HIRDETÉS
MTI 2018. június 21., csütörtök

Méretes zakót kaptak Messiék a horvátoktól a futballvébén

Horvátország 3-0-ra legyőzte Argentínát Nyizsnyij Novgorodban csütörtökön az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon a D csoport második fordulójában, így bejutott a nyolcaddöntőbe.

 

 

MTI 2018. június 21., csütörtök

Aranyérmet harcolt ki a magyar férfi kardcsapat az újvidéki vívó Európa-bajnokságon

A magyar férfi kardcsapat aranyérmet nyert az újvidéki Európa-bajnokság csütörtöki zárónapján, miután a fináléban 45-33-ra legyőzte az olasz együttest.

MTI 2018. június 21., csütörtök

RMDSZ: újabb anyanyelvhasználati rendelkezésekkel egészült ki a közigazgatási kódex – bírál az EMNP

A szenátusban múlt héten megszavazott változathoz képest újabb anyanyelvhasználati jogokkal egészítette ki az új román közigazgatási kódex tervezetét a jogszabály előkészítésével foglalkozó parlamenti különbizottság – tudatta csütörtöki hírlevelében az RMDSZ.

MTI 2018. június 21., csütörtök

Történelmi mélyponton a lej az euróval szemben

Történelmi mélypontra süllyedt csütörtökön a lej az euróval szemben: az európai fizetőeszköz hivatalos árfolyamát a Román Nemzeti Bank 4,6695 lejben állapította meg.

MTI 2018. június 21., csütörtök

Felfüggesztették a Richter romániai nagykereskedelmi vállalatának működését

A romániai gyógyszer- és orvosi eszközök hatósága (ANMDM) csütörtöki hatállyal felfüggesztette a Richter Gedeon Nyrt. helyi nagykereskedelmi leányvállalatának működését a helyes nagykereskedelmi gyakorlat (Good Distribution Practice – GDP) előírásainak megsértése miatt.

HIRDETÉS
MTI 2018. június 20., szerda

Jogerősen három év letöltendő börtönt kapott Dan Șova volt közlekedési miniszter

Három év börtönbüntetésre ítélték Romániában Dan Șova volt közlekedési minisztert, akit befolyással való üzérkedésben találtak vétkesnek.

MTI 2018. június 20., szerda

Ellenzéki aktivisták tüntettek a bukaresti parlament épületében

Tucatnyi hangoskodó ellenzéki aktivista foglalta el szerdán a román parlament előcsarnokát, miközben az ülésteremben Viorica Dăncilă kormányfő az Európai Unió 2019. január elsején kezdődő román soros elnökségének előkészületeiről számolt be a törvényhozóknak.

MTI 2018. június 20., szerda

Hatezer orvosi vizsgálatot végeztek Erdélyben a gyermekmentő szolgálat önkéntesei

Egy hét alatt csaknem hatezer vizsgálatot végzett Erdélyben a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) önkéntes orvoscsoportja májusban – közölte a szervezet szerdán az MTI-vel.

HIRDETÉS
MTI 2018. június 20., szerda

Az Egyesült Államok kilép az ENSZ Emberi Jogi Tanácsából

Az Egyesült Államok kilép az ENSZ Emberi Jogi Tanácsából – jelentette be kedden Washingtonban Nikki Haley amerikai ENSZ-nagykövet, aki szerint a tanács nem méltó a nevére.

MTI 2018. június 19., kedd

Elküldték Leekenst, Marco Rossi a magyar labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya

Marco Rossi váltja a belga Georges Leekenst a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztján. Az MLSZ Leekens leváltását azzal magyarázta: a válogatott a „négy felkészülési mérkőzésen nem volt eredményes, és játékban sem mutatott fejlődést”.

MTI 2018. június 19., kedd

Miniévad: Andrei Șerban három rendezését mutatja be a kolozsvári magyar színház

Andrei Șerban világhírű román rendező három kolozsvári rendezését mutatja be miniévadján a Kolozsvári Állami Magyar Színház a hét második felében – tudatta keddi közleményében az intézmény.

HIRDETÉS
MTI 2018. június 19., kedd

Semjén: a nemzetpolitika nagy sikere a szórványmagyarságot és a diaszpórát segítő program

A nemzetpolitika legsikeresebb kezdeményezéseinek nevezte a Kőrösi Csoma Sándor- és a Petőfi Sándor-programot Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes kedden Budapesten.

MTI 2018. június 19., kedd

Csillagok háborúját akar Trump? Űrhaderő létrehozására adott parancsot az amerikai elnök

Donald Trump az Országos Űrkutatási Tanács Fehér Házban tartott tanácskozásán elnöki utasítást írt alá, amelyben elrendelte: a védelmi minisztérium „azonnali hatállyal indítsa el egy világűrbe telepítendő haderő felállításához szükséges folyamatot”.

MTI 2018. június 18., hétfő

Európa Tanács: biztosítani kell a kisebbségek jogát anyanyelvük széles körű használatára

Ukrajnának mindent meg kell tennie a Velencei Bizottság a középiskolai képzést érintő ukrán oktatási törvényre vonatkozó ajánlásainak végrehajtása érdekében – jelentette ki az Európa Tanács főtitkára hétfőn Strasbourgban, a szervezet konferenciáján.

MTI 2018. június 18., hétfő

Szent László Napok: felavatták gróf Rhédey Lajos szobrát Nagyváradon

Felavatták gróf Rhédey Lajos szobrát hétfőn Nagyváradon abban a parkban, amit egykor Rhédey saját birtokából adományozott a városnak.

HIRDETÉS
MTI 2018. június 18., hétfő

Kane-gőzös siker a vébén: Anglia a végén hiúsította meg Tunézia pontrablását

Anglia labdarúgó-válogatottja Harry Kane duplájának köszönhetően 2-1-es győzelmet aratott Tunézia csapata felett az oroszországi világbajnokság G csoportjában, hétfőn.