HIRDETÉS
MTI 2019. január 23., szerda

Fordulat Venezuelában, a parlament elnöke bejelentette a hatalom átvételét Madurótól

Venezuela ideiglenes elnökévé nyilvánította magát szerdán Caracasban Juan Guaidó, az ellenzéki többségű parlament elnöke a hivatalban lévő államfő, Nicolás Maduro elleni tüntetésen. Maduro bejelentette a kapcsolatok megszakítását Amerikával.
 

MTI 2019. január 23., szerda

Elutasította a meghívást az RMDSZ kongresszusára Paul Jürgen Porr, a Romániai Német Demokrata Fórum elnöke

Elutasította a meghívást a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) februári kongresszusára Paul-Jürgen Porr, a Romániai Német Demokrata Fórum (FDGR) elnöke, akinek álláspontját a kisebbségi szervezet a közösségi oldalán hozta nyilvánosságra szerdán.

HIRDETÉS
MTI 2019. január 23., szerda

Százharmincöt évet kellett várni az egyház által engedélyezett magyar misére Csángóföldön

Engedélyezte a jászvásári római katolikus püspökség, hogy havi egy magyar misét tartsanak Bákóban – közölte szerdai számában a Ziarul de Bacău helyi napilap.

Hallgassa online rádióinkat
MTI 2019. január 22., kedd

Pro Cultura Hungarica díjban részesült Böjte Csaba ferences szerzetes

A magyar kultúra ápolását, a közösségépítést és a nemzeti identitás megőrzését elismerő díjakat, köztük Böjte Csabának Pro Cultura Hungarica díjat adtak át a magyar kultúra napján, kedden a budapesti Hagyományok Házában.

MTI 2019. január 22., kedd

Az Európai Bizottság és Johannis is bírálja a bukaresti kormány perújítási rendeletének tervét

Az Európai Bizottság (EB) és Klaus Johannis államfő is bírálta kedden a román kormányt, amiért sürgősségi rendelettel akar jogalapot teremteni a legfelsőbb bíróság öttagú tanácsai által az utóbbi öt évben lezárt perek újratárgyalására.

HIRDETÉS
MTI 2019. január 22., kedd

Jakubinyi érsek kiterjesztette a csíksomlyói búcsút a pápalátogatás napjára is

Június elsejére, Ferenc pápa csíksomlyói látogatásának napjára is kiterjeszti a csíksomlyói búcsút Jakubinyi György, a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye érseke – közölte az erdélyi Romkat.ro portál.

lej
MTI 2019. január 21., hétfő

Még nincs költségvetés, viszont van „kapzsisági adó”: újabb történelmi mélyponton a lej

Újabb történelmi mélypontra került a lej az euróval szemben, a román fizetőeszköz átlépte a pszichológiai határnak tekintett 4,70 lejt.

MTI 2019. január 21., hétfő

Burkolt amnesztia? – újratárgyalnák a legfelsőbb bíróság utóbbi öt évben lezárt pereit

A román legfelsőbb bíróság öttagú bírói tanácsai által az utóbbi öt évben lezárt perek újratárgyalására akar jogalapot teremteni a bukaresti kormány, de a tervet az ellenzék a korrupcióért elítélt politikusokat segítő burkolt amnesztiának minősítette.

HIRDETÉS
MTI 2019. január 20., vasárnap

Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone és Antonio Banderas is búcsúzik Andy Vajnától

„Hollywood egy forradalmi erejének, kedves barátjának” nevezte Arnold Schwarzenegger a vasárnap elhunyt Andy Vajnát, akivel az 1991-ben bemutatott Total Recall – Az emlékmás című és a Terminator 3.: A gépek lázadása című filmjében dolgozott együtt.

MTI 2019. január 20., vasárnap

Dacian Cioloș szerint a román–magyar viszony rendezése helyett politikai alkuk köttetnek

Dacian Cioloș volt román technokrata miniszterelnök szerint el kell kerülni a kulturális, és még inkább a gazdasági enklávék kialakulását Romániában.

MTI 2019. január 20., vasárnap

Elhunyt Andy Vajna, a magyar és a nemzetközi filmipar meghatározó alakja

Életének 75. évében hosszú betegség után budapesti otthonában elhunyt Andy Vajna, a magyar és a nemzetközi filmipar meghatározó alakja, filmproducer, nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap vasárnap az MTI-vel.

HIRDETÉS
MTI 2019. január 19., szombat

A Dal 2019: Antal Timi továbbjutott a verseny elődöntőjébe

Szekér Gergő és Oláh Gergő holtversenyben nyerte A Dal 2019 első válogatóműsorát szombaton. A zsűri döntésével még Antal Tímea feat. Demko Gergő, a Konyha és a Nomad, a tévénézők szavazataival Deniz jutott tovább az elődöntőbe a showműsorban.

MTI 2019. január 19., szombat

Rendőrök vitték el a hídfoglaló kormányellenes tüntetőket Budapesten

Az összefogás szükségességét és az állampolgári jogokért való felelősségteljes kiállás fontosságát hangsúlyozták a munka törvénykönyve módosítása ellen szervezett budapesti tüntetés szónokai szombaton a Várkert Bazárnál.

MTI 2019. január 19., szombat

Lavinaveszély miatt lezártak egy országutat Bihar megyében

Lavinaveszély miatt lezárták pénteken délután a romániai DN75-ös országút egy három kilométeres Bihar megyei szakaszát – tájékoztatott a román rendőrség infotrafic szolgálata.

MTI 2019. január 18., péntek

Csíkkarcfalván átadták a Székelyföldi Jégkorong Akadémia orvosi és módszertani központját

Csíkkarcfalván pénteken átadták a Székelyföldi Jégkorong Akadémia orvosi és módszertani központját, mely a magyar állam 640 millió forintos támogatásával épült fel.

HIRDETÉS
MTI 2019. január 18., péntek

Felpörögtek: eddigi legjobb évét zárta tavaly a Dacia autógyár

Eddigi legjobb évét zárta tavaly a Renault csoporthoz tartozó, az Argeș megyei Mioveni-ben működő Dacia autógyár, amely az előző évinél 7 százalékkal több, összesen 700 798 gépkocsit értékesített 2018-ban.