HIRDETÉS
MTI 2018. április 20., péntek

Miniszteri rendelettel indul újra a marosvásárhelyi katolikus gimnázium?

A román oktatási miniszter rendeletével indulhat újra a szeptemberi tanévkezdéstől a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium – nyilatkozta pénteken Kelemen Hunor RMDSZ-elnök Liviu Dragnea újabb ígéretével.

MTI 2018. április 20., péntek

Halálos áldozatai is vannak a gázai határnál zajló negyedik palesztin tüntetésnek

Két palesztint agyonlőttek, sokakat pedig begsebesítettek az izraeli katonák a Gázai övezet határánál sorozatban negyedik pénteken zajló erőszakos tüntetéseken - jelentette pénteken a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.

MTI 2018. április 20., péntek

Utcára vonultak az egészségügyben dolgozók és a vasutasok

Az egészségügyben dolgozók és a vasutasok is utcára vonultak pénteken, előbbiek a kórházak kiegészítő személyzete béreinek csökkenése, utóbbiak a rossz munkakörülmények miatt tiltakoztak.

MTI 2018. április 20., péntek

Nincs egyetértés Bukarestben Románia izraeli nagykövetségének átköltöztetéséről

A kormány nem konzultált a külkapcsolataiban meghatározó szerepet játszó államfővel arról a szándékáról, hogy áthelyezze Tel-Avivből Jeruzsálembe Románia izraeli nagykövetségét, Klaus Iohannis államfő pedig elhamarkodottnak tartana egy ilyen lépést.

MTI 2018. április 20., péntek

Bocsánatot kért az okozott károkért az ETA baszk terrorszervezet

Elismerte felelősségét és bocsánatot kért az „okozott károkért” a feloszlatására készülő Baszk Haza és Szabadság (ETA) terrorszervezet pénteki közleményében, amelyet a Gara és a Berria című baszk újságoknak juttatott el.

HIRDETÉS
MTI 2018. április 20., péntek

Dragnea ismét megígérte a vásárhelyi iskolaügy rendezését Orbán Viktornak

Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke újabb ismét megígérte Orbán Viktornak, hogy rendezik a marosvásárhelyi magyar tannyelvű Római Katolikus Gimnázium ügyét.

MTI 2018. április 20., péntek

Leadták a Minority SafePack magyarországi aláírásait, 643 ezren támogatták a kezdeményezést

Magyarországon 643 791 ember írta alá a Minority Safe Pack elnevezésű európai kisebbségvédelmi polgári kezdeményezést - közölte az aláírásgyűjtést Magyarországon szervező Rákóczi Szövetség főtitkára Budapesten, miután az aláírásokat átadták a Nemzeti Választási Irodának.

MTI 2018. április 19., csütörtök

A székely GDP-ről, a Dabis-ügyről és a marosvásárhelyi orvosi helyzetéről Strasbourgban

Az Európai Uniónak a kulturális sokszínűséget kellene védenie, az uniós szakpolitikák nem mehetnek annak rovására, és nem rombolhatják ott, ahol a nemzeti kisebbségi közösségek többséget alkotnak – hangsúlyozta Gál Kinga fideszes EP-képviselő Strasbourgban.

HIRDETÉS
MTI 2018. április 19., csütörtök

EB-illetékes Tusnádfürdőn a medveügyről: az érintett lakossággal együtt kell kidolgozni az akciótervet

Az Európai Bizottság illetékese szerint a medvék által is lakott területeken élő emberekkel együtt kell kidolgozni Romániában a medvepopuláció megőrzését szolgáló akciótervet.

MTI 2018. április 19., csütörtök

Alkotmánybíróság: a korrupciós bűncselekményeket nem lehet nemzetbiztonsági fenyegetésnek minősíteni

A testi épség elleni, a vagyon elleni vagy korrupciós bűncselekményeket nem lehet nemzetbiztonsági fenyegetésnek minősíteni – szögezte le a román alkotmánybíróság egy február 28-i határozatának csütörtökön közzétett indoklásában.

MTI 2018. április 19., csütörtök

Johannis gratulált Gentiloninak a migrációs nyomás visszaszorításához

Klaus Johannis román elnök gratulált csütörtökön Bukarestben Paolo Gentiloni olasz kormányfőnek, hogy az olasz hatóságok az utóbbi időben jelentős mértékben csökkentették a migrációs áramlat nyomását a Földközi tengeren.

HIRDETÉS
MTI 2018. április 19., csütörtök

Ismét nekiestek a Btk.-módosításnak: újabb javaslatcsomagot terjesztett be a kormánytöbbség

Az ügyészek mozgásterét korlátozó újabb javaslatcsomagot terjesztett a parlament elé a Bukarestben kormányzó PSD–ALDE szociálliberális koalíció.

MTI 2018. április 19., csütörtök

Európai szervezetek az átoltottság mértékének javítását sürgetik a kanyaró térhódítása miatt

A kanyarós esetek számának jelentős mértékű növekedése miatt az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testülete és az Európai Orvostudományi Akadémiák Szövetsége tíz pontban sorolja fel javaslatait az átoltottság mértékének javítására az Európai Unióban.

MTI 2018. április 19., csütörtök

Visszavont fellebbezés: letett az OTP Románia a görög leánybank megvásárlásáról

Az OTP nem veszi meg a görög National Bank of Greece tulajdonában álló romániai Banca Românească 99,28 százalékos tulajdonrészét – közölte a pénzintézet csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

MTI 2018. április 19., csütörtök

Johannis több amerikai katonát szeretne látni Romániában

Románia bátorítja, hogy legfőbb stratégiai szövetségese, az Egyesült Államok, növelje katonai erejét és jelenlétét Romániában – mutatott rá Klaus Johannis államfő csütörtökön egy nemzetközi szemináriumon.

HIRDETÉS
MTI 2018. április 18., szerda

Háromszor számlálták meg kézzel a külhoni magyarok levélszavazatait az NVI-nél

Megállapította a magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgárok levélben szavazásának eredményét a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerdai ülésén.