HIRDETÉS
MTI 2018. november 19., hétfő

Folytatódik a francia civilek tiltakozó mozgalma az üzemanyag adójának emelése miatt

Folytatódott hétfőn Franciaországban az üzemanyag adójának emelése ellen hétvégén meghirdetett lakossági tiltakozó mozgalom: országosan 358 helyről jelzett a rendőrség útblokádokat nagyobb kereszteződésekben, benzinkutaknál, vagy autópálya-lehajtóknál.

MTI 2018. november 18., vasárnap

Nemzetek Ligája: Dzsudzsákék legyőzték a finneket, második csoportjában a válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán 2-0-ra legyőzte vasárnap a csoportgyőztes és feljutott finn csapatot a Nemzetek Ligája C osztályában, sikerével pedig csoportja második helyén zárt.

HIRDETÉS
MTI 2018. november 18., vasárnap

Mintegy 1300 ember sorsáról semmit nem tudni a kaliforniai tűzvész nyomán

Jelentősen nőtt a kaliforniai tűzvész eltűntjeinek száma, a hatóságok legfrissebb, vasárnapi összesítése szerint már 1300 olyan ember van, akiknek sorsáról nem tudni semmit.

Hallgassa online rádióinkat
MTI 2018. november 18., vasárnap

Centenáriumi megemlékezés és tüntetés a székelyföldi autonómiáért Sepsiszentgyörgyön

Az utóbbi száz év jogküzdelmeit felidéző centenáriumi nagygyűlésre és a Székelyföldnek területi autonómiát követelő tüntetésre érkezett demonstrálókkal telt meg vasárnap kora délután a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) hívására Sepsiszentgyörgy főtere.

MTI 2018. november 17., szombat

Büntetett tüntetők: letöltendő szabadságvesztésre ítéltek három rendbontót, akik erőszakosan léptek fel egy tavalyi tüntetésen

Három évtől négy és fél évig terjedő letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bukaresti első kerületi bíróság pénteken a tavaly február másodikai kormányellenes tüntetés három, csendőröket bántalmazó résztvevőjét.

HIRDETÉS
MTI 2018. november 16., péntek

Olasz-román konzorcium építheti az A3-as autópálya Marosvásárhely melletti szakaszát

Az olasz Itinera Spa, és a román Retter Projectmanagement Srl. cégekből álló konzorcium építheti az A3-as, észak-erdélyi autópálya Marosvásárhely melletti szakaszát és a vásárhelyi bekötőutat – közölte pénteken a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság.

MTI 2018. november 16., péntek

Sajtóhírek szerint a Rezist mozgalom finanszírozásával kapcsolatban vizsgálódik az ügyészség – a pénzmosás gyanúja is felmerült

A szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) vizsgálja Romániában, hogy kik finanszírozzák a kormányellenes megmozdulásokat szervező, #Rezist nevű mozgalmat, amely a gyanú szerint mintegy 15 millió dollárnyi adományt kapott  a lengyel Stefan Batory Alapítványtól 

MTI 2018. november 16., péntek

Nemzetek Ligája: az észtek fölötti győzelmével versenyben a második helyért a magyar válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ra legyőzte az észt csapatot a Nemzetek Ligája C osztályának csütörtöki játéknapján.

HIRDETÉS
MTI 2018. november 15., csütörtök

Tiltakozik a Magyar Diaszpóra Tanács a kárpátaljai magyarság megfélemlítése ellen

A Magyar Diaszpóra Tanácsa tagjai határozottan tiltakoznak a kárpátaljai magyarság megfélemlítése és jogainak csorbítása ellen – többek között ezt tartalmazza a testület csütörtöki ülésén elfogadott, MTI-hez eljuttatott zárónyilatkozat.

MTI 2018. november 15., csütörtök

Tizenötezer albérlő három lakásban: fiktív lakcím-hozzájárulásokkal üzérkedő bűnbandára csaptak le a rendőrök Bukarestben

Fiktív szállásadói hozzájárulásokkal üzérkedő bűnbandára csapott le a bukaresti rendőrség csütörtökön: a banda mintegy 15 ezer külhoni románt jelentett be, akiktől fejenként 150-200 eurót kértek azért, hogy megkönnyítették számukra a román személyi igazolvány megszerzését.

MTI 2018. november 15., csütörtök

Orbán Viktor: véget ért a száz év magyar magány

Az a korszak, amit úgy neveznek, száz év magyar magány, véget ért – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Diaszpóra Tanács VIII. plenáris ülésén csütörtökön Budapesten.

HIRDETÉS
MTI 2018. november 15., csütörtök

Exit: lemondott a brit Brexit-ügyi miniszter, elégedetlen a feltételrendszerrel

Benyújtotta lemondását csütörtökön Dominic Raab, aki eddig a brit EU-tagság megszűnésének folyamatát irányító brit minisztériumot (DExEU) vezette.

MTI 2018. november 15., csütörtök

A first lady bírálta, kirúgták az amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó helyettesét

Menesztették a Fehér Házból Mira Ricardelt, a nemzetbiztonsági tanácsadó helyettesét, egy nappal azután, hogy a first lady, Melania Trump a nyilvánosság előtt szorgalmazta elbocsátását.

MTI 2018. november 14., szerda

Éles vitát váltott ki a bukaresti parlamentben Románia uniós elmarasztalása

A bukaresti kormánytöbbség a román alkotmányos rend semmibe vételeként értékelte szerdán, hogy az Európai Bizottság az igazságügyi reform felfüggesztésére és törvényei kijavítására szólította fel Bukarestet.

MTI 2018. november 14., szerda

Megszavazta a parlament a lehallgatásokra alapozott perek újratárgyalásáról szóló törvénytervezetet

Újratárgyalnák Romániában azokat a pereket, amelyeknél titkosszolgálati lehallgatásokból származó bizonyítékok alapján született jogerős ítélet az utóbbi 13 évben – az erről szóló törvénytervezetet szerdán szavazta meg a bukaresti képviselőház.

HIRDETÉS
MTI 2018. november 14., szerda

Az egyedüli járható út az autonómia – közös nyilatkozattal ünneplik a székelyföldi önkormányzati vezetők az SZNT „centenáriumát”

Székelyföld számára az egyedüli járható út az autonómia, ez a felismerés hozta létre száz évvel ezelőtt a Székely Nemzeti Tanácsot (SZNT) – mutattak rá szerdán kiadott közös közleményükben a székelyföldi megyék, valamint Románia két magyar többségű megyeszékhelyének választott vezetői.