Engedett sofőrvizsgaügyben a Maros megyei prefektúra

Krónika 2018. február 05., 15:15 utolsó módosítás: 2018. február 05., 15:18

Elérték céljukat azok, akik részt vettek az egy hónappal ezelőtti utcai tiltakozáson: márciustól ismét lehet gyakorlati vizsgát tenni Szászrégenben, Segesváron és Dicsőszentmártonban is – jelentette be a prefektus.

Fotó: Barabás Ákos

A Maros megyei prefektúra hétfőn bejelentette, hogy visszavonta azon rendelkezését, amely szerint a gépjárművezetői engedélyt csak Marosvásárhelyen lehet megszerezni, így márciustól ismét lehet gyakorlati vizsgát tenni Szászrégenben, Segesváron és Dicsőszentmártonban is. A korábbi helyzethez azért tértek vissza, mert a dicsőszentmártoni sofőriskolák tiltakozó akciót szerveztek a vizsgaközpontok számának csökkentése miatt.

A prefektúra közleménye szerint március elsejétől a B kategóriás vezetői jogosítvány megszerzéséért négy városban lehet vizsgázni, míg az összes többi kategóriára változatlanul csak a megyeszékhelyen lehet gyakorlati próbára jelentkezni.

Január 11-én az öt dicsőszentmártoni sofőriskola több mint 100 alkalmazottja vonult az utcára a gépjárművezetői jogosítványra pályázókkal együtt amiatt, hogy a megyei jogú városban ezentúl nem szervezhetnek gyakorlati vizsgát. A tiltakozáson részt vevő gépjárművezető-oktatók autós felvonulást is szerveztek a város főterén.

Az akciót Sorin Megheşan, Dicsőszentmárton polgármestere is támogatta, aki közleményében azt ígérte a tiltakozóknak, hogy a helyi önkormányzat mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy ismét lehessen a városban gyakorlati vizsgát szervezni. A közleményben az elöljáró arra is emlékeztetett, hogy az elmúlt időszakban a polgármesteri hivatal a helyi közlekedési rendőrséggel együttműködve számos közlekedésbiztonsági intézkedést gyakorlatba ültetett, s példaként említette, nemrégiben négy új jelzőlámpát helyeztek ki a város főterének környékén.

A dicsőszentmártoni polgármester arról is tájékoztatta Lucian Goga prefektust, hogy a város „nincs a középkorban, jelzőlámpái és körforgalmai vannak, amelyek lehetőséget teremtenek a vizsga megszervezésére”.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Hallgassa online rádióinkat