltatni az áldozatoknak – mondta Angelo Bagnasco genovai érsek a hídomlás több áldozatának közös állami temetésén, amelyet a genovai vásártéren tartottak szombaton, több ezer ember részvételével.

MTI 2018. augusztus 17., péntek

Forbes: Scarlett Johansson a világ legjobban fizetett színésznője

Scarlett Johansson hollywoodi filmcsillag lett a világ legjobban fizetett színésznője 2018-ban a Forbes magazin szerint.

MTI 2018. augusztus 17., péntek

Az EB vezetőinél tett panaszt a miniszterelnök: Dăncilă szerint erőszakkal próbálják félreállítani a kormányt

Viorica Dăncilă miniszterelnök az Európai Bizottság vezetőinek írt levelében úgy értékelte: erőszakkal próbálják félreállítani a bukaresti legitim kormányt a tüntetéseket bátorító ellenzéki politikusok.

HIRDETÉS
MTI 2018. augusztus 17., péntek

Uniós szinten Romániában emelkedett a legjelentősebben az infláció

Emelkedett az éves infláció az Európai Unióban és az euróövezetben júliusban. Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat pénteken végleges adatként azt közölte, hogy az euróövezeti fogyasztói árnövekedés 2,1 százalék volt a júniusi 2 százalék után.

MTI 2018. augusztus 17., péntek

A kanadai légierő öt vadászgépe érkezik Romániába a NATO megerősített járőrszolgálata keretében

A kanadai légierő öt CF-18 Hornet típusú harcászati elfogó-vadász repülőgépe vesz részt szeptembertől decemberig a NATO légterének sértetlenségét garantáló megerősített járőrszolgálatban Romániában – közölte pénteken az Agerpres hírügynökség.

MTI 2018. augusztus 16., csütörtök

A nagyváradi magyar színjátszás 220 éves évfordulóját ünnepli a Szigligeti Színház

A nagyváradi magyar színjátszás 220 éves évfordulóját ünnepli augusztus 21. és 26. között a Szigligeti Színház, amely két bemutatóval, beszélgetésekkel, megemlékezésekkel eleveníti fel a partiumi város magyar nyelvű színjátszásának kezdeteit.

MTI 2018. augusztus 16., csütörtök

Marosvásárhelyi iskolaügy: a PNL az ombudsman révén próbálja megakadályozni az iskola újraindítását

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) a nép ügyvédje révén próbálja megakadályozni a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium újraindítását – jelentette be egy csütörtöki sajtótájékoztatón Cristian Chirtes szenátor, a párt Maros megyei szervezetének elnöke.

HIRDETÉS
MTI 2018. augusztus 16., csütörtök

Négyet kapott a Real, az Atlético Madrid elhódította az Európai Szuperkupát

Az Európa Liga-győztes Atlético Madrid szerdán hosszabbításban 4-2-re legyőzte a Bajnokok Ligájában címvédő Real Madridot a labdarúgó Európai Szuperkupáért kiírt tallinni mérkőzésen.