MTI 2019. március 26., kedd

Nem fogadják Tăriceanut Marokkóban: az ellenzék szerint Dăncilă Izraellel kapcsolatos kijelentései miatt fújták le a találkozót

Lemondta marokkói látogatását Calin Popescu Tariceanu, a román szenátus elnöke az észak-afrikai ország hatóságainak kérésére – közölte kedden közleményben a román parlament felsőháza.

MTI 2019. március 26., kedd

Az igazságszolgáltatásról szóló népszavazás kiírását kérték az államfőtől romániai civil szervezetek képviselői

Klaus Johannis államfő román civil szervezetek képviselőivel konzultált kedden arról a szándékáról, hogy május 26-ára, az európai parlamenti (EP-) választás napjára népszavazást is kiírjon az igazságszolgáltatás függetlensége ügyében.

MTI 2019. március 26., kedd

Ezer kocsánytalan tölgycsemetét ültetett a Land Art Egyesület Székelyderzsen

A kivágott erdőségek pótlására és a környezettudatosság előmozdításáért, felajánlások útján szerzett támogatásból ezer kocsánytalan tölgyfacsemetét ültetett a Land Art Egyesület Székelyföldön, a Hargita megyei Székelyderzsen.

Hallgassa online rádióinkat
MTI 2019. március 26., kedd

Az OTP lett a év bankja Romániában

Az OTP romániai leánybankja elnyerte az év bankja címet Romániában, és megkapta a legjobb jelzáloghitelt nyújtó pénzintézet elismerést is – közölte kedden a pénzintézet.

MTI 2019. március 26., kedd

Az Európai Parlament támogatja az óraátállítás eltörlését

Támogatásáról biztosította az évenkénti kétszeri óraátállítás gyakorlatának 2021-es megszüntetését kedden az Európai Parlament (EP).

MTI 2019. március 26., kedd

Csaknem egy tonna kokaint találtak egy felborult bárka körül a Duna-deltában

Az utóbbi évek legnagyobb kábítószerfogásáról, csaknem egy tonna kokain lefoglalásáról számoltak be a román hatóságok kedden.

MTI 2019. március 26., kedd

Félmilliárd forint testvérvárosi programokra és ifjúsági, cserkész tevékenység támogatására

Összesen 500 millió forintos támogatást biztosít a budapesti Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága anyaországi és külhoni magyar testvérvárosi együttműködésekre, valamint ifjúsági és cserkész tevékenységre a külhoni magyar területeken.

MTI 2019. március 26., kedd

Cukrászok és pékek seregszemléje Aradon – román és a magyar cégek kapcsolatfelvételét szolgálja a GastroPan kiállítás

Elsősorban a román és a magyar cégek kapcsolatfelvételét kívánja szolgálni az Aradon csütörtökön kezdődő GastroPan, az év legjelentősebb romániai sütőipari, cukrászati és vendéglátóipari kiállítása – mondta az MTI-nek Váradi János a PanGastRo Egyesület elnöke.

MTI 2019. március 25., hétfő

Lemondta bukaresti látogatását a Jordán uralkodó Dăncilă izraeli nagykövetséggel kapcsolatos kijelentései miatt

Lemondta romániai látogatását II. Abdalláh jordániai király tiltakozásul amiatt, hogy Viorica Dăncilă román miniszterelnök kijelentette, hazája Jeruzsálembe költözteti Tel-Avivból a nagykövetségét.

MTI 2019. március 25., hétfő

Alkotmányossági panaszt emelt a képviselőház a legfelsőbb bíróság tevékenysége ellen

Újabb alkotmányossági panaszt emelt a bukaresti képviselőház a legfelsőbb bíróság tevékenysége ellen, ezúttal amiatt, hogy a legfőbb instancia nem hozott létre speciális háromtagú bírói tanácsokat a korrupciós perek letárgyalására, ahogy azt a törvény előírja.

MTI 2019. március 24., vasárnap

Nem találtak bizonyítékot arra, hogy Donald Trumpék összejátszottak Oroszországgal

A Robert Mueller vezette vizsgálóbizottság nem talált bizonyítékot arra, hogy Donald Trump amerikai elnök választási kampánytörzse vagy munkatársai „egyeztettek vagy összejátszottak” oroszokkal – közölte William Barr igazságügyi miniszter vasárnap.

MTI 2019. március 24., vasárnap

FRISSÍTVE: Toró T. Tibort kéri fel az ügyvezető elnöki feladatok ellátására az EMNP új elnöke

Toró T. Tibort, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) alapító elnökét kéri fel az ügyvezető elnöki feladatok ellátására Csomortányi István, a párt szombaton megválasztott új elnöke.

MTI 2019. március 23., szombat

Százezrek tüntetettek Londonban a Brexit ellen, az újabb népszavazás érdekében

Százezrek tüntettek Londonban szombaton a brit EU-tagságról szóló újabb népszavazás kiírásáért. A megmozdulást az újabb referendumért kampányoló legnagyobb brit civil csoport, a People’s Vote hirdette meg.

MTI 2019. március 23., szombat

Erdélyi mozgalom részvételével jött létre Kárpát-medencei ifjúsági ernyőszervezet

Határtalanul a Magyar Fiatalokért Egyesület néven közös Kárpát-medencei ernyőszervezetet hoz létre a magyar ifjúság támogatására tizennyolc magyarországi és tizenegy határon túli szervezet – jelentették be az alapítók szombaton Budapesten.

MTI 2019. március 23., szombat

A nemzeti erők egyesítését szorgalmazta Tőkés László az EMNP nagyváradi kongresszusán

A nemzeti erők egyesítésére és felelősségteljes tisztújításra biztatta az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) küldötteit Tőkés László, az EMNP védnöke a párt országos tisztújító küldöttgyűlésén szombaton Nagyváradon.

MTI 2019. március 22., péntek

A pénzügyminiszter szerint az Európai Unió vezetőit csak a nyilatkozatok szintjén érdekli az állampolgárok jóléte

Élesen bírálta az Európai Unió vezetőit pénteken Eugen Teodorovici román pénzügyminiszter, aki szerint Brüsszelt csak a nyilatkozatok szintjén érdekli az állampolgárok jóléte.

Hallgassa online rádióinkat