HIRDETÉS

Felújítják a szentgyörgyi kutyamenhelyet

Bíró Blanka 2016. március 05., 13:06 utolsó módosítás: 2016. március 05., 14:48

Felújítják idén a sepsiszentgyörgyi kutyamenhelyet: korszerűsítik a ketreceket és modern orvosi rendelőt nyitnak, ahol más ebek ivartalanítását is elvégzik kedvezményes áron – számolt be Tóth Birtan Csaba, a menhelyet működtető Tega köztisztasági vállalat igazgatója.

Kifejtette: a 140 férőhelyes telepen jelenleg 172 kutyát gondoznak, tavaly összesen 730 kóbor kutyát fogtak be, ezek már új otthonra is leltek. Igyekeznek mielőbb gazdát találni a kutyáknak, tavaly 250 ebet fogadtak örökbe az országban és külföldön, de már idén is 23 kutyát vittek Hollandiába, és további 41 kutyát a háromszékiek vittek haza. A kutyákat a Facebookon és a kisiskolások körében is népszerűsítik.

Póra Kinga állatbarát azt is bejelentette, hogy megalapították a Gazdátlan Ebek Egyesületét. Tagjaik már rég önkénteskednek a menhelyen, a továbbiakban viszont szervezett formában támogatják annak működését. A kóbor kutyák nagy része a romák által lakott Őrkő negyedből származik, ezért időnként megpróbálják meggyőzni az ott lakókat, hogy ha nem tudnak gondoskodni a kutyáikról, adják át a menhelynek – eddig 133 ebet hoztak el onnan.

Bardócz Ernő, a Tega munkatársa arra hívta fel a figyelmet: előfordul, hogy párnapos kiskutyákat hagynak zsákban a menhely bejáratánál, de ezzel halálra ítélik a kölyköket, hiszen azok csak nagyon ritkán élik túl, ha 6–8 hetes koruk előtt elválasztják az anyjuktól.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS