MTI 2019. május 22., szerda

„Szögre akasztotta” a mackónadrágot – visszavonult Király Gábor

Bejelentette visszavonulását Király Gábor 108-szoros magyar válogatott futballista.

MTI 2019. május 22., szerda

Johannis nem hajlandó újabb szociáldemokrata politikusnak kormányalakítási megbízást adni

Nem hajlandó újabb szociáldemokrata politikusnak kormányalakítási megbízást adni Klaus Johannis államfő abban az esetben, ha a Szociáldemokrata Párt (PSD) Viorica Dăncilă miniszterelnököt is lemondatja, vagy megbuktatja.

MTI 2019. május 22., szerda

A pápai nuncius a Márton Áron-film folytatására biztatta Zágoni Balázs rendezőt

Miguel Maury Buendía romániai pápai nuncius jelenlétében vetítették le Bukarestben A püspök reggelije című dokumentumfilmet, amely Márton Áron egykori erdélyi püspök első ötven évét mutatja be.

Hallgassa online rádióinkat
MTI 2019. május 22., szerda

Tour de Hongrie: ismét ott lesz a mezőnyben a csíkszeredai csapat

Idén is ott lesz a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny mezőnyében a csíkszeredai Team Novák csapata.

MTI 2019. május 21., kedd

Dokumentumfilm készül a kenus Wichmann Tamásról, nagy ellenfele, Ivan Patzaichin is szereplő lesz

Budapesten járt a négyszeres olimpiai bajnok és háromszoros ezüstérmes Ivan Patzaichin, az ötkarikás játékok történetének legeredményesebb kenusa.

MTI 2019. május 21., kedd

Még keresik Johannis kihívóját – a PSD az EP-választás estéjén nevezi meg, kit indít az elnökválasztáson

Az európai parlamenti választások lezárása után, vasárnap este fogja megnevezni a bukaresti kormány vezető erejét képező Szociáldemokrata Párt (PSD), hogy kit indít az év végi elnökválasztáson – jelentette be kedden Liviu Dragnea, a párt elnöke.

MTI 2019. május 21., kedd

Megfélemlítési akciónak tekinti az EMI a Wass Albert-est miatt indított rendőrségi vizsgálatot

Vizsgálatot indított a román rendőrség egy Székelyudvarhelyen tavaly októberben tartott Wass Albert irodalmi műsor miatt – közölte Sorbán Attila Örs, a Wass Albert-estek rendezvénysorozatot szervező Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) egyesület elnöke kedden egy Csíkszeredában tartott sajtótájékoztatón.

MTI 2019. május 20., hétfő

Az EP-választás másnapján hirdetnek ítéletet Liviu Dragnea PSD-elnök perében

Lezárta a bukaresti legfelsőbb bíróság hétfőn Liviu Dragnea, a román Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke második korrupciós perének fellebbviteli tárgyalását, az ítélethirdetést pedig május 27-ére tűzte ki.

MTI 2019. május 20., hétfő

Áder közös bizottságot javasolt Zelenszkijnek a magyar–ukrán vitás kérdések megbeszélésére

A kárpátaljai magyarok gondjairól is beszélt a magyar köztársasági elnök az új ukrán államfővel hétfőn, Volodimir Zelenszkij beiktatása után Kijevben.

MTI 2019. május 20., hétfő

A románok többsége szerint Magyarország ellenőrzése alá akarja vonni Erdélyt

A románok többsége úgy értékeli, hogy Magyarország elfogadhatatlan mértékben beavatkozik Románia belügyeibe, és azon ügyködik, hogy „így vagy úgy” ellenőrzése alá vonja Erdélyt – derül ki az INSCOP közvélemény-kutató intézet egy friss felméréséből.

MTI 2019. május 19., vasárnap

Hatalmas sikert aratott Claude Lelouch filmtörténelmet írt alkotása a cannes-i fesztiválon

Több mint 50 évvel az Egy férfi és egy nő cannes-i bemutatója után Claude Lelouch rendező az eredeti alkotásban szereplő színészekkel, Jean-Louis Trintignant-nal és Anouk Aimée-vel együtt készítette az alkotás folytatását a 72. cannes-i fesztiválon.
 

MTI 2019. május 18., szombat

Folytatódik a gazdaságfejlesztési program, 300 millió eurónyi támogatás érkezhet Erdélybe

A magyar állam által finanszírozott erdélyi gazdaságfejlesztési program új fejezetét jelentette be szombaton a Maros megyei Sáromberkén Magyar Levente, a budapesti Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.

MTI 2019. május 18., szombat

A Házsongárdi temető irodalmi emlékezetét kutató tanácskozást rendeznek Kolozsváron

A Házsongárdi temető irodalmi emlékezetét kutató tanácskozást és költészeti minifesztivált rendeznek május 22-én és 23-án Kolozsváron – közölte a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) az MTI-vel.

MTI 2019. május 17., péntek

Zenei maratont rendeznek a bonchidai Bánffy-kastélyban

Öt órán át tartó klasszikus zenei maratont szerveznek május 25-én a bonchidai Bánffy-kastélyban - közölték pénteken a szervezők.

MTI 2019. május 17., péntek

Az inflációs célnál magasabb drágulásra számít idén a jegybank

A Román Nemzeti Bank (BNR) 4,2 százalékra emelte idei inflációs előrejelzését, így a fogyasztói árindex 2019-ben meghaladja a jegybank 1,5-3,5 százalékos célsávját.

MTI 2019. május 17., péntek

Virrasztottak az úzvölgyi sírkert előtt, tartva az emlékmű felavatásától – a rendőrség vizsgálódik a letakart keresztek ügyében

Romániai magyar pártok és civil szervezetek képviselői virrasztottak az úzvölgyi katonatemető előtt péntekre virradóra, attól tartva, hogy a Bákó megyei Dormánfalva önkormányzata mégis megpróbálja felavatni a törvénytelenül létrehozott emlékművet és parcellát.

Hallgassa online rádióinkat